Naisten Futsal-Ykkönen starttaa myös pohjoisessa, lohko B ennakko

Naisten Futsal Ykkönen käynnistyy tulevana sunnuntaina, kun peräti yhdeksällä paikkakunnalla kamppaillaan avauspisteistä.

Naisten Futsal-Ykkönen, Lohko B

Naisten Futsal-Ykkönen, Lohko BKuva: FLS

21.10.2022 klo 17:20

Naisten Ykkönen pelataan kaksinkertaisena sarjana kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joiden kaksi parasta joukkuetta pelaavat runkosarjan päätteeksi yksinkertaisen jatkosarjan, jonka voittaja nousee Naisten Futsal Liigaan ja kakkonen karsii Liigan #11 sijoittunutta joukkuetta vastaan.

 

LOHKO B (Pohjoinen)

 

FC OPA

FC OPAKuva: FLS

FC OPA

(Runkosarjan #1 kaudella 2021-22) 

Liigassakin vieraillut FC OPA hallitsi yhdessä KuPS:n kanssa Lohko B:tä edelliskaudella, mutta tie tyssäsi jatkosarjaan ja nousu takaisin pääsarjatasolle jäi haaveeksi. Syksyn harjoitusottelut on Oulussa sujuneet hyvin ja viime kauden pistenikkarit Emmi Hanhineva ja Sanna Tikkanen jatkavat joukkueessa samoin kuin nuori ja lupaava Viivi Huhtanen. Uusista pelaajista HauPa:ssa pitkään vaikuttaneen Taru Jämsän otteita futsalparketilla on mielenkiintoista päästä seuraamaan. FTK:n liigajoukkueen avainpelaajiin kuulunut Maria Ollila on niin ikään siirtymässä oululaisten riveihin ja Ollilan kohdalla puhutaan todella kovan luokan vahvistuksesta joukkueeseen. FC OPA vaikuttaa erittäin vahvalta nousijakandidaatilta kauteen lähdettäessä.

 

FC Brändöpojkarna

FC BrändöpojkarnaKuva: FLS

FC Brändöpojkarna

(Runkosarjan #3 kaudella 2021-22)

 

Vaasalainen FC Brändöpojkarna on pelannut kolme nousujohteista kautta Ykkösessä ja joukkue pyrkii edelleen jatkamaan nousua kohti sarjan kärkeä ja parantamaan sijoitustaan edelleen. Viime kauden pistenikkarit Alma Teir ja Kajsastina Granlid jatkavat myös alkavalla kaudella ja joukkueen runko vaikuttaisi muutenkin säilyvän ennallaan. Nuoriso-osastolta hurjia maalimääriä jalkapallon T18 sarjassa iskenyt Amanda Pada on mielenkiintoinen pelaaja, jota kannattaa seurata kauden edetessä. Yksi kovan luokan vahvistus joukkueeseen on myös kesän pelaajamarkkinoilta naarattu, kun KP-V:ssä Liigaakin pelannut taitava pallonkäsittelijä Jenny Le-Östman vahvistaa joukkuetta. Vaasassa pelattaneen aivan kärjen tuntumassa myös tällä kaudella ja kaiken osuessa kohdalleen, jopa jatkosarjapaikka voi olla mahdollinen.

 

FC Seinäjoki

FC SeinäjokiKuva: FLS

FC Seinäjoki

(Runkosarjan #5 kaudella 2021-22)

Vuosia ykköstä tahkonnut FC Seinäjoki on pitkän alavireen jälkeen pelannut kaksi tasaisempaa kautta sijoittuen viidenneksi kahtena peräkkäisenä kautena ja joukkueen kehityskäyrä on ollut selvästi ylöspäin. Viime kaudella futsaldebyyttinsä naisissa tehneet joukkueen pisteharavat Jennyfer Myllykoski ja Iida Salmivuori jatkavat joukkueessa ja molemmilta nuorukaisilta on lupa odottaa vielä tuottoisampaa alkavaa kautta, kun kokemus futsalparketeilta karttuu. Joukkue on ollut kesän pelaajamarkkinoilla erittäin aktiivinen ja sillä on leveä pelaajarinki, josta ammentaa kauden aikana. Mielenkiintoisia uusia nimiä joukkueessa on ainakin FC Sportissa aiemmin vaikuttanut Sara Hedman, sekä hyökkäyspäähän vaarallisuutta mukanaan tuova Doe Meh. Sinnikäs työ Seinäjoella alkaa tuottamaan tulosta ja ennakkoon vaikuttaa siltä, että FC Seinäjoki taistelee alkavalla kaudella aivan kärjen tuntumassa.

  

AS Moon

AS MoonKuva: FLS

AS Moon

(Runkosarjan #6 kaudella 2021-22)

 

Räiskyvää futsalia viime kaudella esittänyt AS Moon hurjasteli 100 maalia viime kauden runkosarjassa, mutta kun omissa soi yli 80 kertaa, oli sen kohtalona jäädä Ykkösen debyyttikaudellaan kuudenneksi. Sisäisen pistepörssin kärkinimi Lotta Iivonen jatkaa edelleen joukkueessa, mutta pistepörssin kakkosnimi Jessica Karjalainen siirtyi FC Sportin liigajoukkueeseen. Joukkueen valovoimaisimpiin pelaajiin lukeutuva nuori huippulupaus Pihla Anniina Raitanen iski viime kaudella pelaamassaan 12 ottelussa peräti 23 tehopistettä ja Raahessa varmasti toivotaankin että ONS:ia jalkapallossa edustava Raitanen ottaa suurempaa vastuuta futsalkentillä tulevalla kaudella. Mikäli Raahelaisryhmä saa puolustuspeliään tiivistettyä voi se olla alkavalla kaudella jopa nousukamppailussa mukana.

 

KP-V

KP-VKuva: FLS

KP-V

(Runkosarjan #9 kaudella 2021-22)

 

Pisteen erolla pudotusviivan alle jäänyt KP-V sai säilyttää sarjapaikkansa täydennysmenettelyn turvin ja jatkaa Ykkösessä myös alkavalla kaudella. Kaustisilta ponnistavan joukkueen syksy on sujunut hyvin ja kahdesta harjoitusottelusta FC Seinäjokea ja kakkosessa pelaavaa GBK:ta vastaan tuli yhtä monta voittoa. Viime kauden pistepörssin kärkinimet Essi Rahkonen ja kokenut kapteeni Taru Paavola jatkavat joukkueessa ja muutenkin sen runko vaikuttaisi säilyvän ennallaan. Yksi erittäin mielenkiintoinen paluumuuttaja löytyy KP-V:n pelaajalistalta, kun vielä neljä vuotta sitten futsalkansaa taidoillaan ihastuttanut Alina Skog on mitä ilmeisimmin palaamassa futsalparketille ja toteutuessaan tämä siirto on merkittävä lisä joukkueen rosteriin. Lohko B kokee viime kaudesta ison muodonmuutoksen ja KP-V sijoittunee vähintään sarjan keskikastiin kokemuksensa turvin.

 

Tarmo

TarmoKuva: FLS

Tarmo

(Runkosarjan #10 kaudella 2021-22)

 

Kälviän Tarmo aloittaa neljännen Ykkösen kautensa, kun se sai KP-V:n tapaan säilyttää sarjapaikkansa täydennysmenettelyn turvin. Kourallisen erittäin nuoria pelaajia riveihinsä haalinut Tarmon joukkue varmasti parantaa viime kaudesta, mutta riittääkö se sarjapaikan säilymiseen jää nähtäväksi. Viime kauden pelaajarunko on säilynyt pitkälti samana ja nuoret pelaajat ottavat varmasti kehitysaskeleita. Seurantaan kannattaa ottaa jo viime kaudella vahvasti esiintynyt KPV-kasvatti Sofia Seppälä. Ennakkoon vaikuttaa siltä, että Tarmo taistelee putoamisviivan tuntumassa sarjapaikan säilyttämisestä.

 

Limingan Pallokarhut

Limingan PallokarhutKuva: FLS

Limingan Pallokarhut

(Runkosarjan #11 kaudella 2021-22)

 

Vain yhden ottelun viime kaudella voittanut Limingan Pallokarhut lähtevät alkavaan kauteen haastajan roolissa. Pallokarhuilla on rosterissaan huippuosaamista ONS:ia jalkapallon liigatasolla edustavien Sara Sievistön, Saana Valkaman ja Hulda Kuustien muodossa, mutta kuinka suurta roolia he futsalparketeilta ottavat jää nähtäväksi. Liminkalaisjoukkueen kapeassa rosterissa on myös paljon nuoria pelaajia, jotka varmasti kehittyvät viime kaudesta. Mikäli jalkapallossa liigakokemusta keränneet pelaajat lähtevät futsalparketeille tosissaan kehittymään ja nuoriso-osasto ottaa isoja kehitysaskeleita on Pallokarhuilla eväät yllättää alkavalla kaudella jopa sarjan kärkijoukkueet, mutta riski on myös sille että kaudesta muodostuu toinen perättäinen pannukakku.

 

Esse IK

Esse IKKuva: FLS

Esse IK

(Nousijajoukkue, Läntisen alueen Kakkonen)

 

Täysin ylivoimainen Lännen Futsal Kakkosen Lohko C:ssä ollut Esse IK voitti kaikki kymmenen viime kauden otteluaan yhteismaalierolla 103-7 ja nousee Ykköseen. Joukkue koostuu lähes kokonaisuudessaan Esse IK:ta jalkapallon kakkosdivarissa edustavista pelaajista ja nähtäväksi jääkin kuinka tosissaan futsalia lähdetään seurassa tekemään. Joukkueen mielenkiintoisin pelaaja toimituksen mielestä on viime kauden pistepörssin kärkinimi, jalkapalloa vuosia poikien sarjoissakin pelannut Amanda Vikström. Esse IK on yhtenäinen ryhmä, jonka perustaitotaso on Ykkösen tasolle varmasti riittävä, mutta pelaako joukkue futsalia vai sisäjalkapalloa ja kuinka hyvin kilpakumppanit osaavat kokematonta futsaljoukkuetta näpäyttää jää nähtäväksi. Pietarsaarelaisjoukkue kuitenkin pelannee sarjan keskikastissa.

 

FTK-Tornio/2

FTK-Tornio/2Kuva: FLS

FTK/2

(Nousijajoukkue Pohjoisen alueen Kakkonen)

 

FTK/2 on Torniosta ponnistavan FTK:n liigajoukkueen reservijoukkue, joka nousee vakuuttavan Kakkosen kauden päätteeksi Ykköseen. Torniossa varmasti halutaan pitää reservijoukkue ykkösessä ja tavoite on säilyttää sarjapaikka ilman suurempia kommelluksia. Pelaajaliikehdintää edustusjoukkueen ja reservin välillä nähtäneen tälläkin kaudella paljon ja joukkueen esitykset saattavat ailahdella riippuen rosterista.

 

Vieska Futsal

Vieska FutsalKuva: FLS

Vieska Futsal

(Sarjapaikka siirtyy Toholammin Urheilijoilta)

 

Viime kauden runkosarjan #4 sijoittuneen Toholammin Urheilijoiden sarjapaikka Ykkösessä siirtyy tulevaksi kaudeksi perinteikkään Vieska Futsalin alaisuuteen. Joukkueen rosteri koostuu pitkälti TU:n viime kauden pelaajista ja TU:n viime kauden pistepörssin kärkinimet Roosalotta Hilli ja harjoitusottelussa itseään loukannut Anette Huhtala nähdään tulevalla kaudella niin ikään Vieskan väreissä. Huhtalan loukkaantuminen kenties hieman pudottaa Vieskan osakkeita alkukaudesta, mutta eiköhän joukkue pelaa sarjan keskikastissa kauden päätteeksi.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit