Naisten Futsal-Ykkönen aloittaa kauden, A-lohkon ennakko

Naisten Futsal Ykkönen käynnistyy tulevana sunnuntaina, kun peräti yhdeksällä paikkakunnalla kamppaillaan avauspisteistä.

Naisten Futsal-Ykkönen, A-lohko

Naisten Futsal-Ykkönen, A-lohkoKuva: FLS

21.10.2022 klo 09:02

Naisten Ykkönen pelataan kaksinkertaisena sarjana kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joiden kaksi parasta joukkuetta pelaavat runkosarjan päätteeksi yksinkertaisen jatkosarjan, jonka voittaja nousee Naisten Futsal Liigaan ja kakkonen karsii Liigan #11 sijoittunutta joukkuetta vastaan. Seuraavassa ennakointia Ykkösen Lohko A:sta.

 

LOHKO A (Etelä)

 

FC Nokia

FC NokiaKuva: FLS

FC Nokia

(Naisten Futsal-Liigan 12. putoaja liigasta)

 

Pikavisiitin liigakentille tehnyt FC Nokia palaa ykköseen, kun toinen yritys Liigassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Vaikka joukkue ei vielä viime kaudella ollut valmis säilyttämään sarjapaikkaansa Liigassa, on se kauteen lähdettäessä yksi suurimmista nousijasuosikeista. Nokialta kannattaa painaa mieleen huippuotteita Liigassakin esittänyt maalivahti Emmi Kortesmaa, sekä joukkueen pistepörssin kärkinimi Elli Koivula. Nuoriso-osastolta Tilda Pyykkösellä on potentiaalia kasvaa vielä pariakin kokoa suurempiin futsalkenkiin.

 

PU-62

PU-62Kuva: FLS

PU-62

(Runkosarjan #1 kaudella 2021-22)

 

Huimaa nousua futsalkartalle tekevä Mikkeliläinen PU-62 nousi viime kaudeksi Futsal Ykköseen ja nappasi heti runkosarjan kärkisijan, taipuen lopulta jatkosarjassa ulos nousukamppailusta. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä tuikkii KaDy-paidassakin vieraillut pivotpelaaja Eider Ramos, joka takoi viime kaudella käsittämättömät 62 tehopistettä. Jalkapallon liigakentiltä ja maajoukkueesta tuttu Emilia Iskanius on erittäin kova tekijä tähän sarjaan ja yhden oppivuoden jälkeen häneltä on lupa odottaa erittäin tuottoisaa kautta. PU:lla on riveissään myös pitkä rivi nuoria lupaavia pelaajia joista ainakin Pinja Ukkon ja Henna Sinisalon nimet kannattaa laittaa muistiin. PU taistelee taatusti liiganoususta myös tällä kaudella.

 

Mad Max

Mad MaxKuva: FLS

Mad Max

(Runkosarjan #3 kaudella 2021-22)

 

Runkosarjan kolmanneksi pisteen päähän jatkosarjasta viime vuonna jäänyt Mad Max on pelannut kaksi vahvaa kautta Ykkösessä ja ennusmerkit ovat hyvät myös alkavaan kauteen lähdettäessä. Valkeakoskelaiset voittivat syksyn harjoitusotteluissa liigajoukkueista EBK:n ja PJK:n, häviten Ilves FS/2:lle. Maxien maalia vartioi liigakentiltäkin tuttu Heini Lehtipuu ja hyökkäystehoista suurimman vastuun kantanee tälläkin kaudella huippuotteita viime kaudella esittänyt Sanna-Kaisa Rousku. Nuorista pelaajista laitapelaaja Milla Vuori kannattaa ottaa seurantaan, sillä nuorukainen esiintyi edukseen jo viime kaudella.

 

FS Tawastia

FS TawastiaKuva: FLS

FS Tawastia

(Runkosarjan #4 kaudella 2021-22)

 

FS Tawastiassa on iso kourallinen nuoria lupaavia pelaajia ja he voivat kauden aikana kehittyä merkittävästikin. On vaikea ennakoida kuinka tosissaan Tawastian jalkapallotaustainen nuoriso-osasto lähtee futsalkentille, mutta on mielenkiintoista nähdä kuinka joukkueen peli kauden aikana kehittyy. Viime kauden pistehai Eerika Lähdekorpi jatkaa myös tulevalla kaudella, jonka lisäksi nuoren Emmi Ylä-Soininmäen ja Peppilotta Mäkelän nimet kannattaa laittaa muistiin. FS Tawastia on Lohko A:n musta hevonen ja potentiaalia voi olla nousta jopa nousukamppailuun saakka.

 

 

Ilves FS/2

Ilves FS/2Kuva: FLS

Ilves FS/2

(Runkosarjan #5 kaudella 2021-22)

 

Ilveksen reservijoukkueena toimiva Ilves FS/2 on vaikea joukkue ennakoida, sillä pelaajaliikehdintää edustuksen ja reservin välillä on melko paljon. Viime kaudella vain muutamia otteluita pelannut Meri Viljanen on mielenkiintoinen hyökkäävä pelaaja joka kannattaa ottaa seurantaan. Ilves kamppaillee tälläkin kaudella sarjan keskikastissa ja seuran tavoite on varmasti säilyttää sarjapaikka Ykkösessä.

 

PiPS

PiPSKuva: FLS

PiPS

(Runkosarjan #6 kaudella 2021-22)

 

Piikkiön suunnalta ei ole liiemmin kuulunut uutisia syksyn aikana, mutta vaikuttaa siltä että suuria muutoksia ei PiPS:n rosterissa alkavalle kaudelle nähdä. Piikkiöläisiltä löytyy joukkueestaan muutamia erittäin mielenkiintoisia pelaajia kuten TPS:säkin aikanaan pitkän liigauran jalkapallossa tehnyt Terhi Ristolainen ja niinikään TPS:ää liigatasolla edustanut Amalia Aarnio, sekä ONS:n junioreissa vakuuttanut Iida Koskinen. PiPS on mielenkiintoinen joukkue ja mikäli joukkueen huippupelaajat ottavat suurempaa roolia futsalkentillä voi se olla vaikea pala purtavaksi kenelle tahansa.

 

MU

MUKuva: FLS

MU

(Runkosarjan #8 kaudella 2021-22)

 

Mäntsälän Urheilijat aloittavat neljännen kautensa Naisten Futsal Ykkösessä. MU:n vahvuus on joukkueen yhtenäisyys, sillä ylivoimainen enemmistö sen pelaajista on pelannut todella pitkään yhdessä. Yksi vahvistus joukkueeseen on kesän aikana saatu, kun PKKU:ssa vuosia pelannut Elina Ropponen siirtyy nurmialustalta parketille. GFT:ssä kahta suomenmestaruutta juhlinut Kiia Laine siirtyi MU:n riveihin jo viime kaudelle, mutta pelejä hänelle kertyi vain kourallinen, mutta suurempaa vastuuta ottaessaan puhutaan kovan luokan tekijästä Ykköseen. Loukkaantumisten riivaama MU säästyi viime kaudella kahden pisteen erolla putoamiselta, mutta tavoitteena joukkueella on parantaa viime kauden sijoitustaan.

 

LLuja

LLujaKuva: FLS

LLuja

(Runkosarjan #9 kaudella 2021-22)

 

Kabinetin kautta sarjapaikkansa säilyttänyt LLuja aloittaa MU:n tapaan neljännen perättäisen Ykkösen kautensa. Huittisten ylpeys LLuja on yksi sarjan nuorimpia joukkueita ja se parantanee otteitaan viime kaudesta ja kamppailee varmasti sarjapaikan säilyttämisestä. Erityisesti Eevi Pohjolaisen nimi kannattaa laittaa tarkasti muistiin, sillä nuorukaisessa on paljon potentiaalia.

 

Liikunnan Riemu

Liikunnan RiemuKuva: FLS

Liikunnan Riemu

(Runkosarjan #7 kaudella 2021-22)

 

Viime kaudella pohjoislohkon seitsemänneksi sijoittunut Liikunnan Riemu muuttaa alkavaksi kaudeksi takaisin etelälohkoon. Riemulla on kasassa leveä ja tasainen rinki josta esiin nousee kenties joukkueen suurimpana tähtenä jalkapallossa HJK:ta liigatasolla edustanut viime kauden pistepörssin kärkinimi Ella Rinta-Filppula. Liigasta putoamisen jälkeen Riemu on pelannut vaikeita kausia ykkösessä, mutta joukkue lähtee tulevaan kauteen pitkälti samalla pelaajarungolla kuin viime kauteenkin ja kehityskäyrän uskoisi näyttävän ylöspäin.

 

River Vuoksi

River VuoksiKuva: FLS

River Vuoksi

(Nousee kakkosesta)

 

River Vuoksi nousee Ykköseen voitettuaan itäisen alueen Kakkosen. Imatralaisryhmä on melkoinen jokerikortti alkavaan kauteen, mutta sillä on riveissään muutamia mielenkiintoisia pelaajia, kuten nuori ja taitava Emilia Laiho ja ulkomaalaisvahvistukset Svetlana Vlasenkova, sekä Aleksandra Purysheva. Kausi näyttää kuinka korkealle River Vuoksi lopulta yltää, mutta joukkue kamppaillee sarjapaikan säilyttämisestä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit