Naisten Futsal-Liigassa vilkas ja yllätyksellinen pelipäivä

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua. Porissa kohtasivat voitosta voittoon marssineet MuSaFutsal ja Ylöjärven Ilves.

Ylöjärven Ilves juhlii lauantaina Porissa, arkistokuva

Ylöjärven Ilves juhlii lauantaina Porissa, arkistokuvaKuva: Esa Norvia

5.11.2022 klo 19:11

Otteluiden tilastot
Sarjataulukko
Tulevat ottelut

Tulokset la 05.11.2022:
MuSaFutsal - Ylöjärven Ilves 2–3 vm., 2–2 ja., 1–1 (1–1)
Ilves FS - RaiFu 5-2 (3-1)
FC Sport Vaasa - GFT 3–2 vm., 2–2 ja., 2–2 (1–2)
KaDy - FTK-Tornio 7-2 (3-0)
EBK - FC Halikko 1-2 (0-1)

Porissa pelattiin odotettu kärkikamppailu

Naisten Futsal-Liigan lauantai käynnistyi Porissa. Hallitseva mestari MuSaFutsal sai vastaansa Ylöjärven Ilveksen, joka on noussut yhdeksi MuSan suurimmista haastajista tämän kauden mestaruustaistossa. Molemmat joukkueet olivat napsineet pelkkiä kolmen pisteen voittoja ennen päivän ottelua. Peli pelattiin tasapäin aivan loppuun asti ja tulos saatiin selville vasta voittomaalikilpailussa, Ylöjärven Ilvekselle Porista kahden pisteen voitto.

MuSaFutsal - Ylöjärven Ilves 2–3 vm., 2–2 ja., 1–1 (1–1)

Ylöjärven Ilveksen Senni Viren pelaa vahvaa kautta sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa

Ylöjärven Ilveksen Senni Viren pelaa vahvaa kautta sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessaKuva: Jani Virolainen

– Henkisesti voitto oli meille tärkeä. Etenkin, kun viikolla harjoitellut asiat toteutettiin, toteaa voitosta kotimatkalta tavoitettu Senni Viren.

– Peli oli todella fyysinen ja vauhdikas, sillä prässäsimme molemmat joukkueet korkealta. Haettiin myös paljon palloja linjojen taakse, joten kaksinkamppailua tuli lähes jokaiseen tilanteeseen, kuvailee Viren peliä tuoreeltaan.

Sennin oma peli kulkee sekä seurajoukkueessa, että maajoukkueessa

– Hyvältä tuntuu, mutta täytyy muistaa, että kausi on vasta alussa. Vielä ei saa olla tyytyväinen. Varmaankin isoin syy vireeseen on ollut saumaton tuki niin oman joukkueen kuin kotijoukkojen puolesta!

Ylöjärven Ilves on voittanut tähän mennessä kaikki pelinsä.

– Tavoitteet ovat korkeimmat mahdolliset, mutta välitavoitteita ei saa unohtaa. Mikään ottelu ei ole ennalta pelattu, joten vaihe vaiheelta edetään, Senni Viren linjaa maltillisesti joukkueen tavoitteita kaudelle.

Ilves piti varmasti pisteet kotona

Ilves FS - RaiFu 5-2 (3-1)

Ilves FS oli armoton raisiolaisille vierailleen tänään kotikentällään Tampereen Kauppi Sport Centerissä. Ensimmäisellä puoliajalla Ilves karkaa jo 3-1 johtoon, Tiiu Lehtonen ampuu vierasjoukkueen ainokaisen ja Ilveksen maalit tekee Sanni Ryhänen ja Nella Hartikainen. Mira Teittinen lisää pistesaldoaan kolmannella maaliin johtaneella syötöllä toisen puoliajan alussa.

Stella Enwena tekee kauniin yksilösuorituksen RaiFun toiseksi maaliksi, Enwena riistää pallon puolessa kentässä ja pääsee haastamaan maalivahdin yksinään. Ensimmäinen liigamaali kirjataan nuorelle RaiFun pelaajalle hyökkäyksen päätteeksi.

RaiFun Stella Enwana tekee ensimmäisen liigamaalinsa, arkistokuva

RaiFun Stella Enwana tekee ensimmäisen liigamaalinsa, arkistokuvaKuva: Kalevi Hämäläinen

Nella Hartikainen ehtii vielä ennen loppuvihellystä kaunistelemaan lukemat Ilvekselle 5-2 tulokseen.

Pelissä kovimmat tehot laukoo tänään Hartikainen, joka taiteilee hattutempun. Hartikainen palkittiin pelissä ansaitusti Ilveksen parhaimpana, RaiFun paras oli Tiiu Lehtonen.

Vaasa yllätti sarjan kärjessä pelaavan GFT:n

FC Sport Vaasa - GFT 3–2 vm., 2–2 ja., 2–2 (1–2)

GFT:llä oli pari päivää sitten pelattu arkipeli alla, kun se lähti Vaasaan haastamaan FC Sportia. Opinmäessä pelattiin torstaina täydet minuutit voittomaalilaukauksiin asti.

Peli alkoi odotetusti ja GFT ehtii jo kahden maalin johtoon kahden maajoukkuepelaajan Emilia Jokisalon ja Sandra Lindin maaleilla. FC Sport nostaa hieman päätään ensimmäisen puoliajan loppupuolella Anni Rintasen maalilla.

GFT:n toinen puoliaika on maaliton, ja Vaasa pääsee nousemaan tasoihin Tiialeena Hakalan maalilla. Riketilit alkavat olla täynnä ja kun rikkeet siirtyvät tasapelitilanteessa jatkoajalle, niin molemmat joukkueet lähtevät varoen pelaamaan viittä lisäminuuttia. GFT napsii riketilin täyteen ja kuudennen jälkeen Vaasa pääsee yrittämään pelin ratkaisua kympiltä, kuitenkin tuloksetta.

Lisäminuutit eivät tuo tulosta ja pelin ratkaisu eteni voittomaalikilpailuun. Vaasalaisten tähdeksi nousi maalivahti Lotta Rosenström, joka ei päästä yhtään kymmenmetristä taaksensa maaliin. Rosenström palkittiin ansaitusti FC Sport Vaasan parhaana pelaajana tämän päivän pelissä.

KaDy jatkoi voittoputkessa kotikentällään

KaDy - FTK-Tornio 7-2 (3-0)

KaDyn kuviot alkavat toimia ja joukkue pitää pisteet pelistä FTK:ta vastaan

KaDyn kuviot alkavat toimia ja joukkue pitää pisteet pelistä FTK:ta vastaanKuva: Raija Saukko

Kampuksen Dynamo lähti peliin kovalla haastajan tahdolla. Ennakkoasetelmissa viime vuoden hopeamitalistit olivat paljon jyväskyläläisiä edellä, vaikka FTK:n alkukausi on ollut kivinen. Emmi Rauhala laukoo kuitenkin jo 18 sekunnin kohdalla Henni Parkkisen syötöstä kauniin maalin. Ja kapteeni Parkkinen jatkaa itse urakointia varastamalla pallon ennen keskiviivaa ja tekemällä työt yksin seuraavaan maaliin vieden KaDyn jo 2-0 johtoon. Vielä kun Sofi Salonen tarjoilee Vilma Terävälle unelmasyötön ja Terävä laittaa pallon maaliin, niin pelistä mennään tauolle KaDyn johtaessa 3-0.

KaDyn Emmi Rauhala ja Alina Nieminen puolustavat, molemmille maalimerkinnät tänään.

KaDyn Emmi Rauhala ja Alina Nieminen puolustavat, molemmille maalimerkinnät tänään.Kuva: Raija Saukko

FTK tulee pukukopista toiselle puolikkaalle pistämään kampoihin. Noora Alajärvi aloittaa takaa-ajon komeasti tekemällä maalin jo 16 sekunnin jälkeen. Dynamon syöttelykuvion rakentaa Parkkinen, syöttää poikki kentän Terävälle, joka löytää Salosen maalinkulmalta. Salonen vie Dynamon 4-1 johtoon. Sofi Salonen siirtyi alkaneelle kaudelle Dynamoon Liikunnan Riemusta.

Tornion hyökkäys pomppii KaDyn omasta pelaajasta maaliin ja tilanne kaventuu maalilla.

Tornion rikkeet tulivat täyteen jo seitsemän minuutin kohdalla ja vain minuuttia myöhemmin lähtee tilanteessa rikottu Alina Nieminen tavoittelemaan itse maalia 6 metrin rangaistuspotkupisteeltä. Nieminen tekee maalin vasempaan ylänurkkaan ja lukemat ovat 5-2. KaDyn kuudes maali tulee Salosen esityöstä Vilma Terävälle ja syöttökuvio toimii uudelleen. Emmi Rauhala tekee vielä seitsemännen maalin peliin. Pisteet jäävät pelistä Jyväskylään

Viimeisten 15 sekunnin tapahtumat ratkaisivat pelin Espoossa

EBK - FC Halikko 1-2 (0-1)

EBK kohtasi tänään kotikentällään Espoon Opinmäessä FC Halikon. Halikko meni pelissä johtoon ajassa 8:14 joukkueen kapteeni Elli Laaksosen maalilla. Sen jälkeen ei pelissä oikein saada tapahtumia aikaiseksi molempien maalivahtien pitäessä omat päätynsä puhtaina.

Kunnes aivan pelin lopussa alkaa tapahtua. EBK lähtee hakemaan tasoittavaa maalia lentävällä maalivahdilla ja saakin juonittua pallon erinomaisen pelin pelanneen maalivahti Pilvi Junnilan selän taakse.

15 sekuntia jää maalin jälkeen pelikelloon aikaa, mutta FC Halikko lähtee kova tahto päällä hakemaan vielä voittomaalia viimeisestä hyökkäyksestä, ettei peli menisi jatkoajalle. Pelin viimeistelymaali syntyy vahvasta esityöstä kun Elli Laaksonen löytää joukkuekaverinsa Annika Peipon maalin edestä ja tämä laittaa pallon maaliin yllättäen EBK:n maalivahdin vain seitsemän sekuntia ennen summeria.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna viiden ottelun voimin.

La 12.11. klo 13:00 FTK-Tornio - EBK

La 12.11. klo 13:00 HIFK FS - RaiFu

La 12.11. klo 13:00 Ilves FS - KaDy

La 12.11. klo 17:00 PJK - FC Sport Vaasa

Su 13.11. klo 13:00 FC Halikko - Ylöjärven Ilves

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit