Naisten Futsal-Liigassa FTK-Tornio tasoitti ottelusarjan HIFK:ta vastaan

Naisten Futsal-Liigan välieräotteluissa FTK-Tornio tasoitti ottelusarjan ja MuSa jatkoi vakuuttavia otteitaan.

MUSAFUTSAL JÄLLEEN VAHVA KOTIJOUKKUE

MuSaFutsalin ja Ylöjärven Ilveksen toisessa välieräkohtaamisessa sunnuntaina Porin Urheilutalolla MuSa voitti Ilveksen 4-1. Ensimmäisellä puoliajalla porilaisten osuesssa kahdesti sekä Ilveksen avustaessa yhdellä omalla maalilla tauolle mentiin kotijoukkeen 3-0 johdossa. Ylörjärveläiset tulivat sisuuntuneena toisen puoliajan alkuun ja Emmi Rauhala iskikin 3-1 kavennuksen ajassa 20:24 MuSa -puolustuksen haparoidessa. Joukkueen kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, kun ottelun lopussa nähtiin enään yksi maali, ja sekin kotijoukkueen Anni-Elina Luotosen toimesta. Näillä numeroilla MuSa johtaa joukkueiden välistä välieräsarjaa voitoin 2-0.  Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Helander kertoo, että ensimmäiset kaksi välieräottelua ovat olleet odotetunlaisia. Päivän ottelua hän kommentoi seuravasti.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää tekemistä. Toisella jaksolla ei alkuun saatu peliä rullaamaan ja vastustajakin tuli hyvin tauolta, niin he saivat pallonhallintaa ja muutamia maalipaikkoja luotua. Saatiin peliä kuitenkin takaisin parempaan kontrolliin eikä jakson alun jälkeen enää suurta uhkaa meidän maalilla ollut.

- Ollaan oltu puolitoista peliä hyviä, mutta heti kun oma peli jää vähänkin omasta tasosta, niin Ilves kyllä haastaa kovaa, kuten toisen jakson alussa tänään nähtiin, Helander kommentoi joukkueen välisiä voimasuhteita.

Ilves isännöi joukkueiden seuraavaa välieräkohtaamista seuraavan kerran torstaina Ylöjärven Urheilutalolla.

FTK-TORNIO TAISTELI TÄRKEÄN VIERASVOITON

Päivän toisessa välieräottelussa FTK-Tornio raapi tiukan, mutta tärkeän voiton, kun joukkue kaatoi vieraissa HIFK:n lukemin 5-4. Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. Torniolaiset siirtyivät Emma Heikkilän maalilla ajassa 08:10 jo 3-1 -johtoon, mutta HIFK tuli vielä tasoihin ja näin tauolle mentiin tilanteessa 4-4. Toisella puoliajalla ei samanlaista maali-iloittelua nähty. Torniolaisten supertähti Tiia Juntikka iski joukkueensa 5-4 -johtoon ajassa 26:43 haastamalla kotijoukkueen puolustuksen ja laukomalla pallon varmasti yläkulmaan ohi helsinkiläisten maalivahdin Tytti-Maria Mikkolan.  Maali jäi ottelun toisen puoliajan viimeiseksi ja näin 5-4 -voitolla torniolaiset tasoittivat sarjan tilanteeseen 1-1. Kotijoukkueen ehdoton hahmo tänään oli Karoliina Kröger, joka viimeisteli ottelussa hattutempun. Joukkueet kohtaavat kolmannen välieräottelun merkeissä ensi lauantaina Putaan Liikuntahallilla Torniossa.

Teksti: Jaakko Servo