Naisten Futsal-Liigan finaalit käynnistyvät, myös pronssia jaossa

Naisten Futsal-Liigan mestaruudesta taistellaan tänä vuonna MuSaFutsalin ja FTK-Tornion kesken. Pronssi jaetaan Ylöjärven Ilveksen ja HIFK FS:n välillä.

MuSaFutsal suosikkina finaaleihin. Kuva: Jani Virolainen

MuSaFutsal suosikkina finaaleihin. Kuva: Jani VirolainenKuva: Jani Virolainen

29.4.2022 klo 21:36

Naisten Futsal-Liigan pudotuspelien otteluohjelma   

Maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivulla    

 

LA 30.04.2022:

HIFKS FS - Ylöjärven Ilves klo 13:00

MuSaFutsal - FTK-Tornio klo 17:00

 

FINAALIT KÄYNNISTYVÄT 

Naisten Futsal-Liiga-kauden 2021-2022 finaalit mitellään hallitsevan mestarin porilaisen MuSaFutsalin ja Lapin ylpeyden FTK-Tornion kesken. MuSa selvitti tiensä finaaliin kaatamalla ensin puolivälieräsarjassa PJK:n. Porilaiset voittivat pirkkalalaiset suoraan kahdessa ottelussa maalierolla 18-1 ja etenivät näin välieriin. Välierissä joukkueella oli vastassa hienon kauden pelannut Ylöjärven Ilves. Ilves laittoi kampoihin yhden ottelun verran, mutta MuSa oli kuitenkin vakuuttava ja hoiti sarjan nimiinsä voitoin 3-1. 

FTK-Tornion matka finaaliin oli seuraavanlainen. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut joukkue onnistui niin ikään katkaisemaan puolivälieräsarjan Ilves FS:tä vastaan suoraan kahdessa ottelussa. MuSan tapaista ylivoimaa ei sentään nähty, kun joukkueen maaliero oli hillitympi 9-4 näissä kahdessa ottelussa. Välierissä torniolaiset saivat vastaansa viime vuoden hopeajoukkueen HIFK FS:n. Ottelusarja eteni tasaisissa merkeissä ja joukkueet ottivat vuorotahtiin voittoja. Viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa FTK-Tornio oli kuitenkin parempi maalein 4-0. Näin ottelusarja 3-2 torniolaisille. MuSan valmentaja Juha Helander kommentoi finaalivastusta seuraavasti.

- Vastaan tulee hyvä joukkue, josta löytyy muutamia huippuyksilöitä, jotka ovat pystyneet omalla tekemisellään ratkaisemaan pelejä. 

Helander odottaa tiukkaa finaalisarjaa.

-Mestaruuden vie joukkue joka pystyy suorittamaan tasaisemmin läpi ottelusarjan.

Finaalissa nähdäänkin tänä keväänä kahden nälkäisen joukkueen mittelö. Finaalit käynnistyvät lauantaina klo 17:00. Porin Urheilutalolla.

"OLISI HIENOA PÄÄSTÄ LOPETTAMAAN KAUSI VOITTOON"

Pronssiottelussa tänä vuonna kohtaavat HIFK FS ja Ylöjärven Ilves. Helsinkiläisjoukkue onnistui puolivälierissä voittamaan KaDyn voitoin 2-0, mutta välierissä FTK-Tornio oli lopulta parempi.  Ylöjärven Ilves kukisti puolestaan puolivälierissä GFT:n otteluvoitoin 2-1. Välierissä MuSa oli kuitenkin vakuuttavampi. Ilveksen maalivahti Helena Unkuri kiteyttää yhteen joukkueensa pudotuspelit.

 

- Pudotuspelit on mennyt meiltä ihan hyvin. Oma puolustuspeli on toiminut ihan hyvin, vielä viimeiseen peliin kun saadaan hyökkäyspeliin terävyyttä ja huolellisuutta, niin uskon, että saadaan tosi hyvä peli Helsingissä! 

- Olis hienoa päästä lopettamaan kausi voittoon. Saatais konkreettinen palkinto koko kaudelle! Tosi iso merkitys olis voitolla ja sitä kautta mitalilla, Unkuri lisää.

Pronssiottelu pelataan lauantaina Pirkkolan Palloiluhallilla Helsingissä alkaen klo 13:00.

 

Teksti: Jaakko Servo

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit