Naisten Futsal-Liiga: Ylöjärven Ilves voitolla sarjakärkeen

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina vain yksi ottelu. Ylöjärven Ilves nappasi täydet pisteet FC Halikon vieraana, ja nousi voiton myötä sarjataulukon kärkipaikalle.

Ylöjärven Ilves nousi sarjataulukon ykkössijalle.

Ylöjärven Ilves nousi sarjataulukon ykkössijalle.Kuva: Verna Kalliomäki

13.11.2022 klo 17:04

Otteluiden tilastot
Sarjataulukko
Tulevat ottelut

Tulokset su 13.11.2022:
FC Halikko - Ylöjärven Ilves 1-4 (0-2)

FC Halikon taistelu ei riittänyt huippuvireistä vierailijaa vastaan

Isänpäivän ainoassa ottelussa kohtasivat hyvässä vireessä olevat FC Halikko ja Ylöjärven Ilves. Ottelun ensiminuutit alkoivat vauhdikkaasti ja maalitilanteita nähtiinkin molemmissa päissä kenttää, mutta pelikellon vanhetessa vierasjoukkue otti pallonhallinnan pikkuhiljaa itselleen ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Pilvi Junnilan vartioimaa maalia.

Ajassa 04:36 Ylöjärven Ilveksen Jenni Häkli avasi sunnuntai-iltapäivän maalihanat Senni Virenin upeasta esityöstä vieden vierasjoukkueen 0-1 -johtoasemaan.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue FC Halikko joutui virhevaikeuksiin. Virhetilin täytyttyä ajassa 16:33 vieraiden Viren pääsi laukomaan kymmenen metrin täplältä Ylöjärven Ilveksen 0-2 -johtotilanteeseen, ja näissä numeroissa lähdettiin tauolle.

Toiselle kaksikymmenminuuttiselle kotijoukkue tuli vahvalla asenteella ja terävällä jalalla, ja FC Halikko pääsikin kaventamaan ottelun tilanteeksi 1-2, kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta reilut neljä minuuttia. Maalintekijänä toimi kotijoukkueen Annika Peippo. Tästä sinipaitaiset saivat lisää virtaa otteisiinsa vierasjoukkueen sorruttua ajoittaisiin huolimattomuusvirheisiin. Seuraavan kerran tulostaululle tuli asiaa ajassa 32:33, kun kesken kotijoukkueen hyvää painostusjaksoa Ylöjärven Ilves pääsi tuikkaamaan 1-3 -maalin. Tästä kotijoukkue ei enää toipunut edes lentävän maalivahdin avulla, vaan viimeisen sinetin ottelulle maalasi tarkalla laukauksella kaukaa omalta kenttäpuoliskolta ja tyhjään maaliin vieraiden Sini Sutinen ja tämän maalin myötä ottelu päättyi Ylöjärven Ilveksen 1-4 -voittolukemiin.

Ylöjärven Ilveksen maalissa pelannut Saara Viitanen näki joukkueelleen voitosta huolimatta paljon parantamisen varaa.

- Tänään saatiin tärkeät kolme pistettä, vaikka ei ihan parhaaseen peliin yllettykään. Pelin tempo oli melko hidas, ja vastustajan matala prässi ja pitkät pallot tuottivat ajoittain meille vaikeuksia. Kairattiin kuitenkin tarvittavat maalin, otetaan tästä opit matkaan ja hiotaan omaa pallollista peliä paremmaksi. Henkilökohtaisesti tuntui hyvältä palata tolppien väliin pitkästä aikaa. Maalivahdin näkökulmasta oli kiva peli siinä mielessä, että tilanteita tuli sopivasti ja tällä tavalla pääsi hyvin sisään peliin, Viitanen kertoi.

Voiton myötä Ylöjärven Ilves nousi sarjataulukon ykkössijalle, kun kaikki kärkijoukkueet ovat pelanneet viisi ottelua.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit