Valtakunnalliset sarjat

Naisten Futsal-Liiga: Ylöjärven Ilves haluaa nousta entistä korkeammalle

Ylöjärven Ilves oli yksi viime kauden positiivisista yllättäjistä. Joukkueen huikea kevätvire kantoi aina pronssiotteluun asti, jossa tosin HIFK oli lopulta vahvempi. Kauden kohokohtana oli upea puolivälieräsarja GFT:tä vastaan, jossa joukkue nousi hienoon voittoon kotiyleisön edessä.

Ylöjärven Ilves tähtää mitaleille

Ylöjärven Ilves tähtää mitaleilleKuva: Jani Virolainen

7.9.2022 klo. 10:05

Joukkueen päävalmentaja Vesa Parviainen johtaa joukkonsa uuteen kauteen yhtenä ennakkosuosikeista.

- Viime kausi oli meiltä onnistunut ja saimme otettua tavoitteenamme olleita kehitysaskelia sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Tavoitteena alkavalle kaudelle on pitää nämä asemat ja kehittää omaa peliä edelleen systemaattisesti eteenpäin.

Kokoonpanon suhteen ylöjärveläiset ovat kokeneet joitakin muutoksia. Poissa riveistä ovat nyt Elina Korsumäki, Elisa Mattila, Emilia Lindberg, Ella Haunia, Iida Koskinen sekä Emmi Rauhala. Tulopuolella puolestaan ovat Doris Diehl, Emiilia Syvänen, Jenna Oksanen sekä Siiri Kurppa.

- Loppukesä ja alkusyksy ovat sujuneet suunnitelmien mukaan. Joukkueen runkopelaajat pääsääntöisesti jatkavat ja mukaan saatiin myös muutamia mieluisia vahvistuksia. Jos ajattelee sarjan voimasuhteita, niin ylivoimainen mestarisuosikki on hallitseva mestari MuSa, mutta sen  jälkeen onkin sitten mielenkiintoisen tasaista, Parviainen suuntaa ajatuksia tulevaan liigakauteen.

Yhtenäinen Ylöjärven Ilves.

Yhtenäinen Ylöjärven Ilves.Kuva: Jani Virolainen

"Pelitapa loksahti paikoilleen"

Myös viime kauden runkosarjassa 20 ottelussa kymmenen maalia iskenyt YIlveksen kapteeni Riia Seppälä säteilee energiaa liigakauden kynnyksellä.

- Pre-season on sujunut meiltä oikein mallikkaasti. Porukka on tosi sitoutunutta harjoittelun suhteen, ja uudet pelaajat on saaty hyvin ajettua sisälle joukkueeseen.

Viime kauden välieräpaikka on tuonut Ylöjärvellä koko organisaatioon lisää energiaa. Tämä näkyy myös kentän puolella.

- Itselleni viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen karvaan neljännen sijan ohella pelitavan loksahtaminen paikalleen. Vaikean alkukauden jälkeen saatiin tuotua ulos kaikki se työ, jota oltiin edelliset vuodet työstetty. Joukkueen vahvuuksiin kuuluu erhdottomasti halu kehitttyä ja joukkuehenki, ja niiden ansiosta tulevastakin kaudesta tulee varmasti hieno, Seppälä kertoo.

YIlves ehti jo pelaamaan MuSaa vastaan harjoitusottelun, ja toinen on tulossa.

YIlves ehti jo pelaamaan MuSaa vastaan harjoitusottelun, ja toinen on tulossa.Kuva: Jani Virolainen

 Nälkää jäi hienosti kaudesta huolimatta


Maalivahti Helena Unkuri on samoilla linjoilla kapteeni Seppälän kanssa.

- Fiilis on hyvä, treeneissä on todellakin ollut tekemisen meininki ja uudet pelaajat ovat päässeet hienosti joukkueeseen mukaan. Treenipelejäkin on ehditty jo pelamaan, ja pelataan vielä lisää ennen kauden alkua. Vaikka viime kausi oli meille historian paras sijoitus, se jätti myös paljon nälkää tulevaan kauteen. Tavoitteena on päästä vielä pidemmälle kuin viime kaudella.

Joukkueen pelaajamateriaalin tasaisuudesta kertoo se, että hienosta viime kaudesta huolimatta runkosarjan pistepörssissä ei kymmenen parhaan joukossa ollut yhtään ylöjärveläistä. Eniten tehoja saalisti Senni Viren, joka keräsi 22 ottelussa yhteensä 12+9=21 pistettä.

- Itsekin näen meidän vahvuutena yhteishengen ja periksiantamattomuuden lisäksi nimenomaan materiaalin tasaisuudeen. Meillä joukkue ei nojaa vain muutamiin kärkipelaajiin, vaan vastuu jakautuu aidosti hyvin tasaisesti pelaajien kesken, Unkuri päättää.

Ylöjärven Ilves pelaa liigan avauskierroksella la 24.9. kotihallissaan Vaasan Sportia vastaan.

Tutustu myös joukkueen nettisivuihin täällä.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit