Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal vei avausfinaalin, pronssimitalit Helsinkiin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Ensimmäisessä finaalissa Porissa MuSaFutsal kaatoi FTK-Tornion, ja pronssiottelussa kotijoukkue HIFK FS nappasi pronssit voittamalla Ylöjärven Ilveksen.

MuSaFutsal vei avausfinaalin. Kuva: Jani VirolainenKuva: Jani Virolainen

30.4.2022 klo 22:02

Naisten Futsal-Liigan pudotuspelien otteluohjelma

Maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivulla

LA 30.04.2022:

Pronssiottelu:  HIFKS FS - Ylöjärven Ilves 3-2 (1-2)

1. finaali: MuSaFutsal - FTK-Tornio 5-4 jo., 3-3 (2-0)

MUSAFUTSAL VEI JÄNNITYSNÄYTELMÄN

Porissa nähtiin jännittävä ja tapahtumarikas avausfinaali. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, ja se lähti tauolle vakuuttavassa 2-0 -johdossa Elina Setälän kahden maalin voimin. Molemmat maalit syötti MuSaFutsalin suurin sankari Netta Hannula, joka pääsi toisella jaksolla itsekin maalintekoon vieden joukkueensa 3-1 -johtoasemaan kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Toisen jakson alussa FTK-Tornion avausmaalin oli iskenyt Emma Heikkilä

Vierasjoukkue ei kuitenkaan taipunut, vaan se nousi varsinaisen peliajan lopussa väkisin tasoihin. Sanni Päkkilä kavensi ajassa 35:44, ja Heikkilä toi FTK-Tornion tasalukemiin puolitoista minuuttia myöhemmin. Edessä oli jatko-ottelu, jonka ensimmäisellä viisiminuuttisella nähtiin kaksi maalia. Ensin Netta Hannula vei kotijoukkueen 4-3 -johtoon, mutta hetkeä myöhemmin Tiia Juntikka ujutti pallon porilaismaaliin ja tasoitti lukemiksi 4-4.

Ottelun ratkaisu jatko-ottelun toisella jaksolla oli dramaattinen. Vierasjoukkueen tehonainen Emma Heikkilä ajettiin kentältä suoran punaisen kortin myötä, eikä MuSaFutsal jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Hannula syötti, ja Anni-Elina Luotonen sivalsi takatolpalta MuSaFutsalin 5-4 -voittomaalin parisen minuuttia ennen loppua. Tästä vieraat eivät enää toipuneet, ja näin MuSa nappasi avauskiinnityksen mestaruuteen. Sarja jatkuu ensi viikonloppuna, kun on FTK-Tornion vuoro toimia kotijoukkueena sekä lauantaina, että sunnuntaina. Kultamitalit pujotetaan kaulaan sille joukkueelle, joka saalistaa ensimmäisenä kolme voittoa.

HIFK JUHLII PRONSSIA

Naisten Futsal-Liigan pronssimitaleiden kohtalo ratkaistiin lauantaina Helsingissä, jossa viime kauden hopeajoukkue HIFK FS emännöi loppukauden komeettajoukkuetta Ylöjärven Ilvestä.

Vierasjoukkue oli vahvasti kiinni voitossa aina päätöskymmenminuuttiselle asti. Se rakensi 0-2 -johdon avausjaksolla, kun Senni Viren ja Esra Erden osuivat ylöjärveläisille. Selja Laineen 1-2 -kavennus ajassa 15:06 enteili kuitenkin jo helsinkiläisnousua, joka sitten toisella jaksolla tapahtuikin. Kymmenisen minuuttia ennen päätössummeria Hanna Halonen laukoi tarkasti alanurkkaan 2-2 -tasoituksen Hilla Romppasen syötöstä. Sama kaksikko oli asiassa ajassa 35:57 - Romppanen syötti ja Halonen punnersi maalin edestä 3-2 -johdon HIFK:lle.

Tämä johtoasema piti loppuun asti, ja näin helsinkiläiset pääsivät juhlimaan pronssimitaleita.

- Ensimmäisen jakson kavennus tuli tänään tärkeään paikkaan. Toisella jaksolla mieletöntä venymistä joukkueelta vaikeassa paikassa. Todella ylpeä saa olla joukkueesta. Meillä oli paljon pelaajia sivussa tänäänkin, niin kuin on ollut oikeastaan koko kevään. Tavoite on ollut koko ajan mennä päätyyn asti, mutta venymiskyvyn raja kulki tällä kertaa pronssissa. Kaikesta huolimatta kausi on hienoa päättää voittoon. Kausi on kuitenkin hieno päättää voittoon, HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero kertoi mitali kaulassa.