Naisten Futsal-Liiga käynnistyi viiden ottelun voimin

Naisten Futsal-Liigan avauspäivänä nähtiin viisi ottelua. Suurinumeroisimman voiton nappasi espoolainen GFT, joka kaatoi Kampuksen Dynamon maalein 7-1 (4-1).

GFT - KaDy 7-1 (4-1)
FTK-Tornio - PJK 3-4 (vm. 1-2), ja. 3-3, 3-3 (1-0)
RaiFu - FC Halikko 1-5 (0-4)
YIlves - FC Sport Vaasa 2-1 (0-0)

Tampereen Ilvekselle vahva startti kauteen

Naisten Futsal-Liigan kausi 2022-2023 käynnistyi lauantaina viiden ottelun voimin. Avausottelussa Tampereella kohtasivat kotijoukkue Ilves FS sekä helsinkiläisvierailija HIFK FS.

Ilves tuli ottelun alkuun myrskyn lailla. Se vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kohti IFK-maalia, ja tulostakin tuli. Viiden minuutin kohdalla verkko oli heilunut jo kahdesti - samoin pallo oli saatu pari kertaa jo tolppaankin.

Koko liigakauden avausmaalin viimeisteli Sanna Rautio upealla laukauksella sivurajan tuntumasta. Liisa Kuuloja siirsi kotijoukkueen jo 2-0 -johtoon, ennen kuin vieraat heräsivät peliin mukaan. Hanna Halosen kavennus numeroihin 2-1 toi vieraille uskoa ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Matilda Herranen laukoi vapaapotkusta lukemiksi 3-1, ja Nella Hartikaisen upea puskumaali muutti tilanteeksi jo 4-1. Lopusta piti huolen Ilveksen tarkka puolustuspeli. Tehot 1+2 kirjannut Herranen maiskutteli sarjapisteitä pelin jälkeen.

- Henkilökohtaisesti tuntui todella hyvältä pelata ja koko joukkueelle jäi avauspelistä hyvä fiilis. Joukkueesta huokui tekemisen meininki ja tästä on hyvä jatkaa.

- Pystyttiin ottamaan HIFK:n vahvuudet pois ja tehtiin omaa juttua kurinalaisesti hyvällä mielellä. Kentällä näkyi juuri niitä asioita mitä yhdessä sovittiin ja koen, että se oli myös avain onnistumiseen joukkueena sekä voittoon, Herranen kertoi.

Ylöjärven Ilves nappasi avausvoiton FC Sportista.Kuva: Jani Virolainen

GFT murskasi KaDyn, FC Halikko RaiFun

Espoossa kentälle odotettiin vahvaa kotijoukkuetta, ja toden teolla saatiinkin. Heta Huhtaniska sekä Emilia Jokisalo soittivat alkusoinnit pelille, joka oli jo kymmenen minuutin kohdalla lukemissa 2-0. Heidi Malkin 2-1 -kavennus jäi tänään laihaksi lohduksi jyväskyläläisille, kun GFT tyylitteli lopulta peräti 7-1 (4-1) -kotivoittoon Kampuksen Dynamosta. Sandra Lind keräsi tehot 2+2, Maria Mäntylä 2+0, ja maalinteossa onnistui myös Tiia Elonsalo.

Raisiossa kotijoukkue RaiFu sai kaudan avausotteluun vastaansa FC Halikon. Ennakko-odotuksissa joukkueet kisaavat sarjataulukon samoista sijoituksista. Vierasjoukkue Halikko näytti heti avausminuuteista lähtien, kuka tänään käskee. Joukkue nousi 0-2 -johtoon jo alle viiden minuutin, kun Ronja Salmi ja Annika Peippo onnistuivat. Kun Elli Laaksonen iski vielä kaksi maalia, siirryttiin tauolle lukemissa 0-4. Toinen jakso ei muuttanut voimasuhteita. Ella Mäki teki RaiFun kauden avausmaalin, mutta loppulukemat 1-5 tyylitteli Ronja Salmi.

PJK nousi voittoon Torniossa

FTK-Tornio ja PJK kohtasivat Torniossa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, jossa voittajaa haettiin aina voittomaalikilpailusta asti. Kotijoukkuetta piti pelissä mukana Tiia Juntikka, joka iski kotijoukkueen päivän kaikki maalit. Vierasjoukkueelta onnistuivat toisella jaksolla Sanna Koskinen, Anne Riekki, sekä 3-3 -maalin ottelun lopussa aivan maalin edestä tuikannut Essi Salonen. Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten lisäpisteelle haettiin omistajaa voittomaalikilpailussa. Siinä ratkaisijaksi nousi PJK:n Anne Riekki, jonka maalilla PJK nappasi arvokkaan vierasvoiton sarja-avauksesta.

Ylöjärvellä kohtasivat yhdeksi suurimmista mitalisuosikeista ennakkoveikkauksissa nostettu Ylöjärven Ilves sekä FC Sport Vaasa. Tiukassa ottelussa kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Elisa Ilottu vei kotijoukkueen ensin johtoon, mutta Kaisa Kuivila toi vaasalaiset tasoihin. Ratkaisevan 2-1 -voittomaalin ylöjärveläisille iski lopulta Heidi Linjamaa, joka suti torjunnan jälkeisen paluupallon maaliin ajassa 36:56 ja takasi näin YIlvekselle kolmen pisteen arvoisen startin sarjaan.