Naisten Futsal-Liiga: HIFK FS jälleen nälkäisenä mestaruusjahtiin

Viime kaudella pronssimitalit napannut Helsingin IFK lähtee syyskuussa alkavaan Naisten Futsal-Liigaan nälkäisenä haastajana.

HIFK tavoittelee mitalin kirkastamista.

HIFK tavoittelee mitalin kirkastamista.Kuva: Kalevi Hämäläinen

31.8.2022 klo 19:56

Kahden viime kauden saldona on hopea ja pronssi. Se ei riitä Helsingissä, vaan HIFK lähtee rohkeasti tavoittelemaan mitalien kirkastamista.

- Viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen joukkueen sisukkuus ja tsemppi, erityisesti pudotuspeleissä. Se palkittiin lopulta pronssimitalein. Kaksi kautta ollaan tosiaan oltu lähellä suomenmestaruutta, joten suomenmestaruus on koko joukkueen yhteinen tavoite tulevalle kaudelle, vahvistaa joukkueen pelaajistoon kuuluva Hanna Halonen.

Viime kaudella joukkue sijouttui runkosarjassa toiseksi. Huikeassa viiden ottelun välieräsarjassa kuitenkin FTK-Tornio oli lopulta parempi otteluvoitoin 3-2. Näin helsinkiläisten kohtaloksi jäi pronssiottelu, jossa se kaatoi Ylöjärven Ilveksen maalein 2-1.

Halonen tietää omat sekä joukkuee vahvuudet, joilla pyttyjahtiin lähdetään.

- Joukkueen vahvuus on ainakin hyvä yhteishenki ja nippu laadukkaita pelaajia. Omat vahvuudet, joilla olen joukkuetta pystynyt eniten auttamaan ovat maalinteko ja nopeus molempiin suuntiin pelattaessa.

Himmeämmät mitalit eivät enää riitä Helsingissä.

Himmeämmät mitalit eivät enää riitä Helsingissä.Kuva: Kalevi Hämäläinen

Muutoksia kokoonpanossa ja treenaamisessa

Joukkueessa on jonkin verran muutoksia verrattuna viime vuoteen. Daniela Tjeder, Maija Huupponen sekä Saana Fält lopettavat peliuransa, ja Anna-Kaisa Hannuksela siirtyi pois IFK:sta. Sen sijaan tulopuolella ovat Saana Vestola (KaDy) ja Kreta Karttunen (HIFK FS/2), sekä vuoden tauon jälkeen joukkueeseen palaavat Anniina Ponkkonen ja Dali Meller.

Tjederin poistuminen iskee joukkueen hyökkäyspeliin - hän oli HIFK:n viime kauden tehokkain pelaaja. Pudotuspelit mukaan lukien Tjeder saalisti peräti 25+17=42 tehopistettä.

Päävalmentaja Ilkka Someron mukaan joukkue on pitkälti kasassa.

- Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 2+16, mutta yksi maalivahti ja kaksi kenttäpelaajaa todennäköisesti vielä liittyvät ryhmään. Näistä uutisoimme myöhemmin. Meillä on vahva nippu kasassa, mutta ovet ovat vielä auki ja rinkiä vahvistetaan, jos sellainen mahdollisuus aukenee.

Uudistuneella joukkueella on ollut muutosten tuulia myös treenien sisällössä.

- Kahden liigakauden aikana joukkue on kärsinyt keväällä loukkaantumis- ja sairastelusumasta ja vaikka epäonnella on ollut oma roolinsa, on fyysisellä puolella parannettavaa. Tämä negatiivinen trendi pyritään katkaisemaan kiinnittämällä merkittävästi enemmän huomiota pelaajien fyysiseen harjoitteluun.

Maalivahti Tytti Mikkola on suuressa roolissa HIFK:ssa.

Maalivahti Tytti Mikkola on suuressa roolissa HIFK:ssa.Kuva: Kalevi Hämäläinen

Mitalijahtiin uusin kujein

- Kesän aikana pelaajat on keskittyneet fyysisten valmiuksien parantamiseen uuden fysiikkavalmentajamme Ville Mikkolan ohjeistuksella. Joukkueen pelitapa on myös erittäin aktiivinen ja fyysisesti vaativa, joten fyysisiä valmiuksia on parannettava, jotta peliä voidaan entisestään kehittää, Somero kertoo

Täysin tyytyväinen harjoituskauden antiin päävalmentaja ei kuitenkaan ole.

- Elokuussa aloitettu lajiharjoittelu on sujunut hyvin, mutta parannettavaakin on. Osa pelaajista on ollut paljon pois harjoituksista ja osalla on vielä kuntoutuminen kesken eikä täysipainoinen harjoittelu onnistu, joten treenit ovat olleet siltä osin hieman rikkonaisia. Kentällä tekeminen on kuitenkin ollut erittäin hyvää ja uskon että fyysinen valmistautuminen on koko ryhmällä aiempia kausia huomattavasti paremmalla tolalla. Harjoitusottelut antavat varmasti paremmin osviittaa siitä missä pelillisesti tällä hetkellä mennään.

Mestaruuspaineet Porin suuntaan

Somero nostaa Futsal-Liigan tämän kauden suosikkeihin tuttuja joukkueita.

- Pelaajarintamalla on ollut melko vilkasta kesän aikana ja uskoisin että voimasuhteet heilahtelevat jonkin verran tulevalla kaudella. Meidän lisäksi kovimpia mitalisuosikkeja ovat MuSa ja Ylöjärven Ilves. MuSa lähtenee mestarisuosikkina matkaan sillä hallitsevan kaksinkertaisen mestarin pelaajistossa muutoksia on vain vähän. YIlves on kehittynyt viime vuosina tasaisesti ja pelaajarinki on vahvistunut tulevalle kaudelle. Pidän etenkin Emiilia Syväsen siirtymistä Ylöjärvelle todella kovana asiana.

- Uskoisin että tuon kolmikon takana GFT, KaDy ja Ilves ovat ne seuraavaksi kovimmat haastajat mitaleille, RaiFu ja FTK sitten omissa papereissa ne viimeiset pudotuspelijoukkueet. FTK:n osakkeet laskevat viime kaudesta aika paljon, jos huhut lähtijöistä pitävät paikkansa, Somero pyörittelee voimasuhteita.

Tutustu HIFK:n nettisivuihin täällä

Naisten Futsal-Liiga käynnistyy lauantaina 24.9. - HIFK FS matkustaa silloin avauskierroksella Tampereen Ilveksen vieraaksi.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit