Naisten Futsal-Liiga: GFT venytti puolivälieräsarjaa

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina toiset puolivälierät. Kesälomansa aloittivat Kampuksen Dynamo, PJK sekä Ilves FS. GFT venyi voittoon Ylöjärven Ilveksen vieraana.

GFT SIIRSI RATKAISUN SUNNUNTAILLE

Pirkanmaalla GFT venytti sarjaa sunnuntaille pelaamalla loistavan vierasottelun Ylöjärven Ilveksen vieraana. Se iski jo avausjaksolla 0-3 -johtolukemat taululle, eikä voittajasta ollut sen jälkeen epäselvyyttä. Avausjaksolla maalinteossa onnistuivat Emilia Jokisalo sekä Jenni Talvela, ja kertalleen pallo meni verkkoon YIlveksen omasta pelaajasta. Toisella jaksolla Jokisalo iski lukemiksi jo 0-4, ennen kuin kotijoukkue sai kuparisen rikki. Senni Virenin osuma jäi laihaksi lohduksi, kun lopussa vielä Maiju Hirvonen kaunisteli loppulukemiksi 1-5 vieraiden parhaaksi  palkitun Jokisalon syötöstä. Ylöjärven Ilves ja GFT kohtaavat ratkaisevassa kolmannessa puolivälieräottelussa huomenna, ja pelipaikkana on jälleen Ylöjärven Urheilutalo.

Helsingissä Kampuksen Dynamo antoi kaikkensa, mutta lopulta jatko-ottelun jälkeen HIFK FS oli niukasti parempi ja näin jyväskyläläisten kausi loppui tänään. Avausjaksolla nähtiin vain yksi maali - kotijoukkueen Hanna Halonen iski pelin avausosuman ajassa 9:35. KaDy tuli toisella jaksolla tasoihin ja nousi johtoonkin Vilma Terävän sekä Saana Vestolan osumilla. Johto ei kuitenkaan pitänyt, vaan päivän helsinkiläissankari Anna-Kaisa Hannuksela tasoitti kymmenen minuuttia ennen loppusummeria. Kun enempää maaleja ei nähty, oli edessä jatko-ottelu. Sen jälkimmäisellä viisiminuuttisella Hannuksela osui ajassa 45:33 kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä, kun KaDyn virhetili oli täyttynyt. Enempää maaleja ei enää nähty, ja näin HIFK jatkaa välieriin.

Porissa runkosarjan voittaja ja hallitseva mestari MuSaFutsal näytti, minkä takia se on suurin mestarisuosikki tänäkin keväänä. Joukkue ei antanut PJK:lle minkäänlaisia yllätysmahdollisuuksia, vaan se latoi taululle hurjat 12-1 (8-0) -voittolukemat. Eniten pirkkalalaisia kuritti Netta Hannula, joka keräsi tehopisteet 3+2=5. Helmiina Luoma osui neljä kertaa, Jasmin Ylikraka (2+2) sekä Anni-Elina Luotonen kahdesti. Myös Iina Heikkiä (1+2) onnistui maalinteossa. PJK:n kauden viimeisen osuman ennen kesälomaa teki avausjaksolla Jenni Nieminen.

Torniossa kesäloma alkoi Tampereen Ilveksellä. Kesäloman aiheutti kotijoukkue FTK-Tornio, joka viime viikonlopun vierasvoiton lisäksi nappasi nyt voiton kotikentältä. Ilves sinnitteli vielä tauolla 1-2 -johtoasemassa, kun Mira Teittinen sekä Ilona Mikkelä osuivat tamperelaisille avausjaksolla. Kun Anna Kvist lopulta tasoitti pelin lukemiin 2-2 ajassa 26:31, sai kotijoukkue todellisen hurmoksen päälle. Se lisäsi kaasua, ja Ilves putosi kyydistä. Lopulta FTK-Tornion ansaitut voittolukemat kirjattiin maalein 5-2 (1-2). Kotijoukkueen tehonaiseksi nousi Tuuli Alamikkotervo, joka saalisti pisteet 2+2. Sanni Päkkilä sekä Emma Heikkilä kirjauttivat tehopisteet 1+2.

Viikon päästä alkavissa välierissä runkosarjan toiseksi ja kolmanneksi tulleet HIFK FS sekä FTK-Tornio muodostavat toisen parin. MuSaFutsalin tuleva vastustaja selviää huomenna, kun Ylöjärven Ilves ja GFT kohtaavat kolmannessa puolivälierässä.