Naisten Futsal-Liiga: FTK-Tornio kauteen nuorentuneella joukkueella

Viime kaudella hopealle yltäneet torniolaiset lähtevät uuteen kauteen melko vähän, mutta toisaalta todella paljon muuttuneena.

Viime kauden FTK-Tornio ylsi hopeamitaleille.

Viime kauden FTK-Tornio ylsi hopeamitaleille.Kuva: Jani Virolainen

17.9.2022 klo 08:49

Muutokset konkretisoituvat kahteen kokeneeseen johtavaan pelaajaan, jotka ovat nyt poistuneet joukkueen kokoonpanosta. Päävalmentaja Oleg Eprintsev uskookin, että tulevalla kaudella tullaan näkemään nuorten pelaajien esiinmarssi.

- Merkittävimpiä lähtijöitä on tietenkin Anna Keränen, joka päätti uransa kevään hopeamitaliin. Toinen merkittävä lähtijä on Emma Heikkilä. Uudelle kaudelle joukkue nuorentuu, vaikka toki runkona on myös vanhoja konkareita, Eprintsev muistuttaa.

Viime kauden runkosarjan viidestä parhaasta pistenaisesta neljä löytyy kokoonpanosta myös alkavalla kaudella. Näistä kirkkaimpana viime kaudella tuikki koko sarjan pistepörssin voittanut Tiia Juntikka (30+18=48). Myös Tuuli Alamikkotervo, Sanni Päkkilä ja Jenna Front ylsivät yli kymmeneen tehopisteeseen.

- Viime kauden hopea oli meiltä hieno suoritus. Meillä on lupaavia nuoria pelaajia, jotka varmasti näyttävät tulevalla kaudella sen, että pohjoisessa tehdään hyvää työtä futsalin eteen. Tämä kausi antaa mahdollisuuden nuorien pelaajien kehitykselle, Eprintsev kertoo.

Tiia Juntikka voitti viime vuonna koko sarjan pistepörssin.

Tiia Juntikka voitti viime vuonna koko sarjan pistepörssin.Kuva: Jani Virolainen

 

Tiivis ja yhtenäinen joukkue

Pelaajistosta Iida Jaako muistelee viime kevättä lämmöllä.

- Minulle päällimäisenä jäi mieleen viime kaudesta joukkueen yhteen hitsautuminen kauden varrella. Varsinkaan syyskierroksen pelit eivät olleet helppoja, mutta kevättä kohti joukkueen pelaaminen parani ja se näkyi myös tulostauluilla. Lopulta käteen jäi liigan toinen sija, johon voi olla tyytyväinen.

Uusi kausi kolkuttelee jo ovella. Hopeajoukkueessa ei puhuta heti mitalin kirkastamisesta, vaan tavoitteet ovat maltillisemmat.

- Uuteen kauteen lähtiessä rosteri on uudistunut ja nuoria pelaajia on nostettu kokoonpanoon, joten tilanne on eri kuin viime kaudella. Lähdetään peli kerrallaan, ja tähdätään kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin, Jaako kertoo.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tällä kaudella joukkueen vahvuus tulee olemaan hyvin tiivis ja yhtenäinen joukkue.

 

FTK-Tornio kaipaa uusia vastuunkantajia.

FTK-Tornio kaipaa uusia vastuunkantajia.Kuva: Jani Virolainen.

“Pystymme haastamaan kenet tahansa”

 

Kuten monessa Naisten Futsal-Liigan joukkueessa, myös FTK-Torniossa jalkapallo näyttelee merkittävää roolia kesän harjoittelussa.

- Meilläkin suurin osa pelaajista on pelannut kesän ison kentän puolella. Vaikka peliväline on sama, nyt alustana on parketti ja siihen on totuteltu treeneissä elokuusta lähtien. Edessä on vielä muutamia kovia harjoituksia ennen kauden alkua. Ensimmäinen peli PJK:ta vastaan näyttää sitten jo osviittaa siihen, kuinka valmis tämä joukkue on haastamamaan kaudella kaikki Suomen parhaat naisjoukkueet, valmentaja Eprintsev pohtii.

Viime kaudella kaksi maaliakin tehnyt maalivahti Senja Keisu uskoo, että joukkue on oikealla tiellä.

- Viime kauden vaikea syyskierros saatiin käännettyä ja kevään aikana parannettiin peli peliltä, joka sitten loppukaudesta palkittiin SM-hopealla. Katseet on kuitenkin käännetty tulevaan kauteen, johon on jo lähdetty keskittymään täysillä.

Muutoksista huolimatta uskoa menestykseen riittää.

- Meillä on koossa iskukykyinen porukka, joka pystyy haastamaan sarjassa kenet tahansa. Koko sarjan suurimmaksi mitalisuosikiksi nostaisin hallitsevan suomenmestarin MusaFutsalin, mutta uskon myös Ylöjärven ilveksen mahdollisuuksiin tulevalla kaudella, Keisu pohtii sarjan voimasuhteita.

 FTK-Tornio avaa kautensa avauskierroksella lauantaina 24.9., jolloin se saa kotihalliinsa vieraaksi Pirkkalan Jalkapalloklubin.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit