Naisten Futsal-Liiga: Vaasalainen FC Sport ei halua toista kertaa liigakarsintaan

Viime kaudella paikkansa Naisten Futsal-Liigassa liigakarsinnan jälkeen uusinut FC Sport Vaasa lähtee tulevaan kauteen vähintäänkin parantamaan edellisestä.

FC Sport J haluaa puolustaa tarkemmin alkavalla kaudella.

FC Sport J haluaa puolustaa tarkemmin alkavalla kaudella.Kuva: Jani Virolainen

14.9.2022 klo 10:55

Kausi 2021-2022 oli vaasalaisille vaikea. Runkosasarjassa joukkue sijoittui toiseksi viimeiseksi sijalle 11, mikä tarkoitti joutumista liigakarsintaan. Karsinnassa joukkue oli kuitenkin vakuuttava: KuPS kaatoi lukemin 7-1 ja 8-0, eikä kenellekään jäänyt epäselvyyttä kuka liigapaikan ansaitsee.

Ratkaisevassa karsintaottelussa voittomaalin vaasalaisille iskenyt Maiju Kuivila tietää pääsyyt, joiden takia joukkue oli vaikeuksissa viime kauden aikana.

- Viime kausi oli meille tosiaankin hankala. Joukkueessa tapahtui paljon pelaajamuutoksia, mikä vaikeutti pelien kulkua. Lisäksi pelaajarinki ylipätään oli meillä hyvin pieni, eikä loukkaantumisiltakaan vältytty. Sarjapaikan säilyttäminen kuitenkin onnistui ja nyt lähdetään sisuuntuneena uuteen kauteen.

Juuri tällä hetkellä onkin taas aihetta positiivisuuteen. Kesä on ollut Sportille hyvä.

- Valmistautuminen kauteen on sujunut mielästäni hyvin. Treeneissä on ollut paljon porukkaa, mikä on ihanteellinen tilanne meille. Jalkapallokausi on vielä suurella osalla kesken, mutta tässäkin positiivista on se, että jalkapallon myötä on pystytty pitämään fysiikkaa yllä, Kuivila kertoo.

Maiju Kuivila on yksi Sportin avainpelaajista.

Maiju Kuivila on yksi Sportin avainpelaajista.Kuva: Jani Virolainen

 

“Kasassa yllätyksellinen joukkue”

 

Sportin joukkue on kokenut hiukan muutoksia tulevaan kauteen. Poissa ovat nyt lopettaneet Emma Hagberg, Emma Pettissalo ja Salla Talonpoika. Lisäksi Teresa Delia siirtyi GFT:hen. Tulleiden listassa on ainakin Kaisa Kuivila sekä Jessica Karjalainen, ja muitakin uusia pelaajia saatetaan vaasalaisryhmässä nähdä.

- Joukkue alkaa olemaan kasassa. Ollaan saatu mukaan muutamia uusia ja taitavia pelaajia. Lisäksi kauden aikana kentällä saattaa näkyä myös vanhoja tuttuja kasvoja, Kuivila kertoo.

Viime kauden toiseksi viimeinen sija ei Sporttia tyydytä.

- Lähdetään nyt ainakin siitä, että sijoitusta parannetaan ja säilytetään sarjapaikka ilman karsintoja. Näen kuitenkin, että meillä on edellytykset tavoitella myös pudotuspelipaikkaa. Meillä on yllätyksellinen ja ennakkoluuloton joukkue kasassa. Hyvät yksilöt ja loistava joukkuehenki- niistä lähdetään ammentamaan.

Kuivilan veikkaukset sarjan kärkijoukkueista noudattelevat yleisesti vallitsevaa linjaa. 

- MuSaFutsal tulee olemaan taas vahva. Ylöjräven Ilves on kehittänyt peliään hurjasti ja se nähtiin jo viime kaudella. Etelän joukkueet GFT ja HIFK ovat myös kovia vastuksia. Toivottavasti myös Sport nähdään mitalitaistoissa, Kuivila toivoo.

Sportin hyökkäyspeliin halutaan lisää rohkeutta.

Sportin hyökkäyspeliin halutaan lisää rohkeutta.Kuva: Jani Virolainen

“Puolustamista parannettava”

 

Sportin maalinsuulla palloja torjuva Lotta Rosenström kertoo, että siirtymä jalkapalloviheröiltä on tänä vuonna hepompi kuin viime kaudella.

- Kaudet menevät yleenssä hiukan päällekkäin, muttta tänä vuonna sarjaohjelmat menevät hyvin yhteen eikä ottelupäällekkäisyyksiä tule. Treeneihinkin ollaan saatu hyvin porukkaa, joten siirtymä tänä vuonna on ollut suotuisampi kun viime vuosina.

Viime kaudella Sport päästi runkosarjassa 22 ottelussa yhteensä 97 maalia. Se on liikaa, ja puolustuspeli onkin ollut yksi treenien pääteemoista harjoituskauden aikana.

- Varsinkin ensimmäisissä liigapeleissä meidän verkkoon on tehty paljon maaleja. Puolustuspeliin kaivataan huolellisuutta, ja se on ilman muuta yksi asia mihin ollaan keskitytty enemmän ja jossa tullaan varmasti olemaan parempia. Mutta kyllä meidän täytyy olla toisaalta myös paljon rohkeampia hyökkäyssuuntaan, Rosenström näkee.

- Olemme joukkueena todella ennakkoluulottomia. Emme välttämättä kuulu sarjan ennakkosuosikkeihin mutta meillä on rohkeutta ja uskallusta lähteä haastamaan sarjan jokaista joukkuetta, Rosenström päättää.

Tutustu joukkueen nettisivuihin täällä.

FC Sport Vaasa avaa Naisten Futsal-Liigan lauantaina 24.9. vierasottelulla Ylöjärven Ilvestä vastaan.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit