Valtakunnalliset sarjat

Naisten Futsal-Liiga: FC Halikko tavoittelee pudotuspelipaikkaa

Kolmanteen liigakauteensa lähtevä salolaisjoukkue lähtee kauteen parantamaan kahden edelliskauden kymmenettä sijaa.

Yhtenäinen FC Halikko tähtää pudotuspeleihin.

Yhtenäinen FC Halikko tähtää pudotuspeleihin.Kuva: Heini Lehtipuu

16.9.2022 klo. 19:27

Kaudeksi 2020-2021 Naisten Futsal-Liigaan noussut FC Halikko on sijoittunut molemmilla liigakausillaan kymmenenneksi. Viime kaudella joukkue jäi pudotuspelipaikasta kuusi pistettä. Joukkueen kapteeni Elli Laaksonen ammentaa voimaa menneestä.

- Viime kaudesta jäi mieleen aika kaksijakoiset fiilikset. Pelillisesti mentiin eteenpäin edellisistä kausista sekä joukkueena että yksilötasolla. Varsinkin joukkueen ”junioriosastoon” kuuluvat pelaajat ottivat isoja harppauksia eteenpäin. Tuloksellisesti kausi oli kuitenkin kaikille pelaajille pettymys. Liian moni ottelu kääntyi loppuhetkillä vastustajan voittoihin ja katkeriin pistemenetyksiin, Laaksonen kertaa.

Myös kaikki kauden 22 peliä kokoonpanossa uurastanut Katariina Marttila on samoilla linjoilla.

- Ne muutamat tärkeät pisteet jäivät ottamatta, siksi emme aivan yltäneet pudotuspeleihin. Kuitenkin joukkue kasvoi paljon ja kauden jälkeen katseet käännettiin nopeasti tulevaan. Nyt täytyy pystyä parantamaan viime kaudesta, ja sitä kauttaa kääntämään pelit voitoiksi. Tämä vaatii sen, että toteutetaan sovittuja asioita ja saadaan oma peli kulkemaan, Marttila tietää.

FC Halikko jäi viime kauden liigassa kymmenennelle sijalla.

FC Halikko jäi viime kauden liigassa kymmenennelle sijalla.Kuva: Heini Lehtipuu

Fysiikkaharjoittelu keskiössä

Päävalmentaja Ari Peltolan johdolla joukkue on hikoillut kesällä erityisesti fyysisten ominaisuuksien parissa.

- Olemme panostaneet kesäkaudella aiempaa määrätietoisemmin fysiikkavalmennukseen ja sen uskotaan näkyvän tulevana talvena otteissa kentällä. Alkukesästä alkaen ollaan kerran viikossa pidety pallotuntumaa yllä ja elokuun alusta alkaen päästy treenaamaan täysipainoisesti pallollista treeniä. Hiukan on ollut poissaoloja matkan varrella, mutta pääosin voi kuitenkin olla varsin tyytyväinen kauteen valmistautumiseen. Pelaajat tehneet tosi hyvällä asenteella töitä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Halikko pääsee valmistautumaan kauteen pitkälti samalla runkolla kuin viime kaudella.

- Suurin muutos tapahtui maalivahtirintamalla joukkueen pitkäaikaisen maalivahdin Lotta Hiihtolan siirryttyä Ilvekseen. Lotalle löydettiin kuitenkin erinomainen korvaaja, kun seuran oma kasvatti Pilvi Junnila vartioi tulevalla kaudella Halikon maalia. Junnila on pelannut pari viimeistä kautta futista TPS:n junnuissa, mutta palaa nyt futsalparketeille liigatasolle. Maalivahtikolmikon täydentävät jo viime kaudella joukkueessa pelannut Emma Rahko sekä omista junioreista liigarinkiin nostettu Ella Suomi, Peltola kertoo.

Myös kenttäpelaajien kohdalla muutokset ovat maltilliset. Joukkue pääsee lähtemään kauteen viime kauden tehonaisten Laura Lehtosen ja Nella Saukkion johdolla.  

-  Stiina Peltonen ja Fanny Hellgren jäivät ainakin tulevaksi kaudeksi sivuun, tulopuolella ovat vastaavasti aiemmin RaiFua edustanut Anni Korhonen sekä omista junioreista liigarinkiin nouseva Silja Luukkainen. Mahdollista on, että yksi pelaaja liittyisi vielä rinkiin.

 

FC Halikko on valmis taisteluun playoff-paikasta.

FC Halikko on valmis taisteluun playoff-paikasta.Kuva: Heini Lehtipuu

"Äärimmäisen iskukykyinen joukkue"

Kapteeni Laaksonen uskoo, että Halikolla on kaikki mahdollisuudet nousta kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta pudotuspeleihin.

 - Joukkueen tavoite on parantaa viime kausien runkosarjan sijoitusta ja sen seurauksena päästä playoffeihin. Peliä halutaan myös kehittää jatkuvasti ja tuoda treenien hyvä meininki matseihin asti. Tiedän, että meillä on äärimmäisen iskukykyinen joukkue palasten loksahdettua kohdilleen!

- Meidän suurimpana vahvuutena pidän sen yhtenäisyyttä. Epäilijöitä meidän suuntaan löytyy, mutta jokainen joukkueessa oleva uskoo täysillä asetettuihin tavoitteisiin, Laaksonen kertoo itseluottamusta uhkuen.

Myös Marttila odottaa kautta luottavaisena.

- Kesä ja alkusyksy on mennyt nopeasti, enkä valita, sillä odotan tulevaa kautta jo innolla. Treenit ovat sujuneet mukavasti ja kautta kohden mentäessä panostus on kasvanut.

- Koen, että joukkueen vahvuudet ovat taistelutahto ja tietenkin mieluinen ilmapiiri, jossa viihtyy. Tiiviillä yhteishengellä ja kovalla taistelutahdolla saamme tuotua kentälle sen mitä siellä halutaan näkevänkin, Marttila päättää.

Paineet Porin suuntaan

Huippumielenkiintoinen liigakausi alkaa ensi viikolla. FC Halikko ei vielä tällä kaudella kuulu ennakolta suurimpiin mitalisuosikkeihin, mutta ketkä sitten kuuluvat päävalmentaja Peltolan mielestä?

- Suurin suosikki tulee varmasti taas Porin suunnasta. MuSa tehnyt hyvää pitkäjänteistä työtä ja Sini Lauermaan liityttyä joukkueeseen, se on varmasti entistäkin vahvempi ja varmasti suurin mestarisuosikki. Jonkin verran on useammassa joukkueessa tapahtunut liikehdintää avainpelaajienkin osalta mikä saattaa aiheuttaa muutoksia joukkueiden voimasuhteissa. MuSan suurimmaksi haastajaksi nostan GFT:n, Peltola veikkaa.

FC Halikon liigakausi käynnistyy lauantaina 24.9., jolloin joukkue kohtaa RaiFun vieraskentällä Raisiossa.  

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit