Naisten Futsal-Liiga: FC Halikko ja EBK voittoihin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Salossa voitti FC Halikko, Pirkkalassa EBK.

EBK nappasi ensimmäisen liigavoittonsa. Arkistokuva.

EBK nappasi ensimmäisen liigavoittonsa. Arkistokuva.Kuva: Kalevi Hämäläinen

29.10.2022 klo 18:12

Otteluiden tilastot
Sarjataulukko
Tulevat ottelut

Tulokset la 29.10.2022:
FC Halikko - FTK-Tornio 6-3 (2-2)
PJK - EBK 0-1 (0-1)

FC Halikko vahva kotonaan, EBK:lle avausvoitto

Naisten Futsal-Liigan lauantai käynnistyi Salosta, jossa FC Halikko sai vieraita pohjoisesta FTK-Tornion aloittaessa etelän viikonloppunsa. Kotijoukkue oli tänään pelipäällä, ja se oli aavistuksen niskan päällä läpi ottelun. Vielä tauolle FTK-Tornio onnistui tasoittamaan pelin kahdesti, mutta toisella jaksolla FC Halikko meni vääjäämättömästi menojaan.

Vierasjoukkueen maalinteko oli liikaa Tiia Juntikan yksilötaitojen varassa. Juntikka kasasikin tehopisteet 2+1, Iida Jaakon vastatessa vieraiden kolmannesta maalista. Kotijoukkueesta löytyi enemmän onnistujia hyökkäyspäähän. Olivia Haapanen (2+1) sekä Annika Peippo (2+0) osuivat kahdesti, ja maaliverkkoja heiluttivat myös Laura Lehtonen (1+2) sekä Emma Rinta-Paavola.

Yhden syöttöpisteen napannut kotijoukkueen Olivia Simula oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Treeniviikolla otettiin huomioon, mitkä on FTK:n vahvuuksia ja pyrittiin sulkemaan ne pois. Tiedossa oli kyllä muun muassa FTK:n parhaanakin palkitun Juntikan vaarallisuus. Viimeistelyssä onnistuttiin tänään hyvin, ja tilanteet pelattiin aivan loppuun asti, Simula kertasi voiton avaimia.

Simula hehkutti peräti 248-päisen kotiyleisön merkitystä.

- Pelistä jäi voiton lisäksi kyllä päällimmäisenä mieleen aivan mahtava yleisön kannustus läpi koko ottelun, jota oli hallilla paikalla peräti ilahduttavan paljon. Nyt kun vain toteutetaan koko joukkue pelisuunnitelmaa mikä on yhdessä sovittu, pidetään psyyke koossa ja jatketaan samalla asenteella johon tähän kauteen on lähdetty, niin hyvä tulee, Simula tarinoi ottelun jälkeen.

EBK:lle avausvoitto liigassa

Päivän toisessa ottelussa Pirkkalassa PJK sai vastaansa EBK:n. Tiukassa ottelussa nähtiin lopulta vain yksi maali. Siitä vastasi espoolainen sarjanousija EBK, kun Hanna Harju ohjasi pallon maaliin avausjaksolla ajassa 14:47. Kun vierasjoukkue puolusti tiiviisti aina pelin loppuun asti, Harjun maali riitti historialliseen ensimmäiseen liigavoittoon lukemin 0-1 (0-1).

Naisten Futsal-Liiga jatkuu huomenna sunnuntaina kolmen ottelun voimin.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit