Naatan Skyttä valtasi suuren roolin lainaseura Vikingissä

Stavangerilaisseura pyrkii päättämään tappioputkensa sunnuntai-iltana Ham-Kamin vieraana.

Skyttä kuului Pikkuhuuhkajien EM-karsintojen suurimpiin onnistujiin.

Skyttä kuului Pikkuhuuhkajien EM-karsintojen suurimpiin onnistujiin.Kuva: Ⓒ Riku Laukkanen /SPL

9.9.2022 klo 20:12

Kun Naatan Skytän Toulouse FC nousi keväällä Ranskan pääsarjaan, alkoivat spekulaatiot siitä, missä nuorukainen pelaa tulevalla kaudella. 20-vuotias Ilves-kasvatti väläytteli kesän harjoitusotteluissa ja osui La Ligan CA Osasunaa vastaan – Toulouse kuitenkin tiedotti elokuun lopulla, että Skyttä lähtee lainalle norjalaisseura Vikingiin.

– Kaikki tapahtui aika nopeasti. Lainasopimus tehtiin muutama päivä sen jälkeen, kun kuulin seuran kiinnostuksesta ensimmäistä kertaa. Viking oli kuulemma ollut minusta kiinnostunut myös aiemmin – tämä on hyvä seura, ja oli kiva päästä tänne, Skyttä sanoo.

Skyttä sai viime kaudella vastuuta 13 sarjaottelussa ja muutamassa Ranskan cupin pelissä, mutta täysi 90-minuuttinen tuli vyölle vain kerran. Norjassa rooli on ollut suuri heti ensimmäisinä viikkoina, ja suomalainen on kellottanut täydet minuutit kaikissa kolmessa ottelussaan. Jokainen peli on päättynyt Vikingin tappioon, mutta seura majailee yhä sarjan kuudennella sijalla.

– Tuloksellisesti laina ei ole lähtenyt käyntiin kummoisesti, ja yritämme saada kurssin käännettyä mahdollisimman nopeasti. Muuten kaikki on mennyt hyvin. Olen päässyt heti alussa pelaamaan paljon kovassa sarjassa – tuntuu, että mikä joukkue tahansa voi voittaa kenet tahansa. Peleissä on kova tempo ja paljon kaksinkamppailuja, Skyttä avaa.

– Olemme pelanneet samalla muodostelmalla kuin Toulouse pelaa. Oma roolini on aika samanlainen kuin se, mihin olen Toulousessa tottunut, mikä on helpottanut sopeutumista. Yksi iso ero Ranskaan on se, että moni norjalaisseura pelaa tekonurmella. Siihen on ollut vielä totuttelemista.

Skytän lainasiirto julkaistiin reilut pari viikkoa sen jälkeen, kun Daniel Håkans lainattiin SJK:sta FK Jerviin. Kumpikin pelasi erittäin vahvat EM-karsinnat Pikkuhuuhkajien kanssa – Norja pelasi Suomen lohkossa, eikä liene sattumaa, että kaksikko pelaa loppukauden vuonomaassa.

22-vuotias Håkans ei voi ikänsä puolesta edustaa Pikkuhuuhkajia seuraavissa karsinnoissa, mutta Skyttä on uuden U21-päävalmentaja Mika Lehkosuon käytettävissä. Karsinnoissa komeat kuusi osumaa mättäneen Skytän lisäksi moni muukin Pikkuhuuhkajien runkopelaaja nähtäneen jahtaamassa EM-lopputurnauspaikkaa toiseen otteeseen. Nälkää pelaajilla riittää, sillä jatkokarsinnat jäivät vain yhden voiton päähän.

– Pääsimme todella lähelle, ja Norja-peli harmittaa vieläkin. Kokonaisuudessaan karsinnoista jäi hyvä maku, vaikka emme tällä kertaa yltäneet kisapaikkaan. Meillä oli mukana paljon 2002 ja 2003 syntyneitä – saamme ensi karsintoihin tosi kovan nipun.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit