MP:n voitoton putki päättyi komealla tavalla

Kotijoukkue kaatoi KTP:n selvästi 3–0. Täydestä pistepotista huolimatta mikkeliläiset majailevat yhä putoamisviivan alapuolella.

Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Jonathan Dunyin nousivat MP:n sankareiksi.Kuva: Jukka Laitinen

17.8.2022 klo 10:32

Ottelun ensimmäinen huippupaikka osui kymmenennellä minuutilla isäntien Kevin Beugrélle, jonka vedon eteen KTP-puolustus kuitenkin ehti. Kärkimies laukoi heti seuraavalla minuutilla terävästi, mutta Anton Lepola venyi hyvään torjuntaan. MP teki avausmaalin vajaa vartti myöhemmin – Nuutti Laaksosen pitkä rajaheitto tavoitti Samuli Höltän pään, ja pallo pomppi Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka tuikkasi 1–0-osuman.

Kotkalaisten ensimmäinen kunnollinen tilaisuus maalintekoon koitti puolen tunnin pelin jälkeen, jolloin Joni Mäkelä pääsi kasvokkain Otto Huuhtasen kanssa – maalivahdin hyvä vastaantulo pelasti isännät. Seuraavalla minuutilla Luyeye-Lutumba laukoi toisessa päässä niukasti ohi tolpan. Huuhtanen nollasi vielä avausjakson aikana myös David Ramadingayen yrityksen.

Antti Mäkijärvi oli hyvin lähellä tasoitusta heti toisen jakson alkajaisiksi, mutta miehen ohjaus meni senttejä ohi takatolpan. 55. minuutilla Luyeye-Lutumba teki hyvän esityön ja syötti pallon Jonathan Dunyinille, joka tuplasi kotijohdon sijoituksellaan. Pirteästi esiintynyt Luyeye-Lutumba laukoi muutama minuutti tästä hieman ohi KTP-maalin.

Mäkelällä oli toinen mainio paikka maalintekoon 70. minuutilla, mutta kotkalaispelaajan viimeistely epäonnistui pahemman kerran. Dunyin kolisutteli myöhemmin ylärimaa ja onnistui lopulta viimeistelemään illan toisensa – 3–0-maali syntyi Beugrén hankkimasta rangaistuspotkusta. Johannes Laaksonen osui vielä loppuhetkillä tolppaan, mutta lähemmäs maalintekoa sarjakakkonen ei päässyt.