Miesten Suomen Cupin ensimmäinen kierros taputeltu – LAUTP viikon yllättäjä

Miesten Suomen Cupin viikonloppuun ja samalla ensimmäisen kierroksen viimeisiin otteluihin ei mahtunut montaa yllätystä. Vitosessa pelaava LAUTP eteni kuitenkin komeasti jatkoon Kolmosessa pelaavan Union Plaanin kustannuksella.

Suomen Cup -pokaali

14.3.2022 klo 17:03

Miesten Suomen Cupissa pelattiin viikonloppuna 11. –13. maaliskuuta yhteensä 28 ottelua. Samalla päätökseen saatiin Suomen Cupin ensimmäinen kierros. Ensimmäisen kierroksen viimeinen otteluviikonloppu ei tarjonnut suuria yllätyksiä, vaan pääosin ylemmillä sarjatasoilla pelaavat joukkueet hoitivat itsensä toiselle kierrokselle.

Viikonlopun suurinumeroisimman voiton nappasi tamperelainen TPV (Kolmonen), joka järjesti todellisen maali-ilottelun Viialan Peli-Veikkojen (Vitonen) kustannuksella. TPV:n hallitus oli Suomen Cupin ottelun alla lanseerannut haasteen, jonka mukaan jokaisesta TPV:n maalista hallituksen jäsenet sitoutuvat lahjoittamaan Unicefin Ukraina-keräykseen viisi euroa. Melkoisen potin tamperelaiset päätyivät keräämään, sillä TPV voitti ottelun peräti 0–15.

TPV:n maali-ilottelussa pisteille itsensä maalasi usea pelaaja, mutta tehokkaimpina häärivät Tuomas Lehti ja Otto Keronen. Lehti pelasi ensimmäisen puoliajan ja ehti viimeistellä sen aikana neljä osumaa. Keronen vastaavasti pelasi puolisen tuntia ja painoi osumia hatullisen verran.

TPV:n lisäksi maalikarkelot järjestivät KPS ja LaVe/KPR. KPS (Vitonen) voitti HyMy:n (Kutonen) lukemin 1–11. Kutosessa edustava LaVe/KPR taas murjoi niin ikään Kutosessa pelaavan Lauttakylän Lujan lukemin 0–10. Arran Aakkula teki ottelussa peräti viisi maalia.

LAUTP YLLÄTTI KAKSI SARJATASOA KORKEAMMALLA PELAAVAN UNION PLAANIN

Raumalla Pallo-Iirot/2 (Nelonen) laittoi tosissaan kampohin Kolmosessa pelaavalle Loiskeelle, mutta joutui lopulta taipumaan rangaistuspotkukilpailussa. Sen sijaan Vitosessa pelaavaa LAUTP onnistui pudottamaan Kolmosessa pelaavan Union Plaanin.

Ottelu oli hyvin jännittävä alusta loppuun. LAUTP siirtyi ottelussa johtoon jo 10. peliminuutilla, mutta Union Plaani tasoitti toisen puoliajan alussa. Plaani siirtyi ottelussa johtoon pelikellon näyttäessä jo 86. minuuttia. Nuorella ja nälkäisellä joukkueella Suomen Cupissa edustava LAUTP taisteli kuitenkin viimeiseen asti. Ajassa 90+2 taistelu palkittiin, kun 07-syntynyt ikäluokan tähtitarhassakin (maajoukkuetoiminnan esiaste) nähty Olli Turppo toi joukkueensa tasoihin.

Ottelu päättyi lukemissa 2–2, ja ratkaisu haettiin rangaistuspilkulta. Kilpailu kesti seitsemän kierrosta. LAUTP:n pelaajien päät pysyivät kylmänä, ja jokainen seitsemästä vetäjästä onnistui. Lappeenrantalaisjoukkue pääsi näin juhlimaan jatkopaikkaa Suomen Cupissa.

Seuraavat Suomen Cupin ottelut pelataan 19. maaliskuuta, kun toinen ottelukierros käynnistyy.