Miesten Suomen Cup: HyPS ja JäPS viettävät yhteistä 150-vuotisjuhlaa

Nelosen HypS ja Ykkösen JäPS kohtaavat toisensa Suomen Cupin neloskierroksella. Seurat järjestävät ottelunsa yhteydessä ainutlaatuisen 150-vuotisjuhlan, joka virittää jokaisen juhlatunnelmaan.

Suomen Cup -pokaali

2.5.2022 klo 16:24

Kun Nelosen HyPS ja Ykkösen JäPS saivat tietää kohtaavansa toisensa neloskierroksella Keski-Uudenmaan Derbyssä, löysivät he nopeasti yhteisen sävelen tapahtuman järjestämiseen. Vapun jälkeisenä tiistaina juhlinta ei tule olemaan ohi, sillä 75-vuotista taivaltaan viettävät seurat järjestävät ottelunsa yhteydessä 150-vuotisjuhlan. Yhdessä järjestetty tapahtuma ilmentää jalkapallolle ominaista yhteishenkeä. 

JäPS:n joukkueenjohtajana toimiva Jari Kurittu toteaa, että tapahtuman järjestäminen HyPS:n kanssa lähti nopeasti liikkeelle arvonnan jälkeen. Hän kertoo, että yhteinen suunnitelma tiistaita varten oli selvillä alle vuorokaudessa arvontatulosten saapumisesta. 

HyPS:n puheenjohtajan Jukka Virtasen mukaan arpaonni osui kohdilleen, kun vastus selvisi. Kumpikin haastateltavista pitää nykyistä Suomen Cup pelimuotoa hyvänä.

- Pitäisi oikeastaan kehua nykyistä Cup-systeemiä. Kun ollaan palattu tähän vanhaan malliin, se antaa mahdollisuuden kohdata muitakin kuin oman sarjatason joukkueita, sanoo Kurittu. 

Kurittu kehottaa kannattajia lähtemään Hyvinkäälle Cup-junan kyydissä –  ollaan jo valmiiksi radan varressa, joten paikalle on helppo saapua. Freestyle-jalkapalloesitys ja paikallinen cheerleading-joukkue virittävät jokaisen juhlatunnelmaan.

Virtasen mukaan on ollut ilo seurata joukkueen Suomen Cup -matkaa.

- On ollut hienoa seurata joukkueen pelaamista ja ylipäätänsä niitä onnistumisia. Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, että se on ollut pitkän työn tulosta, iloitsee Virtanen. 

JäPS:n matka on ollut Kuritun mukaan tähän mennessä vielä kevyt, sillä heillä on vasta yksi peli takanaan. Hän kuitenkin painottaa keskittymisen tärkeyttä.

- Jokainen peli on oma pelinsä ja jokaiseen peliin täytyy virittäytyä ihan täysin siihen keskittyen. Uskon, että HyPS:llä on halu näyttää parastaan ja jos me ei olla hereillä, niin ei hyvin käy. 

EDESSÄ AINUTLAATUINEN JALKAPALLOJUHLA

Tapahtuman järjestäjät odottavat paikan päälle täyttä katsomoa ja toiveena on saada tapahtumaan juhlan tunnelmaa, sillä kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus.

- Nyt kaikki sankoin joukoin paikalle katsomaan, on harvinaista herkkua tarjolla. Ei ole ihan varmasti joka päivä tarjolla, että löytyy Ykkösen joukkue pelaamassa HyPS:iä vastaan, Virtanen kannustaa. 

Virtanen kertoo toivovansa erittäin tasaista ottelua, vaikka sitä se ei välttämättä tasoeroista johtuen ole. Hän kuitenkin uskoo tason olevan kova, sillä HyPS tulee tekemään ihan varmasti kaikkensa, että pystyy osoittamaan paikalliselle yleisölle kuuluvansa korkeammalle sarjatasolle. 

Virtasen mukaan koko HyPS:n joukkueen pelaamista kannattaa seurata. Ehkä erityisesti hän odottaa näkevänsä nuoren pelaajan Otso Järvimaan pelaamista, sillä Järvimaa on näyttänyt hienoja onnistumisia. 

JäPS odottaa mahdollisuutta näyttää heidän tekemistään myös Hyvinkäällä. Myös Kurittu painottaa tapahtuman ainutkertaisuutta ja kannustaa kaikkia saapumaan paikalle.

-  No oikeastaan eihän tuommoista asiaa kannata edes miettiä, vaan pitää aktivoitua ja tulla paikalle. Uskoisin, että vähään aikaan ei ole ollut tai tule edes olemaan yhtä hienoa tapahtumaa jalkapallon suhteen, kuin mitä se tulee nyt olemaan. 

Suomen Cup yhdistää seuroja ja ihmisiä yli kaupunkirajojen sekä sarjatasojen.

- Se on ollut mahtava huomata, kuinka avuliasta ja yhteistyöhaluista porukkaa jalkapallon ympärillä toimii. Pelitapahtuma JäPS:n kanssa on osoittanut sen, Virtanen summaa.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit