Miesten Regions Cupin puolivälieristä lähdettiin matkalle kohti Olympiastadionia

Regions' Cupin puolivälieristä tiensä neljään parhaan joukkoon selvittivät Hyvinkään Palloseura (HyPS), Kouvolan Jalkapallo (KJP), SexyPöxyt ja Atlantis FC/Akatemia.

Regions' Cupin välieräparit

5.7.2022 klo 20:57

Suomen Cupin tapaan tälle kaudelle uudistunut Regions Cup pyörähti käyntiin suoraan puolivälieristä. Alueellisia sarjoja pelaaville joukkueille tarkoitetun Regions Cupin joukkueet valikoituivat tällä kaudella kahdeksasta parhaasta Suomen Cupin 3. divisioonassa tai alempana pelaavasta joukkueesta. Puolivälierissä toisistaan mittaa ottivat Hyvinkään Palloseura ja FC Inter 2, SexyPöxyt ja Haminan Pallo-Kissat, Nouseva Laaka ja Kouvolan Jalkapallo sekä Atlantis FC/Akatemia ja Ponnistajat. Joukkueista Hyvinkään Palloseura on ainoa, joka pelaa miesten nelosdivisioonaa. Muut joukkueet pelaavat alueellista kolmosdivisioonaa.

Puolivälierien ensimmäinen koitos pelattiin Hyvinkäällä tiistaina 28.6., kun HyPS isännöi Turusta vierailemaan saapunutta FC Inter 2:ta. Tasainen kamppailu ratkesi lopulta vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Ottelun ensimmäinen täysosuma syntyi tämän kauden Suomen Cupissakin kolmesti osuneen FC Inter 2:n Mohammed Bakkarin toimesta ottelun 14. peliminuutilla. Bakkarin osumalla turkulaiset vierailijat johtivat ottelua tauolla 0–1.

Kun pelikellossa oli tullut tunti täyteen, osui kotijoukkuekin. Hyvinkääläisten oma kasvatti Topi Kumpulainen tasoitti lukemiksi 1–1 ottelun 61. peliminuutilla.

1–1 lukemissa pelattiin loppuun saakka. Lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspisteeltä, josta lauottiin rangaistuspotkukilpailussa yhteensä huimat 24 yritystä, ennen kuin jatkoonmenijä saatiin selville. Kotijoukkue oli lopulta parempi, vieden rankkarikisan lukemin 9–8. HyPS-sankariksi nousi neljä rangaistuspotkua torjunut ja itse yhden viimeistellyt maalivahti Elmeri Palander.

Seuraavaksi Regions Cupin puolivälieriä pelattiin lauantaina 2.7. Espoon Laaksolahden kentällä, kun SexyPöxyt kohtasivat haminalaisen HaPK:n. Molemmat joukkueet ovat kolmosdivisioonalohkojensa kärkikahinoissa mukana, ja putosivat Suomen Cupista sen viidennellä kierroksella Veikkausliiga-joukkueille.

Ottelussa nähtiin paljon maaleja. Maalitili aukesi vierasjoukkue HaPK:n toimesta ottelun 17. peliminuutilla, kun Ilmari Kontunen vei vieraat 0–1 johtoon. Sen jälkeen kotijoukkueen Teemu Koski päätti kuitenkin, että SexyPöxyjen matka kohti Olympiastadionilla pelattavaa Regions Cupin finaalia jatkuu. FC Espoossa ja GrIFK:ssa Miesten Kakkosta aiempina vuosina pelannut Koski mätti haminalaisten verkkoon peräti neljä täysosumaa, joista ensimmäiset kolme syntyivät ensimmäisen puoliajan viimeisten 17:n peliminuutin aikana.

Loppulukemat helteisessä Espoossa olivat SexyPöxyjen hyväksi vakuuttavasti 6–2. Kosken lisäksi SexyPöxyistä maalinteossa onnistuivat Sebastian Nuorala ja Zanjar Abubakir. Haminalaisten toisesta osumasta vastasi Nico Pietiläinen.

Kolmas puolivälieräottelu pelattiin sunnuntaina 3.7. Järvenpäässä, jossa nähtiin uusinta Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelusta. Suomen Cupin neljännellä kierroksella järvenpääläinen Nouseva Laaka tippui kilpailusta hävittyään kouvolalaiselle KJP:lle lukemin 0–2. KJP:n tie puolestaan nousi Suomen Cupissa pystyyn viidennellä kierroksella Miesten Kakkosen SalPaa vastaan, joten cup-taival kääntyi Regions Cupin puolelle. Arpa asetti joukkueet vastakkain uudelleen ja kouvolalaiset suuntasivat linja-autonsa tutulle reitille kohti Keski-Uusimaata.

Ottelu oli maalipaikkojen osalta vierasjoukkue KJP:n hallintaa. Avausmaali syntyi NouLa:n verkkoon kuitenkin erikoisella tavalla, johon KJP:lla ei juuri ollut osaa eikä arpaa. NouLa-maalivahti Petri Kaipio oli noussut hieman ylemmäs pelinavaus-tilanteessa, ja oman puolustuksen hänelle tarkoittama syöttö epäonnistui ja vieri tyhjän verkon perukoille. Tauolle mentiin vieraiden 0–1 johdossa.

Toisella puoliajalla KJP onnistui viimein itsekin maalinteossa. Rangaistusalueelle pomppimaan jäänyt sivuvapaapotku päätyi Otto Haimin jalkaan, joka siirsi pallon varmasti läheltä verkkoon ja lukemiksi 0–2. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi ja KJP jatkaa Regions Cupissa neljän parhaan joukkoon. KJP-valmentaja Esa Udd pitää Regions Cupia mukavana lisänä ja virikkeenä futiskauteen.

- Kyllähän se Stadionilla pelaaminen toden totta houkuttaa, ja voittajallehan on luvassa jopa 5000 euroa rahaa. Tämä on kaudelle hyvä mauste, Udd sanoo KJP:n verkkosivujen raportissa.

Neljäs ja viimeinen puolivälieräkamppailu pelattiin kaikkien muidenkin puolivälieräotteluiden tapaan Uudellamaalla. Atlantis FC/Akatemia sai tiistaina 5.7. Helsingissä vastaansa Ponnistajat. Joukkueet ovat toisilleen tutut myös sarjapeleistä, sillä ne pelaavat samassa lohkossa kolmosdivisioonaa. Viimeksi joukkueet olivat kohdanneet sarjassa kesäkuun puolivälissä, jolloin Atlantis FC/Akatemia oli ollut selvästi parempi lukemin 5–1.

Regions Cupin ottelussa Atlantis oli jälleen niskan päällä. Tauolle mentiin kotijoukkueen 2–0 johdossa, Konan Kouakoun maalattua kahdesti. Toisen jakson alussa Ponnistajat ilmoittautuivat hetkellisesti peliin mukaan Arttu Peltolan kavennettua tilanteeksi 2–1, mutta pian kavennusosuman jälkeen Kouakou sai hatullisen valmiiksi illan kolmannellaan.

Kotijoukkue kaunisteli numeroita vielä kaksikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Mohammed Bekhedda viimeisteli loppulukemiksi 4–1. Atlantis FC/Akatemia etenee jatkoon ja Regions Cupin neljän parhaan joukkoon.

Välierät pelataan elokuun puolivälissä ja finaali Olympiastadionilla 1.10.

Välieräparit olivat selvillä heti otteluiden jälkeen, sillä ne oltiin arvottu puolivälieräarvonnan yhteydessä valmiiksi. Regions Cupin välierissä Kouvolan Jalkapallo saa kotiedun ja vastaan asettuu SexyPöxyt. Toisessa välieräkamppailussa Atlantis FC/Akatemia matkustaa Hyvinkäälle HyPS:n vieraaksi. Otteluiden runkopäivä on 13.8.

Regions Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla lauantaina 1.10.