Valtakunnalliset sarjat

Miesten Kakkosessa väkivaltainen käytös johti pitkään pelikieltoon

Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi FC Futuran Cherif Ndiayelle 7 ottelun lisäpelikiellon 21. toukokuuta pelatun miesten Kakkosen FC Futura – JIPPO -ottelun jälkeisistä tapahtumista.

Kuvituskuva maaliverkko

Kuvituskuva maaliverkkoKuva: Jyri Sulander

9.6.2022 klo. 11:03

Ottelun erotuomari oli poistanut Ndiayen ottelusta punaisella kortilla epäasiallisen kielenkäytön vuoksi. Ottelun jälkeen pukukoppialueella Ndiaye oli lyönyt ainakin yhtä vastustajajoukkueen pelaajaa kasvoihin siten, että tämän silmäkulma aukesi. 
 
Ndiaye ei ole vastineessaan kiistänyt lyömistä. Asiassa ei ole myöskään esitetty, että Ndiayeta kohtaan olisi kohdistettu väkivaltaa. FC Futura on purkanut Ndiayen pelaajasopimuksen tapahtumien jälkeen. Asiasta on myös aloitettu esitutkinta, jossa Ndiayeta epäillään pahoinpitelystä. 
 
Kurinpitovaliokunta pitää asiassa esitettyjen vastineiden ja raporttien sekä ottelun tapahtumista seuranneiden toimenpiteiden perusteella näytettynä sitä, että Ndiaye on ottelun jälkeen tapahtuneessa tilanteessa lyönyt ainakin yhtä JIPPO:n pelaajaa eikä käsillä ole ollut oikeuttamisperustetta kuten itsepuolustustarvetta tällaiselle menettelylle.
 
Kurinpitovaliokunta katsoo, että Ndiayen menettelyä on kokonaisuutena arvioiden pidettävä erittäin vakavana ja törkeänä rangaistusmääräysten rikkomuksena. Ndiayen menettely on ollut väkivaltaista ja epäurheilijamaista sekä muutenkin erittäin moitittavaa. Ankaroittavana seikkana huomioidaan se, että väkivaltainen teko on tapahtunut ottelun jälkeen, ja näin ollen tekoa on pidettävä tahallisena ja pelitilanteesta täysin irrallisena. Sen ilmeisenä tarkoituksena on ollut satuttaa vastustajaa.
 
Cherif Ndiayelle määrätään seitsemän (7) ottelun lisäpelikielto kentältäpoistosta seuranneen kahden ottelun pelikiellon lisäksi. FC Futuralle ei määrätä rangaistusta.
 
Kun pelikielto voi kestää yli kaksi kuukautta, rangaistu voi hakea muutosta ratkaisuun Palloliiton valitusvaliokunnalta.
 
Kurinpitovaliokunnan ratkaisu oli yksimielinen.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit