Miesten futsalmaajoukkue kohtaa maailman kärkimaa Espanjan

Miesten futsalmaajoukkue kohtaa viimeisessä valmistavassa ottelussaan ennen MM-karsintojen alkamista maailman kärkimaihin lukeutuvan Espanjan.

Henri AlamikkotervoKuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

7.10.2022 klo 12:32

Suomen futsalmaajoukkueen MM-karsintaurakka käynnistyy 11. lokakuuta Energia Areenalla Vantaalla, kun vastaan asettuu Romania. Kolmas joukkue Suomen lohkossa on Tanska, joka kärsi lohkon avausottelussa romanialaisille 5–1-tappion. Romania on siis näillä näkymin Suomen ykkösvastustaja karsintalohkossa.  

Ennen karsintojen alkua Suomi hakee vielä viimeistä silausta tekemiselleen maaottelussa Espanjaa vastaan. Maailmantilastossa Brasilian jälkeen kakkosena majailevan Espanja on käytännössä kovin mahdollinen vastustaja, joten haaste viimeistelyottelussa on Suomelle todella kova. Ottelu toimii varmasti hyvänä herättelijänä ennen MM-karsintaottelua toimien näin hyvänä valmistautumisena. 

– Espanjalaiset ovat todella taitavia. Edessä on erittäin kova ottelu, Henri Alamikkotervo ennakoi.  

Espanjan maajoukkueen yksilöiden taitotaso on tosiaan äärimmäisen hyvä. Joukkue pystyy pelaamaan nopeasti ja väillä kosketuksilla. Suomen on siis oltava hereillä jokaisessa hetkessä, eikä nukahduksiin kentällä ole varaa. Espanjan joukkueesta löytyy vahvoja pivot-pelaajia, joille palloa pyritään toimittamaan nopeasti ja suoraviivaisesti. Vaikka Espanjalta löytyykin taitoa pitää palloa, turhaan peliä harvemmin alhaalla rakennellaan. Maalintekonälkä joukkueessa on kova, ja espanjalaiset tekevät aggressiivisesti juoksuja ylöspäin. Vaikka Espanja onkin ehkä tunnetumpi vahvasta hyökkäyspelaamisestaan, ei puolustuspelaamistakaan missään nimessä voi espanjalaisten heikkoudeksi lukea. Espanja on onnistunut saamaan jopa Argentiinan ja Portugalin kaltaiset huippumaat ajoittain hätää kärsimään prässinsä alla. Espanjan prässipelaaminen on omiaan sekoittamaan vastustajan pelinrakentelua. 

Suomella ja Espanjalla takana useita kohtaamisia 

Suomi ja Espanja ovat viimeisten vuosien aikana kohdanneet niin kilpailullisissa otteluissa kun ystävyysotteluissakin. Huhtikuussa 2019 puhuttiinkin melkoisesta futsalsensaatiosta, kun Suomi kaatoi Espanjan ystävyysottelussa Vantaan Energia Areenalla lukemin 1–0. Tuolloin Suomen taiturimainen Iiro Vanha tuotti hankaluuksia espanjalaisten puolustuspelille läpi ottelun ja onnistuikin maalinteossa – tämän jälkeen tiukka puolustus riitti turvaamaan johtoaseman. Tarkkamuistisimmat saattavat muistaa, että vain päivä aikaisemmin Espanja oli kaatanut Suomen lukemin 2–1 Tampereella, mutta kukapa sitä muistelisi.  

Valitettavasti Vanhaa ei tällä kertaa Espanjaa vastaan kentällä nähdä, sillä pelaaja kärsii pidemmästä loukkaantumisesta. Suomen avainpelaajista sivussa on varmasti myös Jarmo Junno. Muutamia pienempiä kolhuja joukkueen sisällä on valmistavan leirin aikana myös nähty, joten päävalmentaja Sergio Gargelli varmasti säästelee hieman pelaajia tulevaa MM-karsintaottelua varten. Tämän vuoksi esimerkiksi viimehetkellä leirikokoonpanoon noussut Aleksi Kylmälä todennäköisesti saa näytön paikkoja.  

Monet Suomen pelaajista ovat olleet useasti mukana kohtaamassa Espanjaa. Nuorempaan polveen kuuluvalle Henri Alamikkotervolle Espanja-kohtaaminen on lajiaan ensimmäinen. 

– Kivaa päästä pelaamaan Espanjaa vastaan, kun en ole ennen pelannut. Monia pelaajia olen seurannut videoiden välityksellä, joten kiva päästä pelaamaan vastakkain, Alamikkotervo kertoo. 

Alamikkotervo kertoo vuosien varrella seuranneensa erityisesti FC Barcelonaa seurajoukkuetasolla edustavaa Sergio Lozanoa. Laitapelaaja on kunnostautunut sekä seurajoukkueessaan että Espanjan maajoukkueessa maalintekijänä. Mielenkiintoinen pelaaja on myös Miguel Mellado, joka toimii joukkueessa erityisesti puolustusspesialistina. Tämä toki ei ole estänyt häntä mättämästä maaleja, vaan Espanjan joukkueen maajoukkueen mittapuulla nuori 23-vuotias pelaaja iski EM-kisoissakin kolme maalia. Suomea vastaan Espanja tulee todennäköisesti myös kokeilemaan uudempia tuttavuuksia, joten uusia talentteja kannattaa seurata kotisohvilla kiikareiden kanssa. 

 

Ottelua voi seurata livenä Palloliiton YouTube –kanavalla.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit