Miesten Futsal Ykkösen kausiennakko 2022–2023

Ykkönen pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee suoraan Miesten Futsal Liigaan, kakkosen karsiessa Liigan #11 sijoittunutta joukkuetta vastaan, kolmen heikoimman pudotessa Kakkoseen. Seuraavassa lyhyt katsaus joukkueiden kuulumisiin ja ennakointia Ykkösen voimasuhteista kauteen lähdettäessä.

Ykkösen kausi on alkamassa ja mukana on 12 joukkuetta

Ykkösen kausi on alkamassa ja mukana on 12 joukkuettaKuva: FLS

6.10.2022 klo 14:53

Miesten Futsal Ykkönen potkaistaan käyntiin viidellä paikkakunnalla tulevana lauantaina, kun PJK:ta ja Tervareita lukuun ottamatta kaikki joukkueet käynnistävät kautensa.

Lauantaina 8.10.2022

klo 13.00 FC Rauma - KF Kosova

klo 13.00 HIFK - VehU

klo 14.00 AS Moon - TP Kaarle

klo 15.00 TP-49 - JoSePa

klo 16.00 SC Riverball - EBK

Futsal Ykkösen sarja Tulospalvelussa

 

 

JoSePa

JoSePaKuva: FLS

JoSePa

(Miesten Futsal-Liigan 12. putoaja liigasta)

Joutsan seudun ylpeys on kesän aikana uudistunut jonkin verran, kun KaDy:n riveistä naarattiin vahvistuksia pelaajarintamalla Heikki Korhosen, Eemeli Hännisen ja Tuomas Heikkilän muodossa, jonka lisäksi Vasko Vujovicin oppeja KaDyn apuvalmentajan roolissa ammentanut Jesse Kalliokoski nimettiin kesällä JoSePan uudeksi päävalmentajaksi. Suurin menetys viime kaudesta lienee sisäisen maalipörssin liigakaudella voittaneen Joonas Manzon siirtyminen Liikunnan Riemun riveihin. Kokenut JoSePa kamppaillee Ykkösen kärkisijoista ja paluusta takaisin liigan parrasvaloihin.

AS Moon

AS MoonKuva: FLS

AS Moon

(#2 kaudella 2021–22)

Viime kauden kakkonen antoi nousukarsinnan ensimmäisessä ottelussa AU:ta vastaan myrskyvaroituksen voittamalla maalein 4-9, mutta AU oli lopulta kotikentällään vahvempi voittaen kaksi seuraavaa ottelua maalierolla 6-1. Ero liigan ja ykkösen välillä on merkittävä, mutta Raahelaiset olivat selvästi sarjan toiseksi paras joukkue viime kaudella, eikä joukkueen ole syytä epäillä ainakaan heikkenevän täksi kaudeksi. Merkittävin muutos pelaajarintamalla lienee Liikunnan Riemua viime kaudella edustaneen Arttu Seikkulan liittyminen Raahelaisryhmään. AS Moon taistelee tälläkin kaudella sarjan kärkisijoista.

 

PJK

PJKKuva: FLS

PJK

(#3 kaudella 2021–22)

Viime kaudeksi ykköseen liigasta pudonnut PJK oli loppukaudesta sarjan kuumimpia joukkueita, mutta ailahtelu alkukaudesta ja vuodenvaihteen tienoilla vei saumat nousukamppailusta. PJK:n kehityskäyrä on parin kauden ajan osoittanut alaspäin, eikä merkittäviä muutoksia alkavalle kaudelle ole nähtävissä. PJK:lla on riveissään kuitenkin erittäin lupaavia nuoria pelaajia kuten Eetu Pohjola ja Roni Pekki jotka saattavat nostaa tasoaan merkittävästi edelliskaudesta ja nostaa joukkueen jopa kärkikamppailuun saakka. Kokenut maalitykki Miikka Mörö on myös kuntoutunut viime kauden loukkaantumisestaan, mikä vahvistaa joukkueen asetelmia.

Nuorten pelaajien kasvaessa suurempiin saappaisiin voi PJK taistella kärkisijoista, mutta viime kauden taso ei riittäne toistamaan kolmossijaa.

 

VehU

VehUKuva: FLS

VehU

(#4 kaudella 2021–22)

Pirkanmaalaista futsalperinnettä ykkösessä vaalii PJK:n ja TP-49:n ohella myös viime kauden nelonen Vehmaisten Urheilijat. Toissa kauden sarjanousija VehU on pelannut kaksi nousujohteista kautta Ykkösessä ja on kesän aikana vahvistanut rivejään pelaajamarkkinoilla. Viime kaudella portinvartijan roolissa ollut VehU pelasi vahvasti sarjataulukon häntäpäätä vastaan, mutta ei aivan riittänyt top3 joukkueille. Jani-Petteri Soininen on tuotu PP-70:n riveistä vahvistamaan viime kaudella ailahdellutta maalivahtipeliä ja muista hankinnoista ainakin Vili-Atte Mäkinen ja Pyry Haanpää (PP70, Ilves FS), sekä Hans Mäenalanen (Riemu) ansaitsevat erityismaininnan.

VehU on osoittanut kehityskykynsä edellisten kahden kauden aikana ja joukkueelta on lupa odottaa vahvaa kautta myös tänä vuonna.

 

KF Kosova

KF KosovaKuva: FLS

KF Kosova

(#5 kaudella 2021–22)

Turkulainen KF Kosova on täynnä yksilötaitoa, vahvaa fysiikkaa ja Kosovolaista temperamenttia. Vauhdikasta futsalia pelaava Kosova oli viihdyttävä joukkue seurata viime kaudella ja potentiaalia riittää korkeammallekin. Puolustuspelaaminen on kuitenkin Kosovan suurin heikkous, ja maaliverkot heiluivat vielä viime kaudella turhan usein myös omassa päädyssä. Kurinalaisuutta kaipaava joukkue haastaa hyvänä päivänä kenet tahansa ja 25 maalia viime kaudella iskeneen Bujar Ahmetin johdolla maaliverkot heiluvat hyökkäyspäässä varmasti tälläkin kaudella, mutta paraneeko puolustus?

KF Kosova pelaa sarjan keskikastin sijoituksista, mutta saattaa olla kärkijoukkueillekin erittäin kova pala purtavaksi pelin osuessa kohdalleen.

 

Tervarit

TervaritKuva: FLS

Tervarit

(#6 kaudella 2021–22)

Tervareiden alkukausi oli viime vuonna musertavan huono ja ensimmäiset 10 peliä toivat vain neljä pistettä. Loppukausi olikin sitten erittäin kova, kun seuraavat 12 peliä toivat yhdeksän voittoa ja yhden tasapelin. Tervareiden suunnalla on ollut hiljaista ja joukkueen voimasuhteita viime kauteen on vaikea ennakoida, mutta viime kesänä joukkueen viestintä oli yhtä hiljaista ja se ei ainakaan alkukauden osalta luvannut hyvää, mutta eiköhän perinteikäs Oululaisseura pelaa keskikastin sijoituksista tälläkin kaudella.

 

FC Rauma

FC RaumaKuva: FLS

FC Rauma

(#7 kaudella 2021–22)

Rauman suunnalla on niin ikään ollut hiljaista, eikä joukkue koe suuria muutoksia viime kauteen. Kokenut joukkue on vuoden vanhempi ja tiiviiseen puolustuspeliin nojannut FC Rauma kamppaillee tälläkin kaudella putoamisviivan tuntumassa. Maalivahtitriosta Aleksi Kuusenmäen nimi kannattaa laittaa muistiin, sillä nuori maalivahti voi omalla osaamisellaan voittaa pelejä Raumalaisille.

Raumalla tuskin haaveillaan kärkikahinoista, mutta tiivis puolustuspelaaminen ja erityisesti Kuusenmäen vahvat otteet maalilla antavat Raumalaisille mahdollisuuden säilyttää sarjapaikkansa ykkösessä tämänkin kauden päätteeksi.

 

HIFK

HIFKKuva: FLS

HIFK FS

(#9 kaudella 2021–22)

Liigassa yhden kauden tähdenlennoksi jäänyt HIFK putosi viime kaudeksi Ykköseen ja alavire sai jatkoa, kun joukkue vältti putoamisen Kakkoseen vain yhden pisteen turvin. Viime kaudelta tuttua farmisopimusta GFT:n kanssa ei jatkettu ja viime kauden pistenikkari Juho Mäkiniemi siirtyi FC Kiiston riveihin Liigaan. Ennusmerkit ovat Helsingissä synkät ja nuoriso-osaston pelaajien kuten Oskar Lindbergin, Peter Blomqvistin ja Kristian Cerfin on otettava isoja kehitysaskeleita, mikäli joukkue mielii säilyttää sarjapaikkansa Ykkösessä.

 

SC Riverball

SC RiverballKuva: FLS

SC Riverball

(#11 kaudella 2021–22)

Joensuulainen SC Riverball sai säilyttää sarjapaikkansa täydennysmenettelyn turvin ja toissakauden sarjanousija jatkaa Ykkösessä. Joensuussa on kesän aikana ollut hiljaista eikä joukkue vaikuta muuttuvan merkittävästi edelliskaudesta. Riverballin miehistöstä kannattaa seurata ainakin Ilari Kekäläisen otteita, sillä mikäli nuori pelaaja ottaa suurempaa roolia futsalkentillä voi hän omalla taidollaan vahvistaa joukkuetta merkittävästikin. Joensuussa kamppailtaneen tänäkin vuonna putoamisviivan tuntumassa.

  

EBK

EBKKuva: FLS

EBK FS

(Sarjanousija)

EBK sijoittui Etelän Futsal Kakkosessa toiseksi, mutta HJK:n kieltäydyttyä karsinnasta, EBK oli valmis ottamaan haasteen vastaan ja voitti karsintaottelun FS Feeniksiä vastaan. Vielä toissakaudella Ykkösessä pelannut Espoolaisjoukkue tietää mitä sarjassa pärjääminen vaatii ja on kesän aikana ollut aktiivinen myös pelaajamarkkinoilla. Uusista pelaajista ainakin paluumuuttaja Leo Rautiaisen nimi kannattaa painaa mieleen, sillä GFT:n ja HIFK:n väreissä Liigaakin pelannut pivot on kunnossa pysyessään todella vaikea puolustettava.
Jyri ja Eetu Kaurian valmentamalla EBK:lla vaikuttaisi olevan kaikki edellytykset säilyttää sarjapaikkansa Ykkösessä.

 

TP Kaarle

TP KaarleKuva: FLS

TP-Kaarle

(Sarjanousija ent. Sääripotku)

Kokkolalainen TP-Kaarle tekee uutta nousua futsalkartalle, kun Sääripotkun nimissä saavutettu sarjapaikka Ykköseen siirtyi loppukeväästä TP-Kaarlen nimiin. Joukkueen päävalmentajana toimii futsalin kolminkertainen suomenmestari pelaajavalmentaja Nikola Erceg, eikä joukkueesta muutoinkaan puutu taitoa, vaan Kokkolassa on kasattu tasokas ryhmä Miesten Futsal Ykköseen. Avainpelaajista Ercegin ohella seuraamisen arvoisia ovat ainakin Kakkosessa hirvittäviä tehoja iskenyt Atte Henttu, sekä Sievin väreissä suomenmestaruuttakin aikanaan juhlinut Ossi Tyni. Kaiken osuessa kohdalleen TP-Kaarlella on kaikki edellytykset pelata jopa sarjan kärkisijoista.

 

TP-49

TP-49

TP-49

(Sarjanousija)

Lähes koko Toijalasta ponnistavan TP-49:n miehistö pelaa jalkapalloa futsalin ohella ja joukkue ansaitsikin sarjanousun myös jalkapallon puolella nousten Miesten Kolmoseen kauden päätteeksi. Futsalin erityisosaamista joukkueesta kenties hieman puuttuu, mutta tilannetta korjaamaan on pelaajamarkkinoilta hankittu Akaa Futsalista ja Mad Maxista tuttu Kim Lingman. Joukkue on melkoinen jokerikortti alkavaan kauteen ja onkin mielenkiintoista nähdä millaista futsalia tuore sarjanousija Ykkösessä esittää. Ennakkoon joukkue taistelee sarjapaikan säilyttämisestä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit