Miesten Futsal-Liigassa viiden ottelun viikonloppu, Vieska Futsalilla etelän-tupla

Naisten futsalmaajoukkueen pelatessa lauantaina ratkaisevaa EM-karsintaottelua Vantaan Energia Areenalla jatkuu miesten Futsal-Liiga muutamalla ottelulla. Vieska Futsal matkustaa Espooseen ja Somerolle kahteen kiperään vieraspeliin. AU puolestaan vierailee Meri-Lapin liigapaikkakunnilla. FC Kiisto isännöi Riemua evakossa Laihian puolella.

Elmer Kääntä, Vieska Futsal ja Lasse Saari, GFT viimevuotisessa kamppailussaKuva: Kalevi Hämäläinen

21.10.2022 klo 19:17

Miesten Futsal-Liiga

la 22.10.2022 

klo 16.00 ToPV – AU, Putaan liikuntahalli, Tornio

klo 17.00 GFT – Vieska Futsal, Opinmäen liikuntahalli, Espoo

klo 19.00 FC Kiisto – Riemu,  Laihian monitoimihalli

su 23.10.

klo 14.00 FC Kemi – AU, Tervahalli, Kemi

klo 15.00 SoVo – Vieska Futsal, Someron monitoimitalo

 

Tulospalvelu

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

 

LAUANTAI 22.10.2022 

Tuomas Happonen, AU ja Juho-Teppo Berg, ToPVKuva: Henrik Siiskonen

klo 16.00 ToPV – AU, Putaan liikuntahalli, Tornio

Alastaron Urheilijoilla on edessään kiperä viikonloppu Meri-Lapin kentillä. Lauantaina AU kohtaa kaikki kolme otteluaan alkukaudesta voittaneen ToPV:n Torniossa. AU:lla on kasassa kolmelta kierrokselta vain yksi tasuripiste. AU:n maalivahti Petri Niinimäki debytoi viikko sitten liigatasolla kotiottelussa sarjakärki KaDya vastaan; Niinimäki onnistui erinomaisesti ja piti hallitsevat mestarit nollilla liki 30 minuutin ajan.

AU:n raportti KaDy-ottelusta ja Petri Niinimäen mietteitä

Tornion Palloveikot lähti kauteen nuorentuneena ja haastajan asemasta, mutta alkukausi valmentajavelho Jani Paanasen johdolla on tuonut kolme suoraa voittoa. Edellisessä pelissä ToPV kukisti FC Kiiston vieraissa Vaasassa.

Viime kaudella molemmat voittivat toisensa vieraissa; AU kaapi voittonsa Torniossa tammikuun alussa vasta jatkoajan jälkeen.

Vieska saa ottaa mittaa Espoossa Henri Alamikkotervosta, GFTKuva: Kalevi Hämäläinen

klo 17.00 GFT – Vieska Futsal, Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Naisten futsalmaajoukkueen taistellessa oljenkorresta EM-kisapaikkaan Vantaalla on naapurikunta Espoon puolella kovan tason liigaottelu, kun Vieska Futsal vierailee Opinmäessä tappiottoman GFT:n vieraana. Espoolaiset ovat aloittaneet kauden loistavasti kolmella voitolla, joista viimeisin oli kahden pisteen voittomaalikilpailuvoitto pahassa paikassa Akaa Futsalin vieraana. Maajoukkueen ykkösnimiin rytinällä noussut Henri Alamikkotervo on ollut “Kultaisten” kapellimestarina.

Vieska Futsalin alkukausi on ollut hieman alavireinen: kaksi tappiota ja päävalmentaja Igor Botškovin sopimuksen purkaminen yhteisymmärryksessä. Kokeneilla pelureilla Juho Alasuutarilla ja Juho Väinälällä on nyt uusi haaste pelaaja-valmentajina saada sinänsä laadukas pelaajaryhmä pelaamaan pisteistä.

Kahdella edelliskaudella kaikki joukkueiden neljä keskinäistä kohtaamista päättyivät vierasvoittoihin.

Riemun päävalmentaja Elias Martikainen lähtee joukkoineen haastamaan Kiistoa LaihialleKuva: Kalevi Hämäläinen

klo 19.00 FC Kiisto – Riemu,  Laihian monitoimihalli

Viikko sitten Vaasassa kotiavausta pelanneen, miesten liigafutsalin paluuta Vaasaan juhlistaneen Kiiston toinen kotiottelu pelataan evakossa Laihialla. Vastassa on voittotilinsä Mad Maxin kustannuksella auki saanut Riemu Jyväskylästä. Yhden voittomaalikilpailun Loimaalla voittanut Kiisto on pisteen jäljessä Riemua.

Neljä vuotta sitten, joulukuussa 2018, FC Kiisto voitti kotonaan Riemun Futsal Cupissa maalein 7-6. Tuolloin Ossi Kivipuro laukoi hattutempun ja ratkaisuosuman 11 sekuntia ennen päätössummeria. Kivipuro pelasi välissä KaDyssa ja JoSePassa - siis lauantain vastustajan Riemun paikallisvastustajien riveissä - kunnes palasi täksi kaudeksi Vaasaan ja Kiistoon.

Riemun raportti avausvoitosta Mad Maxia vastaan

SUNNUNTAI 23.10.

klo 14.00 FC Kemi – AU, Tervahalli, Kemi

AU jatkaa pitkää Meri-Lapin-reissuaan Kemiin, jossa sarjakakkonen FC Kemi janoaa lisäpisteitä. Viime kausien mitalijoukkue on kotonaan eittämätön suosikki; AU tulee otteluun lauantain rankka vierasmatsi jaloissaan. Daavid vs. Goljat -asetelmasta huolimatta AU laittoi viime kauden kohtaamisissa Kemille kapuloita rattaisiin: tuloksina kuitenkin niukat tappiot kotona ja vieraissa.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen oli hirmuvireessä edellisen viikonlopun vierasotteluissa SoVoa ja TPK:ta vastaan. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Kemin kapteeni laukoi Turussa tehot 2 + 1 ja Somerolla peräti 5 + 1.

FC Kemin kapteeni Tuukka Pikkarainen on ollut liekeissä alkukaudenKuva: Ari Vuorela

 

klo 15.00 SoVo – Vieska Futsal, Someron monitoimitalo

Viikonlopun viimeinen avausvihellys soi Somerolla, jonne Vieska Futsal matkaa Espoosta. Molemmat joukkueet on perinteisesti nähty kärkikuusikossa, jopa takavuosina mitaleilla, mutta tällä kaudella aloitus on ollut pikkukaupunkien ylpeyksille vaikea. SoVo kyllä kukisti AU:n avauskierroksen paikallismatsissa, mutta Akaa Futsal ja FC Kemi jättivät somerolaiset pisteittä. Kovapotkuisen Gezim Vocan paluu SoVon kokoonpanoon tietää jatkuvaa lisäuhkaa vastustajan puolustukselle ja maalivahdille.

SoVon raportti kotitappiosta FC Kemiä vastaan

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit