Miesten Futsal-Liigassa seitsemän ottelua; GFT lauantaina Akaaseen

Miesten Futsal-Liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen taas viikonloppuna seitsemällä ottelulla. FC Kemi ja KaDy matkustavat Varsinais-Suomeen pelaamaan kahtena päivänä. Vaasassa nähdään taas neljän vuoden tauon jälkeen miesten liigafutsalia. Lauantain helmenä on kärkikamppailu Akaa Futsalin ja GFT.n välillä Akaa Areenassa. Akaan Juhana Jyrkiäinen pelaa 100. ottelunsa Akaa Futsalin paidassa.

Juhana Jyrkiäiselle tulee viikonloppuna täyteen sadas ottelu Liigassa.

Juhana Jyrkiäiselle tulee viikonloppuna täyteen sadas ottelu Liigassa Akaan paidassa.Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

14.10.2022 klo 01:47

Miesten Futsal-Liiga

la 15.10.2022  
klo 13.00 AU – KaDy, Puistokadun liikuntahalli, Loimaa
klo 14.00 FC Kiisto – ToPV, Vamian Hansakampus, Vaasa
klo 16.00 TPK – FC Kemi,  Samppalinnan palloiluhalli, Turku
klo 16.00 Akaa Futsal – GFT,  Akaa Areena

su 16.10.
klo 13.15 TPK – KaDy,  Samppalinnan palloiluhalli, Turku
klo 15.00 SoVo – FC Kemi, Someron monitoimitalo
klo 15.30 Riemu – Mad Max, Jyväskylän monitoimitalo

Tulospalvelu

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

AU kestitsee KaDya Loimaalla

Viikonlopun ensimmäinen aloitusvihellys kuullaan Loimaalla, jossa Alastaron Urheilijat haastaa Kampuksen Dynamon. AU säilyi viime kaudella täpärästi karsintojen kautta ja pelaa nyt toista kauttaan liigassa. KaDy puolestaan on nelinkertainen hallitseva mestari. 

Ohuella miehistöllä operoiva KaDy voitti kaksi ensimmäistä liigaotteluaan Jyväskylässä täpärästi. Ottelut olivat hyvin erilaisia, kun KaDy selätti Kiiston 2-1 ja Riemun 10-13. Ítalo Henrique johtaa sarjan maali- ja pistepörssiä kahdeksalla osumallaan, jotka kaikki syntyivät Riemua vastaan. Ottelu sisälsi myös nopean hattutempun: “Bob” viimeisteli maaleistaan kolme 25 sekunnin sisällä.

Kausi 2021-2022 päättyi Italo Henrique Bobin takomiin lukemiin ja pistepörssin voittoon.

KaDyn Bob on ollut huippuvireessä myös tämän kauden alussa.Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

AU avasi pistetilinsä viime kierroksella tasapelillä Kiistoa vastaan. Vaasalaiset olivat AU:ta terävämpiä voittomaalikilpailussa.

KaDyn Lassi Lintula urakoi kaksi maaottelua Espanjaa ja Romaniaa vastaan. KaDyn kapteeni Mikko Kytölä oli niin ikään kokoonpanossa molemmissa maaotteluissa. Maalivahdeista Juha-Matti Savolainen pelasi Romaniaa vastaan Vantaalla.

Hyvässä vireessä oleva FC Kiisto haastaa kotonaan ToPV:n

Vaasalainen sarjanousija FC Kiisto on aloittanut uudella sarjatasolla varsin mukiinmenevästi: lupauksia herättävä esitys KaDya vastaan 2–1-tappioon päättyneessä vierasottelussa sekä 1–2-voitto AU:sta voittomaalikilpailun kautta. Ainakin Vaasan ylpeyden puolustuspeli on ollut kuosissaan, jos kohta Matias Träskbäck, Toni Pylkkänen ja kumppanit eivät maaleilla ole päässeet juhlimaan Futsal-Ykkösen viime kauden tapaan.

Sampo Ala Akaata vastaan 2021

Sampo Ala Akaata vastaan 2021

Vaasaan matkaava ToPV sai nappialoituksen kaudelle, kun se onnistui niputtamaan sekä FC Kemin vieraissa että kotihallissaan Vieska Futsalin. Jani Paanasen valmentaman torniolaisnipun tehokkaimpia avausvoitoissa olivat Sampo Ala (3 + 0), Toni Kaikkonen (1 + 2) ja uusi hankinta Mergim Bushi (2 + 0).

Lauantain kärkiotteluna Akaa Futsal – GFT

Kierroksen kärkiottelu pelataan uudessa Akaa Areenassa, jonne matkaa GFT Espoosta. Sekä Miika Mendolinin luotsaama GFT että Alejandro De San Bernabe Clementen valmentama Akaa Futsal ovat aloittaneet kauden todella vakuuttavasti kahdella voitolla. Oma maali on pysynyt molemmilla futsalin mittapuulla lähes puhtaana: kaksi päästettyä maalia kahdessa ottelussa.

Nuorentuneen, uudistuneen GFT:n myllyyn ovat jääneet Turussa TPK ja Espoossa Riemu; Akaa Futsalin plakkarissa on vierasvoitto Valkeakoskelta ja kotivoitto SoVosta Akaa Areenan ensimmäisessä liigaottelussa. Tehopisteet ovat jakautuneet Akaalla ilahduttavasti seitsemälle eri pelaajalle; GFT:ltä Henri Alamikkotervo (5 + 2) ja Eetu Kaikkola (3 + 1) ovat olleet liekeissä.

Miika Hosio EM-ottelussa Sloveniaa vastaan.

Miika Hosio EM-ottelussa Sloveniaa vastaan.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen / SPL /Juha Tamminen

Myös MM-karsinta-avauksessa Vantaalla nähtiin runsaasti akaalais- ja espoolaisväriä: GFT:ltä Miika Hosio kantoi 100. maaottelussaan Suomen kapteenin nauhaa, myös Henri Alamikkotervo pelasi isot minuutit. Maalivahti Antti Koivumäki oli Romaniaa vastaan vain kokoonpanossa, mutta nollasi Espanjan tähdet viime viikon harjoitusottelussa ensimmäisellä puoliajalla täysin. 

Akaan pelaajistosta Justus Kunnas pelasi molemmissa maaotteluissa; Kasper Kangas hoiti maalivahdin vastuut Espanjassa toisella puoliajalla. Maajoukkueeseen nimetty Akaan Iiro Vanha joutui valitettavasti jättämään ottelut väliin. 

Lauantain liigaottelu on Akaa Futsalin kokeneelle Juhana Jyrkiäiselle 100. ottelu Akaa Futsalin paidassa. Hän on tehnyt 99 maalia 99 aiemmassa ottelussaan. 

Akaan otteluennakko

Maajoukkueuransa EM-kisoihin päättäneellä 32-vuotiaalla Jyrkiäisellä on myös cv:ssään runsaasti liigakausia muissa joukkueissa.

FC Kemi turkuun TPK:n vieraaksi

Kahdella selkeällä tappiolla sarjan korkanneella Turun Pallokerholla ei haaste ainakaan helpotu, kun Samppalinnan hallissa vierailevat viikonloppuna FC Kemi ja Kampuksen Dynamo. FC Kemin sarja-avaus Boris Čizmarin komennossa ToPV:ta vastaan ei tuonut pisteitä, mutta Ylivieskassa FC Kemi venyi vierasvoittoon.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja urakoivat maajoukkueen paidassa Espanjassa harjoitusottelun ja Vantaalla MM-karsinta-avauksessa Romaniaa vastaan. Pikkarainen laukoi Espanjaa vastaan johtomaalin ensimmäisellä puoliajalla vasemmalta sivurajalta.

FC Kemi ja KaDy Varsinais-Suomessa sunnuntaina, Gezim Voca jatkaa SoVon riveissä

KaDy jatkaa matkaa Loimaalta Turkuun ja TPK:n vieraaksi. TPK:lle sunnuntain alkuiltapäivän kotiottelu on viikonlopun toinen. TPK:n päävalmentaja Jose Ikonen pelasi KaDyssa kolme vuotta ja pääsi juhlimaan yhtä Suomen mestaruutta. Viime kaudella KaDy voitti selkein numeroin molemmat kohtaamiset. 

FC Kemi pelaa KaDyn tavoin kaksi ottelua Varsinais-Suomessa. Kemiläisten matkakohteena Turun lisäksi ei kuitenkaan ole Loimaa, vaan Somero. SoVolle sunnuntain ottelu on viikonlopun ainoa. SoVo hurjasteli liiga-avauksessaan voiton AU:sta, mutta joutui palaamaan tyhjin käsin Akaa Areenalta kotiin.

SoVon peli nojaa edelleen paljon maalipyssy Arber Istrefin (3 + 3) sekä Seferin ja Korhosen veljesten vahvaan panokseen, mutta joukkue on juoksuttanut parketeille pitkän rivin uusia, nuoria lupaavia pelaajia, kuten Mohamed Hanad Abdulkadirin ja Oskari Hietasen.

Armoitettu maalitykki Gezim Voca jatkaa myös SoVon väreissä. Voca liittyi joukkueen mukaan tällä viikolla uudella sopimuksella.

Sovon uutinen täällä 

Riemu ja Mad Max kohtaavat Jyväskylässä

Sunnuntain viimeisessä ottelussa Jyväskylässä kohtaavat Riemu ja Mad Max. Riemu aloitti kauden kahdella tappiolla viime kevään finalisteja KaDya ja GFT:tä vastaan. Jyväskylän derbyssä Riemu-väkeä ilahdutti ennätykselliset 10 tehtyä maalia, mutta kun omiin meni 13, ei avauspisteitä mustaturkoosissa leirissä juhlittu. GFT:n vieraana Espoossa Riemu jäi jo avausjaksolla alakynteen ja hävisi 5–1. Juuso Eteläpään (4 + 1) ja maajoukkuemies Olli Pöyliön (0 + 5) vahva vire hyökkäyssuuntaan lupaa hyvää.

Liikunnan Riemu pelaa ainakin derbypelinsä täysille katsomoille.

Liikunnan Riemu pelaa ainakin derbypelinsä täysille katsomoille.Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Mad Max aloitti kauden nihkeästi 0–5-kotitappiolla kivenkovaa Akaa Futsalia vastaan, mutta kuittasi tämän voittamalla kotihallissa TPK:n.

Päävalmentaja Igor Botškovin kanssa sopimuksensa purkanut Vieska Futsal on lepovuorossa tämän viikon; heidän seuraava ottelunsa on vasta lauantaina 22.10. Espoossa GFT:tä vastaan.

Vieska Futsalin uutinen 

Liigajoukkueiden kuulumisia ja siirtouutisia kesällä ja liigakauden alla voi lukea tämän Palloliiton futsalsivuston Miesten Futsal-Liigan uutisarkistosta. Tälla sivustolla julkaistaan viime vuosilta tuttuun tapaan otteluennakkoja, kierrosraportteja ja feature-juttuja kotimaisesta futsalista.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit