Miesten Futsal-Liigan sarjakierros ei tuottanut yllätyksiä

Miesten Futsal-Liigan kierroksen jännittävin peli pelattiin uudella Akaa Areenalla. Kärkiottelun tulokset ratkottiin voittomaalikilpailulla kympeiltä ja GFT:lle tarjottiin tänään Akaasta paremmat pisteet. FC Kemi haki Turusta pisteet kovilla lukemilla. FC Kiisto tarjoili kotiavauksessaan kovan vastuksen Torniolle, AU ei voinut mitään Kampuksen Dynamon kolmelle maalille. Sarja jatkuu sunnuntaina kolmella ottelulla.

KaDyn puolustus taistelee AU:n hyökkäystä vastaan

KaDyn puolustus taistelee AU:n hyökkäystä vastaanKuva: Ⓒ Henrik Siiskonen /Henrik Siiskonen

15.10.2022 klo 18:57

Lauantaina pelatut Miesten Futsal-Liigan ottelut:

AU – KaDy,  Puistokadun liikuntahalli Loimaa

FC Kiisto – ToPV,  Vamian Hansakampus Vaasa

TPK - FC Kemi,  Samppalinnan Palloiluhalli Turku

Akaa Futsal – GFT,  Akaa Areena Akaa

AU – KaDy 0-3 (0-0)

Vaikka Kampuksen Dynamon peli ei ihan vielä ole aivan kovimmassa terässä maaottelurumban jäljiltä, tekivät jyväskyläläiset lopulta toisella puoliajalla selkeät lukemat Loimaan liikuntahallin tulostaululle. Tero Intala on saatu takaisin pelikentälle pitkän loukkaantumisesta kuntoutumisen jälkeen ja Intala näytti kovan tuloskuntonsa ennen viikon päästä pelattavia UFCL -pelejä tehden kaksi maalia KaDyn kolmesta.

FC Kiisto – ToPV 2-3 (1-3)

Päivän maalitiliään kartuttaneista ToPV:n Mergim Bushi

Päivän maalitiliään kartuttaneista ToPV:n Mergim BushiKuva: Ari Vuorela

Sarjanousija FC Kiisto on lähtenyt alkaneeseen kauteen solmien ihan tosissaan futsaltossut jalkaan. Ensimmäinen peli Kampuksen Dynamoa vastaan antoi jo myrskyvaroituksen, kun kokenut mestarijoukkue joutui tahkoamaan niukan voiton 2-1 maalein. Kiisto haki Loimaalta jo kahden pisteen voiton ja nyt myös ToPV oli tiukilla Vaasassa. 

Tornio karkasi jo kolmen maalin johtoon, mutta Kiisto nosti itsensä mukaan taistoon tekemällä kaksi maalia torniolaisten verkkoon. Ihan ei minuutit riittäneet mennä rinnalle ja ohi, mutta Kiisto näytti, ettei helppoja pisteitä tulla Vaasan Hansakampukselta hakemaan kauden mittaan.

FC Kiiston pelaaja-valmentja Toni Pylkkänen tekee erinomaista työtä nousijajoukkueensa kanssa

FC Kiiston pelaaja-valmentja Toni Pylkkänen tekee erinomaista työtä nousijajoukkueensa kanssaKuva: Kirsi Nummela

TPV - FC Kemi 1-8 (0-5)

FC Kemin vieraspelikierros etelän suuntaan takoo julmat lukemat Turun Samppalinnassa. Kotijoukkueen aseet olivat kovin vähissä, kun Kemin koneisto aloitti maali-ilottelun ja tekijöitähän ja tehopisteiden haalijoita löytyi: tehomerkintöjä kirjataan kaiken kaikkiaan kahdeksalle kemiläiselle. Kahdeksan maalin jälkeen TPK tekee yhden kaventavan maalin, mutta Kemi lähtee kohti Someroa ja huomista peliä varmat pisteet takataskussa.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen haastaa Jonne Forsströmin. Pikkarainen palkittiin Kemin parhaana tänään.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen haastaa Jonne Forsströmin. Pikkarainen palkittiin Kemin parhaana tänään.Kuva: Tara Jaakkola

Akaa Futsal - GFT 2-3 vm., 2-2 ja. 2-2 (1-0)

Juhana Jyrkiäinen tekee kotiyleisön edessä sen mitä odotettiin. Sadas peli Akaan paidassa ja sadas maali! Kaunis pienestä kulmasta tehty maali uppoaa Antti Koivumäen taakse ja vie Akaan johtoon.  Eetu Kauria tuo kuitenkin pelin tasoihin ja varsin odotetusti tämä peli taistellaan aivan tasapäin. 

Kun kentän päätyihin on sijoitettu maan kovimmasta päästä olevat maalivahdit ja joukkueidensa kapteenit: Kasper Kangas, Akaa Futsal ja Antti Koivumäki, GFT, niin tarjolla on takuuvarmasti tasainen peli. Molemmat maalivahdit nousevat aktiivisesti mukaan peliin, joten pelin rytmi ja dynaamisuus kertovat, että nyt pelataan liigan kärkipään ottelua. 

Antti Koivumäkeä on vaikea ohittaa GFT:n maalilla

Antti Koivumäkeä on vaikea ohittaa GFT:n maalillaKuva: Tara Jaakkola

Eetu Kaikkolan ja Henri Alamikkotervon taidokkaan syöttelykuvion tuloksena syntyy GFT:n johtomaali 1-2. Juhana Jyrkiäinen huudattaa ajassa 39:56 kotiyleisön uudella Areenalla tehden Milojevicin syötöstä pelin toisen maalinsa ja vieden pelin tasoihin aivan pelin lopussa.

Akaan peli kärsi hieman rikeherkkyydestä: molemmilla puoliajoilla täyteen tehdyt rikkeet eivät vielä ensimmäisellä puoliajalla tuottaneet vastustajalle mahdollisuutta ratkoa pelia kymmenestä metristä, mutta toisella puoliajalla aivan pelin viimeisillä sekunneilla tulee Akaan tauluun kuudes virhe ja Henri Alamikkotervo pääsi ratkomaan paria sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä peliä kympiltä.  Alamikkotervon kova laukaus osui dramaattisesti vasempaan tolppaan.

Päivän ennakkoon ennustettu kovin peli tarjosi futsalviihdettä koko rahalla kun tulosta haettiin viiden minuutin jatkoajalla. Jatkoaika ei kuitenkaan tuota tasaiseen peliin tulosta ja päivän pelin tulos ratkaistiin voittomaalikilpailulla. Keskinäinen maalivahtititaanien taistelu taittui Antti Koivumäen voitoksi kun hänen taakseen upposi vain yksi maali ja kaksi pistettä matkasi pelistä Espooseen.
Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit