Miesten Futsal-Liigaa torstaista sunnuntaihin

Miesten Futsal-Liigaa pelataan jo torstaina, kun AU saapuu GFT:n vieraaksi Espoon Opinmäkeeni. Perjantai-iltana Vieska Futsal matkaa Vaasaan FC Kiiston kotikonnuille. Lauantaina kohtaavat KaDy ja Akaa sekä SoVo ja ToPV. Sunnuntaina pelataan vielä kolme kovaa ottelua.

SoVon Vilho Ståhlström osaa juhlia maalinsa, arkistokuvaKuva: Ari Vuorela

16.11.2022 klo 22:25

Miesten Futsal-Liiga

to 17.11.2022

klo 19.30 GFT–AU, Opinmäen liikuntahalli, Espoo

pe 18.11.2022

klo 20.00 FC Kiisto – Vieska Futsal, Vamian hansakampus, Vaasa

la 19.11.2022  

klo 14.00 KaDy – Akaa Futsal, Monitoimitalo, Jyväskylä

klo 15.00 SoVo – ToPV, Monitoimitalo, Somero

su 20.11.2022

klo 12.30 Mad Max – KaDy, Liikuntahalli, Valkeakoski

klo 13.15 TPK – ToPV, Samppalinnan palloiluhalli, Turku

klo 14.00 FC Kiisto – FC Kemi, Vamian hansakampus, Vaasa

Tulospalvelu:

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

to 17.11.2022 klo 19.30 GFT–AU

Sekä GFT että Espooseen vieraaksi matkustava AU ovat urakoineet jo seitsemän peliä runkosarjaa. GFT keikkuu kolmannella sijalla ja toista kauttaan liigassa pelaava AU sitkeästi sarjan häntäpäässä.  GFT:n ja AU:n lisäksi seitsemän peliä on ehtinyt pelata vain SoVo, joka kohtaa ToPV:n lauantaina.

Viime kauden kohtaamiset voitti selvin numeroin hopeamitalisti GFT, viimeksi juuri Espoossa maaliskuussa 10-1. GFT uutisoi viikolla uudesta sopimuspelaajasta, kun Toukolan Teräksen kasvatti Eric Sylla liittyi “kultaisiin”. Sylla kiitti kiinnityksestä laukomalla komean maalin ToPV:n verkkoon vieraissa.

pe 18.11.2022 klo 20.00 FC Kiisto – Vieska Futsal

FC Kiisto viettää viikonloppua kotimaisemissa. Vastus vaasalaisilla on kivenkova: perjantaina vieraisille tulee voittoputkessa oleva Vieska Futsal, sunnuntaina FC Kemi. Vaasan kampuksen lattia on nyt saatu uuteen uskoon: kenttä antanee nyt paremmat edellytykset liigapelaamiselle. Vaikka Kiisto on sarjasijalla 9 ennen viikonlopun pelejä, ovat sarjanousijan otteet olleet liigaan valmiita ja joukkue pelaa hyvällä puolustusvoittoisella otteella viimekautista korkeampaa sarjatasoa, vaikka maalinteko on takunnutkin.

Vieska Futsalin otteet ovat piristyneet paljon uudessa valmennuksessa. Juho Alasuutari nousi vastuuseen ja kasasi ympärilleen myös kovat valmennuskokemusta omaavat pelaajakollegansa Juho Väinälän ja Slobodan Tomicin - voittoisa resepti taitaa olla keitetty. Sopassa on mausteena yhä paremmin yhteen pelaava venezuelalaiskaksikko Henry Gutierrez ja Nelson Bello. Kun Vieska Futsalin mukaan on vielä saatu Arttu Seikkula (ex- Riemu)  ja viime viikonloppuna kentille palannut Elmer Kääntä muiden taitureiden rinnalle, niin voi olla että kevät jatkuu Ylivieskassa pitkälle.

Arttu Seikkulan työnäytettä GFT-Vieska Futsal pelissäKuva: Merkkari_

la 19.11.2022

klo 14.00 KaDy – Akaa Futsal

Viikonlopun ennakkoasetelmiltaan kovin peli vihelletään käyntiin Jyväskylän parketilla. KaDyn luotsiksi asettuu kapteeni Mikko Kytölä asetellen harteilleen viime viikonloppuun lopettaneen mestarivalmentaja Vasko Vujovicin viitan ainakin siksi aikaa, kun uuden valmentajan rekrytointi saadaan Jyväskylässä maaliin.

Veljekset Mikko ja Jukka Kytölä tekevät kovaa uraa futsalissa, pelaajina ja valmentajinaKuva: Kirsi Nummela

Edellisen kerran keväällä välierissä kohdanneet Kampuksen Dynamo ja Akaa Futsal ottavat lauantaina mittaa toisistaan Jyväskylässä. Välierät kääntyivät KaDyn eduksi vapunpäivänä, kun joukkueiden neljäs keskinäinen välierämittely päättyi KaDyn 2–4 voittoon Akaassa. 

KaDy on pelannut tähän mennessä tappiottoman kauden, mutta Akaallakaan ei ole alkukaudessa kuin kahden pisteen menetys GFT:lle voittomaalikilpailussa pienenä tahrana. Vastakkain on siis vanha taistelupari, joiden kohtaamiset ovat aina titaanien taistoa. Kun vielä maaleille asettuvat maajoukkueveskarit, niin lataus tulee olemaan Jyväskylässä käsinkosketeltava. Ennusteissa on vauhdikasta ja laadukasta futsalia. 

Juhliiko Aleksi Pirttijoki ja Kasper Kangas myös Jyväskylän parketilla?Kuva: Ⓒ Newstream Photography /Tuukka Nyström

klo 15.00 SoVo – ToPV

Tornion tuplaviikonloppu alkaa lauantaina Somerolta. Arber Istrefi on jälleen ottanut itselleen tutun paikan liigan maalipörssin kärjessä, mistä mies on löytynyt seitsemän kertaa aikaisemminkin. Maalijalka löytyi erityisen tehokkaasti edellisenä lauantaina Jyväskylässä, kun Istrefi takoi neljä maalia Riemua vastaan. KaDy sen sijaan onnistui nollaamaan Istrefin. 

Someron riveistä löytyy myös todellinen nuori lahjakkuus. Vilho Ståhlström löytyi edellisen ikäluokan U19-maajoukkueesta ja on kasvanut taidokkaiden joukkuekavereidensa keskellä Somerolla todelliseksi lajilupaukseksi. Nopeutta, kimmoisuutta ja ulottuvuutta löytyy; Ståhlströmin maalitilikin on jo auennut tälle kaudelle. Tämä SoVon numero 14 kannattaa painaa mieleen! Vilhon pomppua voi ihailla ennakon pääkuvasta.

ToPV ei varmasti halua jäädä etelän reissulla pisteittä. Kauden ensimmäinen pistemenetys tuli viime viikonloppuna GFT:tä vastaan ja Jani Paanasen luotsaama ToPV iskee kiinni viikonlopun haasteeseen valmiina koviin vastustajiin. Tornion riveissä on ilo nähdä nuorten U19-maajoukkueen kova kolmikko, Mikko Mämmilä, Otto Niemelä ja Otto Mäntylä. Mämmilä kipparoi uuden perustetun U19-maajoukkueen matkaa Ranskaan ensimmäiseen turnaukseen ja antoi jo nyt kovat näytöt tulevan talven U19-karsintapeleihin. U19-karsintaturnaus Main Round pelataan maaliskuussa Latviassa.

Mikko Mämmilä pukee viikonloppuna päälleen U19 futsalmaajoukkueen paidan asemasta Tornion vihreääKuva: Riku Laukkanen

Suolana leivässä lauantain pelissä on vuosia yhdessä pelanneiden Mergim Bushin ja Someron Voiman pelikavereiden kohtaaminen. Bushin perusniksit varmasti osataan, mutta alkukausi Torniossa on ollut pohjoisen muuttaneen taiturin osalta todella kova. Pystyykö Bushi yllättämään entisen pitkäaikaisen joukkueensa? Bushille ehti kertyä uraa SoVossa seitsemän futsalkauden verran.

Mergim Bushi juhlii J-T Bergin kanssa ToPV:n paidassaKuva: Ari Vuorela

SoVo voitti viime kauden molemmat kohtaamiset selvin numeroin. Sitä vastoin kevään 2021 puolivälierissä ToPV pisti SoVon laulukuoroon voitoin 2-1.

su 20.11.2022

klo 12.30 Mad Max – KaDy

Lauantaina kotiareenassa pelaava KaDy suuntaa sunnuntaina Valkeakoskelle. Vastassa on Mad Max, joka pelaa sunnuntaina vasta viidettä liigaotteluaan. Tämä sunnuntain peli siirrettiin europelien alta, kun KaDyn mukaan lähti Liettuaan Main Roundille pari “koiralauman” jäsentä: Eero Kaisto ja Tomi Lahtinen. Nyt on laina-Maxit palautettu kotiin suurten kiitosten kera ja Valkeakoskella kohtaa kaksi voitonnälkäistä joukkuetta.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli alkuvuodesta 2022 Jyväskylässä. Nykyisistä maxilaisista Tomi Lahtinen (1+0) ja Mika Jussila (1+1) pääsivät tammikuussa rokottamaan KaDya maaleilla. Myös Mikko Heritty (1+1) maalasi ottelussa. KaDy takoi kuusi maalia ja voitti ottelun.

Kuriositeettina mainittakoon, että yksikään näistä neljästä maalintekijästä ei tällä hetkellä ole KaDyn pelaavassa kokoonpanossa: Sergei Korsunov (2+2) ja Jukka Kytölä (2+1) pelaavat Italiassa. Korsunov pelaa Serie A2:ssa Modena Cavezzo Futsalissa. Kytölä Italian Italservice Pesaron riveissä. 

Jere Intala (1+2) puolestaan on kuntoutumassa loukkaantumisesta lähestyen palaamista pelikentille ja Henri Louste (1+0) on siirtynyt valmentamaan KaDyn P19-joukkuetta Tero Kelhälän kanssa. Lisäksi Maxien maalintekijä Mikko Heritty pelaa nykyään Akaa Futsalin riveissä ja kohtaa KaDyn päivää aiemmin.

klo 13.15 TPK – ToPV, Samppalinnan palloiluhalli, Turku

Hyvällä sykkeellä isänpäiväviikonloppuna Akaa Futsalia vastaan taistellut TPK saa sunnuntaina vastaansa sarjakärkeä hätyyttelevän ToPV:n. Kuinka paljon lauantain varmasti kovatahtinen peli Somerolla painaa torniolaisten jaloissa, kun toiselle kenttäpuoliskolle asettuu lauantain huilannut TPK?

Jonne Forsström mietti tulevan viikonlopun peliä TPK:n sometoimituksen ennakossa:
- Lähtökohtaisesti tämä on peli, josta meidän pitää saada pisteitä. 

Forsströmin veljeksistä nuorempi  nostaa vastustajajoukkueesta seurattavaksi nimeksi Juho-Teppo Bergin mainiten torniolaisen “kauhean laukauksen”. Nuoremmalla Bergillä on ehkä yllättäenkin vielä tämän kauden maalitili aukaisematta, joten saa nähdä miten seuraikonin vedot uppoavat sunnuntaina.

klo 14.00 FC Kiisto – FC Kemi, Vamian hansakampus, Vaasa

Lauantain lepopäivän päälle FC Kiisto toivottaa FC Kemin tervetulleeksi Vaasaan. Pieni huili perjantai-illan pelin jälkeen tekee varmasti eetvarttia, sillä sunnuntaina on edessä kiistolaisittain kova urakka sarjakärjen kemiläisiä vastaan.

Kemi on vienyt näytöstyyliin runkosarjan nimiinsä jo kaksi edellistä kautta ja samalla tiellä ollaan tänäkin kautena. FC Kemi hävisi avausottelunsa ToPV:lle, mutta on sen jälkeen kulkenut voitosta voittoon.

Tuukka Pikkarainen on pelannut järisyttävän upean alkukauden paikaten loistavasti supertähti Enderson Suarezin loukkaantumisesta johtuvaa poissaoloa joukkueesta. FC Kemin uusi maalivahti Rennan Cabral on asettanut jalkansa tukevasti FC Kemin maalinsuulle tehden koko ajan parempaa tulosta jokaisessa pelissä.

Kemin maalilla näyttää varmat otteensa brasilialainen maalivahti Rennan CabralKuva: Ari Vuorela

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit