Miesten Futsal-Liiga: ToPV ja Vieska Futsal vahvoja, Riemu ja Kiisto todella tasaisia

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. ToPV piti kotihallissaan AU:n herran nuhteessa; Vieska Futsal ryösti avauspisteensä Espoosta Bob Tomicin pelatessa nollapelin. Illan myöhäisottelussa Laihialla taisteltiin sitten ihan loppuun asti kun oltiin pelaamaan tultu, Kiisto nousi mukaan peliin Riemua vastaan pelin viimeisillä varsinaisilla minuuteilla, jatkoaika pelattiin tasan ja maalivahtien tähdittämässä voittomaalikilpailussa ammuttiin 10 paria ennen ratkaisua ja kahden pisteen jäämistä vaasalaisille.

Mergim Bushi on löytänyt kovan maalivireen uudessa joukkueessaan ToPV:ssa

Mergim Bushi on löytänyt kovan maalivireen uudessa joukkueessaan ToPV:ssaKuva: Ari Vuorela

22.10.2022 klo 22:18

la 22.10.2022  

ToPV – AU 4–1 (1–0)

GFT – Vieska Futsal 0–4 (0–0)

FC Kiisto – Riemu 3 – 2 vm.,  2 - 2 ja. , 2 - 2 (0 – 1) 


su 23.10.

klo 14.00 FC Kemi – AU, Tervahalli, Kemi

klo 15.00 SoVo – Vieska Futsal, Someron monitoimitalo

Tulospalvelu

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

la 22.10.2022  

ToPV – AU 4–1 (1–0)

Alastaron Urheilijat matkusti Peräpohjolan vierastuplaan; ensimmäisenä vuorossa oli Tornion visiitti ToPV:ta vastaan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, mutta ToPV:n uusi vahvistus Mergim Bushi viimeisteli avausmaalin vain kuusi sekuntia ennen taukosummeria. Toisella puoliajalla AU painosti pitkiä jaksoja, mutta ToPV:n maalivahti Lari Honkanen oli kuin muuri.  

Sampo Ala ja Bushi veivät kotijoukkueen jo turvalliselle kolmen maalin karkumatkalle. Vasta viimeisellä minuutilla AU onnistui kaventamaan; sitä ennen Ville Angeria (1 + 1) oli ehtinyt tehdä ToPV:n neljännen.

ToPV on neljällä puhtaalla voitollaan monien yllätykseksi sarjakärjessä neljän kierroksen jälkeen yhdessä KaDyn kanssa. AU jatkaa avausvoittonsa metsästystä sunnuntaina Kemissä. 

GFT – Vieska Futsal 0–4 (0–0)

GFT lähti illan kamppailuun tappioitta sarjakärjen tuntumassa; Vieska Futsalin kausi oli alkanut mollivoittoisesti. Tänään oli kuitenkin vieskalaisten vuoro juhlia. Slobodan Tomic oli aivan ohittamaton Vieskan maalinsuulla ja palkittiin Vieskan parhaana pelaajana. Avauspuoliaika oli maaliton, mutta Vieska iski juonikkaasti heti toisen puoliajan kärkeen Aleksi Kylmälän puskumaalilla ja Atte Taipaleen osumalla.

Kylmälä teki illan toisensa 32. minuutilla Tomicin avauksesta, eikä GFT saanut kovasta yrityksestä huolimatta. Henry Gutierrez viimeisteli loppulukemat 0-4 tyhjään maaliin. 

Vieska Futsal lähti peliin tietäen vastustajan kovaksi: – Ihan rehellisesti sanoen, tiesimme että peli tulisi olemaan kova. Viime kevään hopeamitalistit ansaitsivat jo ennakkoon kunnioituksen, totesi Slobodan Tomic ennakkoasetelmista illan peliin. – Uskon että hyvän valmistautumisen ja yksityiskohtaisen vastustajan analysoinnin ansiosta ansaitsimme tämän voiton. Meillä on vielä paljon korjattavaa, mutta kausi on vasta alkamassa ja joukkueemme janoaa kehitystä ja on valmis tekemään sen eteen kovasti töitä.

Tomic palkittiin Vieska Futsalin pelin parhaana. – Oma peli voi tästä vielä parantua, mutta tämä peli oli täydellinen ihan joukkueeni ansiosta. Joukkueen itseluottamus kasvaa, kun torjun maaliyrityksiä ja toisella puolikkaalla sain apua puolustukselta täydellisesti blokatuilla laukauksilla. Mikko Isosalon palaaminen joukkueemme maalivahtivalmennukseen merkitsee minulle paljon.

Vieska Futsalin rivit vahvistuivat juuri tuplaviikonlopun alla kun Nelson Bello saatiin mukaan kokoonpanoon: – Uusin pelaajamme Nelson Bello on ollut Suomessa vasta muutaman päivän ja kärsii vielä aikaeron rasituksesta. Hänen osaamisensa saadaan joukkueelle avuksi tulevissa peleissä. Hän pelasi jo tänään erinomaisesti, eikä hätäillyt vaan käsitteli palloa rauhallisesti. Hienoa että hän sai jo pistetilinsä auki syöttöpisteillä ja sai kauden Suomessa hienosti alkuun, kehui Bob Tomic uutta pelikaveriaan.

Vieskan suurin tähti ja maajoukkueen kaipaama Jarmo Junno on yhä sairastuvan puolella, mutta Nelson Jovanni Bello Gonzalez saatiin Suomeen juuri ennen tuplaviikonloppua ja ehti mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Seuraikoni Juho Alasuutari hoiti päävalmentajan tehtäviä ensimmäistä kertaa tositoimissa. GFT:tä lohduttaa tappion hetkellä Miika Hosion paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Vieska paranteli avausvoitollaan asemiaan keskikastissa ja matkaa sunnuntaina Somerolle toiseen haastavaan vierasotteluun.

Slobodan Tomic pelasi varman nollapelin Espoossa GFT:tä vastaan

Slobodan Tomic pelasi varman nollapelin Espoossa GFT:tä vastaanKuva: Kalevi Hämäläinen

FC Kiisto – Riemu  3 – 2 vm.,  2 - 2 ja. , 2 - 2 (0 – 1) 

Myöhäisottelussa Laihialla oli molemmilla joukkueilla kova voitontahto, kummallakin kaudelta alla yksi voitto, mutta pisteissä Riemu edellä Kiiston voitettua ensimmäisen voittonsa voittomaalikilpailussa AU:ta vastaan.

Riemu toi kentälle uusia pelaajia, debyytin teki vahvan jalkapallotaustan omaava Arttu Kivikangas pelasi pelin aktiivisesti molempiin suuntiin. –  Arttu on Liikunnan fukseja ja on kyllä upea Riemun näköinen pelaaja. Hänestä kuullaan vielä ja kertoo miehestä paljon, että on jo debyytissä kentän näkyvimpiä pelaajia positiivisessa mielessä, toteaa valmentaja Elias Martikainen tänään kentällä ensimmäisen kerran nähtyä Arttu Kivikangasta.

 Maalille aseteltu 18-vuotias Otso Honkonen pystyi pitämään puhtaan pelin ensimmäisellä puoliajalla. Honkonen pakkailee matkalaukkujaan jo kohti Ranskaa ja U19 Montaigu Cup-turnausta, joten liigapelin saaminen alle antaa hyvän lähtölaukauksen kansainvälisiin peleihin ensi viikolla. Otsolla on liigadebyytti jo viime kaudelta KaDyn juniorimaalivahtina, mutta nyt oli pelattavana ensimmäinen vastuupeli liigajoukkueen ainoana varsinaisena maalivahtina.

Riemun 0-1 maalista vastasi koko pelin todella vahvasti pelannut Leevi Kemppainen. Maali jäi ensimmäisen jakson ainokaiseksi, vaikka Kiisto pääsi yrittämään nuoren maalivahdin ohittamista Riemun riketilin tultua täyteen. 

Riemun ensimmäisen maalin teki Leevi Kemppainen

Riemun ensimmäisen maalin teki Leevi KemppainenKuva: Kirsi Nummela

Toisella puoliajalla Ville Vanttajan loistosuoritus Topias Tiaisen syötöstä vei Riemun 0-2 johtoon. 

Kiisto sai uuden vaihteen päälle toisen puoliajan loppupuolella. Ensin Kiisto sai ylivoimalla hyvän hässäkän aikaiseksi Riemun maalille ja Lauri Karri viimeistelee Kiiston avausmaalin 3,5 minuuttia ennen peliajan päättymistä. Kiisto jatkoi ylivoiman pelaamista, lentävänä Ilari Antila, ja pystyi viimeisellä minuutilla käyttämään ylivoiman hyväkseen ja pistämään pallon maaliin, maalintekijänä Antila ja tasoittamaan pelin lukemiin 2-2. 

Kapteeni Lauri Karri nosti joukkueensa mukaan peliin kreivin aikaan tehden Kiiston avausmaalin viimeisillä minuuteilla

Kapteeni Lauri Karri nosti joukkueensa mukaan peliin kreivin aikaan tehden Kiiston avausmaalin viimeisillä minuuteillaKuva: Kirsi Nummela

Jatkoaika ei tuo tulosta kahden tasaisen joukkueen kaksin kamppailuun ja maalittoman jakson jälkeen pelin ratkaisu meni voittomaalikilpailuun.

Molemmat maalivahdit torjuivat upean kilpailun; Kiiston Teemu Kulmala ja Riemun Otso Honkonen. Viisi ensimmäistä nimettyä laukaisijaa ei saa ratkaisua aikaiseksi ja kilpailua jatkettiin pareittain viisi seuraavaa paria molempien maalivahtien puolustaessa maaliaan tasatahtia. Kiiston Aapo Autio pystyy viidennessä lisäparissa ratkaisemaan pelin ja tekemään maalin Honkosen ohi ja kilpailu ratkeaa Kiistolle. Pisteet pelistä jaetaan 2 Kiistolle ja 1 Riemulle.

Riemun päävalmentaja Elias Martikainen kommentoi tuoreeltaan tunnelmia Laihialla: – Harmittavasti lipsahti voitto omista käsistä lopussa, Kiistolle hatunnosto siitä. Futsalissa ei valitettavasti riitä, että on 35 minuuttia pelin päällä. 

– Pitkässä juoksussa lupaa hyvää, että Honkosen Otson ja Kivikankaan Artun debyytit oli kyllä nappisuorituksia. Otso antoi meille lopussa mahdollisuuden voittaa, kiittelee Martikainen uudet pelaajat.

U19 pelaajatapahtumassa kuvattu Otso Honkonen (04) pelasi ensimmäisen kokonaisen liigapelinsä

U19 pelaajatapahtumassa kuvattu Otso Honkonen (04) pelasi ensimmäisen kokonaisen liigapelinsäKuva: Kalevi Hämäläinen

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit