Miesten Futsal-Liiga: tiistaina Jyväskylän derby

Miesten Futsal-Liiga jatkuu tiistaina Jyväskylän derbyllä. Tällä kertaa kotijoukkueena on Liikunnan Riemu, jolle ottelu on liigakauden ensimmäinen. KaDy avasi kautensa sunnuntaina kukistaen kotonaan Jyväskylässä FC Kiiston 2–1.

Riemu-fanit juhlivat maalia

Riemu-fanit juhlivat maaliaKuva: Eetu Muhonen

27.9.2022 klo 02:20

ti 27.9.2022 
Miesten Futsal-Liiga
19.00 Monitoimitalo, Jyväskylä
Liikunnan Riemu – Kampuksen Dynamo

Miesten Futsal-Liiga jatkuu tiistaina Jyväskylän derbyllä. Tällä kertaa kotijoukkueena on Liikunnan Riemu, jolle ottelu on liigakauden ensimmäinen. 

KaDy avasi kautensa sunnuntaina kukistaen kotonaan Jyväskylässä FC Kiiston 2–1. Varsin vajaamiehisenä uurastanut Dynamo ei päässyt helpolla, mutta hallitsevan mestarin rutiini riitti voittoon Newton Jr:n ja Bene Filpun maaleilla. 

Riemu lähtee uuteen liigakauteen tutusta asetelmasta: muutama runkopelaaja on valmistunut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta ja vaihtaa maisemaa. Merkittävimpiin lähtijöihin lukeutuvat Jonne Forsström, maalivahti Sauli Kilpeläinen, Arttu Seikkula ja Hans Mäenalainen. Tulijalistalla ovat JoSePasta kaapattu Joonas Manzo ja paluumuuttajat Matias Hovi ja Markus Riikilä.

Liikunnan Riemun kausiennakko.

KaDy menetti pitkän liudan kovan luokan pelaajia ulkomaille ja JoSePaankin, mutta laatua joukkueesta löytyy edelleen. Mestarien Liigan Preliminary Roundin ja liiga-avauksen miehistö selvitti puhtaalla pelillä. Mikko Kytölän, Lassi Lintulan ja Ítalo Henriquen kaltaisilla pelimiehillä on rutiinia ja ratkaisuvoimaa. Maalinsuulle voi heittää maajoukkueen ykkösveskari Juha-Matti Savolaisen tai 14 vuotta seurassa pelanneen Niila-Ville Laitisen.

Myös Riemulla on nykyään mukava edustus Suomi-paidassa, kun vakiokasvo Olli Pöyliön lisäksi Joonas Madetoja kolkuttelee maajoukkueen portteja. 

Olli Pöyliö maaottelussa Montenegroa vastaan.

Olli Pöyliö maaottelussa Montenegroa vastaan.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen / SPL /Juha Tamminen

Viime kaudella runkosarjan derbyvoitot tasattiin 1–1, mutta KaDy vei puolivälierät huhtikuussa suoraan voitoin 2–0. Etenkin Riemulla on siis revanssin aika. Derbyt ovat sarjatilanteesta ja kokoonpanojen statuksesta riippumatta aina erityisiä otteluita, jotka molemmat osapuolet haluavat voittaa. 

Kumpi nappaa tiistaina Jyväskylän futsalvaltikan käsiinsä kevääseen saakka?

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit