Miesten Futsal-Liiga: Somerolla paikallisvääntö, KaDy ja GFT kevään finaalin uusinnassa, Mad Max pohjoiseen

Miesten Futsal-Liiga jatkuu kuudella kutkuttavalla ottelulla. Viikonloppuna on Mad Maxin vuoro suunnata pohjoisen kierrokselle Tornioon ja Kemiin. Torstaina SoVo ja TPK mittelevät Varsinais-Suomen herruudesta. Lauantai-illan helmenä on Jyväskylässä viime kevään finaalin uusinta Kampuksen Dynamon ja Golden Futsal Teamin välillä.

KaDyn Bob ja Newton Jr. juhlivat maalia

Jatkaako KaDyn Bob maalitehtailuaan GFT:tä vastaan?Kuva: Iiro Väänänen

24.11.2022 klo 02:11

Miesten Futsal-Liiga
to 24.11.2022
klo 19.30 SoVo – TPK, Monitoimitalo, Somero

la 26.11.2022  
klo 15.00 ToPV – Mad Max, Putaan liikuntahalli, Tornio
klo 16.00 Akaa Futsal – FC Kiisto, Akaa Areena
klo 17.00 Vieska Futsal – Riemu, Taanilan koulu, Ylivieska
klo 18.00 KaDy – GFT, Monitoimitalo, Jyväskylä

su 27.11.2022
klo 14.00 FC Kemi – Mad Max, Tervahalli, Kemi

Tulospalvelu
Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Torstaina SoVo ottaa mittaa TPK:sta

Miesten Futsal-Liiga jatkuu tällä viikolla kuudella kutkuttavalla ottelulla. Torstain varaslähtö otetaan Somerolla, jossa vierailijana on Varsinais-Suomen paikallismatsissa Turun Pallokerho, joka jätti toistaiseksi hyvästit sarjan jumbosijalle voittamalla kotonaan ToPV:n viime sunnuntaina. Seitsemästä ottelusta TPK:lla ei enempää voittoja olekaan, joten pistenälkää Jose Ikosen suojateilla riittää.

Kapteeni Joona Forsström oli viime liigakierroksen suurin sankari neljällä osumallaan ToPV:n reppuun. Kotijoukkueella on heittää askiin kapteeni Arber Istrefi, joka johtaa sarjan pistepörssiä joukkueen vaatimattomasta sijoituksesta (7.) huolimatta. Istrefi on ehtinyt latoa syksyn aikana jo kolme hattutemppua, joista kaksi neljän maalin ottelua viimeisen kahden viikon sisällä (Riemua ja ToPV:ta vastaan).

Viime kaudella SoVo voitti molemmat kohtaamiset yhdellä maalilla, viimeksi juuri Somerolla helmikuussa maalein 5-4. Voittomaalin tuolloin nakutti monipuolinen pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi.

Lauantain kierros alkaa Torniossa, Mad Max vieraana

Viikonloppuna on Mad Maxin vuoro suunnata pohjoisen kierrokselle: lauantaina Tornioon ja sunnuntaina Kemiin. Viime vuonna juuri Mad Max eteni viimeiselle playoff-paikalle pudottaen viimeisellä runkosarjan kierroksella ToPV:n pudotuspeliviivan alle 9. sijalle. 

Tällä kaudella ToPV on aloittanut koskilaisia väkevämmin neljällä voitolla, joiden jälkeen torniolaisten pistetahti hiipui kolmen tappion myötä. Voittokantaan pitäisi palata. Mad Max on sijalla 8. ja tavoittelee varmasti ylempiä sijoituksia, ettei pudotuspeleissä tulisi jälleen kerran vastaan iänikuista kärkipeikkoa (esim. FC Kemiä tai KaDya).

Viime keväänä Mad Max selätti kotonaan ToPV:n maalein 6-5. Mäxien Mika Jussila ja ToPV:n Elias Lantto laukoivat hattutemput mieheen. Sitä edelliset neljä kohtaamista kääntyivät kaikki torniolaisten voittoon.

Mad Maxissa hyvää debyyttikauttaan pelaava, Oulusta kotoisin oleva Eero Kaisto oli viime kaudella Tornion Palloveikkojen riveissä ja kohtaa näin ollen edellisen seuransa. Kaisto rokotti viime sunnuntaina kotihallissaan myös KaDya, jota hän edusti lainalla viikon verran Mestarien Liigassa.

Akaa saa vieraakseen ärsytetyn FC Kiiston

Akaa Areenassa kohtaavat kärkikastin Akaa Futsal ja alakastin FC Kiisto. Vaasalaiset eivät ole debyyttikaudellaan pisteillä juhlineet: seitsemästä ottelusta on tarttunut pistepussiin kaksi kahden pisteen voittomaalikilpailuvoittoa. Kolmesta edellisestä ottelusta FC Kiisto poistui tyhjin käsin. Akaa Futsal on kestomenestyjä, joka majailee nytkin sarjan nelossijalla aivan iskuetäisyydellä tappioitta porskuttavasta KaDysta ja FC Kemistä.

Juhana Jyrkiäinen on täynnä pelihaluja kauden alla.

Juhana Jyrkiäinen on Akaan maajoukkuetähtiKuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

Viime kierroksella Akaa Futsal haki yhden tasuripisteen Jyväskylästä KaDylta, mutta taipui jatkoajalla. FC Kiisto ei onnistunut yllättämään kotonaan Vaasassa FC Kemiä, vaan kärsi ensimmäisen suuremman tappionsa liigatasolla.

Vieska Futsal kestitsee kestovauhdikasta Riemua

Ylivieskassa ottavat mittaa toisistaan Vieska Futsal ja viime viikonloppuna huilannut Riemu. Vieskalaiset painavat neljän ottelun voittoputkessa, kun taas Riemu on valahtanut kolmen tappion myötä aivan putoamiskamppailun tuntumaan. 

Riemun paidassa peräti kahdeksalla kaudella pelannut (joskin useita otteluita väliin jättänyt) Arttu Seikkula siirtyi kauden alla Raaheen muutettuaan AS Moonin kautta Vieska Futsalin riveihin. Vieskan parhaita pistemiehiä ovat olleet Venezuelan kaksikko Nelson Bello - Henry Gutierrez sekä Aleksi Kylmälä (5 tehtyä maalia jokainen). Paras maalintekijä on sen sijaan ollut pelaaja-valmentajana häärivä Juho Väinälä kuudella osumallaan. 

Keskinäisiä otteluita on hallinnut Vieska Futsal ja sen suora edeltäjä Sievi FS. Riemun edellinen voitto on Jyväskylästä helmikuulta 2021, sekin tasapelin ja voittomaalikilpailun kautta.

GFT KaDyn vieraaksi viime kevään finaaliuusinnassa

Lauantai-illan helmenä on Jyväskylässä viime kevään finaalin uusinta Kampuksen Dynamon ja Golden Futsal Teamin välillä. 

Vaikka runkosarjakohtaamiset ovat olleet viime vuosina GFT:n dominointia, otti KaDy finaaleissa niskalenkin espoolaisista ja eteni mestaruuteen suoraan voitoin 3-0. Finaaliottelut pelattiin Jyväskylän Monnarilla, Espoon Leppävaarassa ja Espoon Opinmäessä. GFT:n Panu Autio päätti pelaajauransa viimeiseen finaaliin.

KaDy on aloittanut liigasyksyn lähes puhtaalla pelillä. Vasta kuudennessa ottelussa Akaa Futsal onnistui viemään Jyväskylän Monnarilta yhden tasuripisteen mukanaan. Viime viikonloppuna KaDy saalisti viisi pistettä kuudesta tarjolla olleesta, kun Ítalo Henrique nakutteli viime hetkien voittomaalit sekä kotona Akaata vastaan että vieraissa Mad Maxia vastaan.

Miika Maagi Hosio GFT

Syntyykö Miika Hosion kauden avausosuma KaDyn verkkoon lauantaina?Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

GFT:n puolustuspelaaminen on ollut alkusyksynä timanttista. Pienenä tahrana on 0-4-kotitappio lokakuussa Vieska Futsalille; muuten jälki on ollut erinomaista. Jo viime kaudella Suomi-futsalin supertähdeksi nousseen Henri Alamikkotervon lisäksi Eetu Kaikkola (9 + 1) on tehnyt upeaa tulosta. Hieman yllättäen Miika Hosion (tehot 0 + 5) avausmaali antaa odottaa itseään vielä.

GFT:nkin tehomiehet kalpenevat kuitenkin Ítalo Henriquen tehoille (16 + 1). KaDyn uuttera maajoukkuemies Lassi Lintula (2 + 10) on liigasyksyn ensimmäinen pelaaja, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen (4 keltaista) johdosta. 

Ottelussa KaDyn Bene Filppu ja Marcos di Tullio (Marquinhos) kohtaavat entisen seuransa; samoin GFT:n kiintotähti Miika Hosio pelasi aikoinaan KaDyssa menestyksekkäästi viidellä kaudella.

Mad Max vierailee Kemissä sunnuntaina

Mad Max jatkaa sunnuntaina kiertuettaan Kemiin ja ehkäpä siihen vaikeimpaan mahdolliseen vieraspelipaikkaan. FC Kemi painaa menemään kuuden ottelun voittoputkessa eikä pysäyttäjää ole näkynyt. Mad Maxin jälkeen FC Kemi tosin vasta kohtaa kärkijoukkueista Akaan ja KaDyn ensimmäistä kertaa.

FC Kemin tehonelikkona on ollut Enderson Suarezin pitkän poissaolon aikana Tuukka Pikkarainen (11 + 5), Vesa Lilja (6 + 6), Anass Nasser (7 + 5) ja Soufiane Borite (2 + 7). Marokkolaisista Nasser jäi viime kaudella hieman MM-kisoissakin menestyneen maajoukkuetähti Boriten varjoon, mutta on noussut todella parrasvaloihin tänä syksynä.

FC Kemin Anass Nasser

FC Kemin Anass NasserKuva: Ari Vuorela

Viime kaudella Mad Max ja FC Kemi kohtasivat puolivälierissä. Koskilaiset taistelivat raivokkaasti ja tyylikkäästi viimeiseen palloon saakka, mutta taipuivat kotonaan jatko-ottelun päätteeksi 4-6 ja vieraissa 6-3. Myös runkosarjakohtaamiset viime vuosilta ovat olleet FC Kemin hallussa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit