Golden Futsal Team vie avausvoiton näytöstyylin Turussa, Akaa ei antanut armoa Valkeakoskella ja Tornio yllätti Kemissä.

Kauden ensimmäisen hattutempun teki GFT:n Henri AlamikkotervoKuva: Tara Jaakkola

Otteluiden tilastot

Sarjataulukko

Tulevat ottelut

Golden Futsal Team vie avausvoiton näytöstyylin Turussa

Miesten liigakauden ensimmäinen peli pelattiin Turussa, kun TPK isännöi avauskierrosta. Kauden aivan ensimmäisen maalin taituroi maajoukkuepelaaja Henri Alamikkotervo toisen maajoukkuetähden Miika Hosion syötöstä.

GFT:n päävalmentaja Miika Mendolin teki näyttävän paluun entisille kotikentilleen Turkuun, ja GFT vie voiton kovin lukemin 1–6. Ensimmäinen puoliaika mentiin vielä tasaisin lukemin 1–1, mutta sitten GFT:n myllytys alkaa tuottamaan tulosta. Henri Alamikkotervo kirjauttaa itselleen kauden avausmaalin lisäksi myös kauden ensimmäisen hattutempun. Alamikkotervon myrskyvaroitus kauteen on nyt annettu: tehot 3 + 2 enteilevät kovaa kautta nuorelle pelaajalle. GFT:n taikasanat kauteen ovat selvät, nopealla tempolla pyörivät vaihdot vievät jalat vastustajan alta ja TPK joutuu kumartamaan viime kauden hopeamitalisteille.

Antti Koivumäki varmistaa GFT:n maalinKuva: Tara Jaakkola

Alamikkotervon lisäksi GFT:n komeaa maalitiliä viimeistelivät Eetu Kaikkola kahdella maalilla ja Eetu Kauria yhdellä. GFT:n maalilla Antti Koivumäki oli totutun varma ja osaava, maajoukkuemaalivahti pelaa varmaan pelia kaudesta toiseen.

Eetu Kaikkola, GFT ja Iiro Fager, TPK kamppailevat. Kaikkola taiteli avauspelissä kaksi maalia.Kuva: Tara Jaakkola

Akaa Futsal vahvempi Pirkanmaan derbyssä

Valkeakoskella kohtasivat Pirkanmaan liigajoukkueet Mad Max ja Akaa Futsal. Kahden edelliskauden tapaan akaalaiset olivat niskan päällä ja veivät täyden pistepotin mukanaan. Maalintekijöinä 0–5 (0–3)  päättyneessä ottelussa olivat ensimmäisellä jaksolla kokeneet Juhana Jyrkiäinen ja Jovan Stankovic sekä Justus Kunnas. Toisella puolikkaalla maalin tekoa jatkoivat Jovan Stankovic ja Ville Koskela.

Kunnas oli kesän kovimpia siirtouutisia. Mad Max jäi taakse ja Akaa Futsal sai vielä yhden maajoukkuepelaajan riveihinsä. Ensimmäisen puolikkaan lopussa Justus pääsee laukomaan 6 m rangaistuspotkun entisen kotijoukkueensa maaliin, ja viimeistelee varmuudella.

Matin Ahmadi ja Jovan Stankovic vääntävät pallostaKuva: Jarno Mäkinen

Pelin hallitseva osapuoli oli selkeästi Akaa Futsal. Mad Max nosti toisella jaksolla pelin tasoaan, mutta Akaa Futsal ei ollut tänään pysäytettävissä.

Tornio lähti altavastaajana Kemiin, mutta poistui voittajana

Kemin Tervahalliin jäi hieman hämmentynyt FC Kemi, kun Tornio tuli ja näytti miten derbyn voittolukemat laitetaan taululle. FC Kemi antoi tasoitusta peliin, kun useampi runkopelaaja oli tänään pois kokoonpanosta tai lyhyillä minuuteilla.

Todella pirteitä otteita nähtiin juuri julkistetulta uudelta ToPV:n pelaajalta 18-vuotiaalta Mikko Mämmilältä. Mämmilä on yksi valmentaja Jani Paanasen nuoresta kaartista, jonka tulevaisuuteen panostetaan Torniossa tulevalla kaudella. Paanasella on vahva osaaminen tuoda nuorten lajitaitureiden taidot esiin, ja Mämmilästä kuullaan varmasti vielä sekä Miesten Futsal-Liigassa, että nuorten U19 Futsal Maajoukkueessa.

Mergim Bushi pelaa kauden ToPV:ssa pitkällä liigakokemuksellaKuva: Ⓒ @vuorela /Ari Vuorela

Tornion rivit ovat täyttyneet vielä viime viikkoina ja viimeisimpiin tulokkaisiin kuuluu myös liigakonkari Mergim Bushi. Bushi on pelannut kovan uran ja yli 100 maalin liigataipaleen SoVon edustajana, mutta pelaa nyt tulevan kauden Torniossa. Bushin otteet varmasti vielä entisestään paranevat Tornion paita päällä, mutta nyt jo nähtiin kentällä tuttua taitoa. Bushi kiitteli uuden joukkueensa luottamuksen toisen puolikkaan maalilla vieden joukkueen 2-4 lukemiin. - Me haluttiin enemmän voittaa ja meillä oli ehkä hieman vielä enemmän sydäntä mukana. Junnut näyttivät hienosti miten liigaa pelataan. Lari Honkanen on vaan on huikea maalivahti ja sai ansaitun parhaan pelaajan palkinnon, totesi Mergim Bushi pelin jälkeen toimitustiimin haastattelussa.

Tornion juhlaaKuva: Ari Vuorela

Taneli Kohonen sai hieman vielä FC Kemin päätä nostettua taiteiltuaan pallon maaliin ja lukemat tasoittuivat 3-4. Jännitystä pidettiin yllä koko rahalla derby-yleisölle ja pelin loppu pelattiin Kemin vahvistaessa joukkuettaan viidennellä kenttäpelaajalla. Viimeinen niitti illan tulokselle saatiin kun Tornio karkasi viimeisellä minuutilla 3-5 lukemiin maalivahti Lari Honkasen maalilla.

Kemissä nähtiin täydet katsomot ja yli 600 katsojaa. Ainoa haastaja huikeille katsojaluvuille voi ainoastaan löytyä Riemu-KaDy derbystä tiistailta. Lajille on aivan parasta saada yleisö takaisin katsomoihin.

Sampo Alan taidonnäytettäKuva: Ⓒ @vuorela /Ari Vuorela