Miesten Futsal-Liiga: Kemi jälleen lyömätön, Somerolla maalikarkelot

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. FC Kemi kesti ennakkosuosikin paineet ja lähetti AU:n pitkälle kotimatkalle pisteittä Ville Uimaniemen hattutempun säestyksellä. Vieska Futsal kruunasi loistavan Etelä-Suomen-kiertueensa upottamalla SoVon maalikarkeloissa. Vieskan tehomiehinä olivat Nelson Bello, Henry Gutierrez ja hattutempun nakutellut Juho Väinälä, joka on iloinen siitä, että Vieskan peli on asettumassa uomiinsa valmentajavaihdosten jäljiltä.

Vieska Futsalin Juho Väinälän saldo tänään hatullinen

Vieska Futsalin Juho Väinälän saldo tänään hatullinenKuva: Ari Vuorela

23.10.2022 klo 19:14

su 23.10.2022  

klo 14.00 FC Kemi – AU, Tervahalli, Kemi 6-1 (2-0)

klo 15.00 SoVo – Vieska Futsal, Someron monitoimitalo 6-9 (3-5)

Tulospalvelu:

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

su 23.10.2022  

FC Kemi – AU  6 - 1 (2 - 0)

FC Kemi sai vastaansa AU:n, joka oli hävinnyt lauantaina Torniossa hyvän taistelun jälkeen. 

Pelikellossa ehti kulua 5:28 kun vahvasti aloittanut FC Kemi avasi maalitilin Ville Uimaniemen maalilla. AU saa pallon hallintaan erikoistilanteen jälkeen, Soufiane Borite ryöstää pallon, saa syötettyä sen Uimaniemelle jalkaan ja pallo varmasti maaliin. Toinen maali ensimmäiselle puolikkaalle on sitten kapteeni Pikkaraisen upea suoritus, kulmapotkusta pallo Pikkaraiselle ja taidolla pallo yli kymmenestä metristä AU pelaajien välistä maaliin.

Ville Uimaniemi juhlii maalia kotikentällä Tervahallissa

Ville Uimaniemi juhlii maalia kotikentällä TervahallissaKuva: Ari Vuorela

Kemi määräsi kaapin paikan heti toisen jakson alkuun, kun Pikkarainen taiteilee toisen upean suorituksen. Tänään maalinteon makuun pääsi erityisesti Ville Uimaniemi taiteillen hatullisen. Kemin erikoistilanteet olivat täyttä myrkkyä AU:lle; Uimaniemi laittoi toisen maalinsa verkkoon suoraan kulmatilanteesta. Kolmas Uimaniemen maali menee maaliin samalla reseptillä kaukolaukauksena Pikkaraisen kulmapotkusta. 

Loppulukemista huolimatta AU oli erityisesti ensimmäisellä puolikkaalla hyvin mukana pelissä. Jani Luoma pystyi haastamaan FC Kemin kärkipelaajia, mutta Kemin vauhti oli tänään kovaa ja varmat kuviot toimivat. AU:n maalivahti Joel Salonen venyi upeisiin torjuntoihin, varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla.

Tuukka Pikkarainen on todella kovassa vedossa alkukauden liiga- ja maaotteluiden perusteella. Tänään jälleen upea suoritus: kaksi maalia lisää ja nyt jo 10 maalia maalitilastoissa. Pikkarainen kiilaa maalipörssin kärkeen.

Pikkarainen pohtii pelin jälkeen hyvän pelivireen salaisuutta: 

– Sain tehtyä hyvän ja ehjän treenikauden kesällä. Alkukauden takareisivammakin hoitui hyvällä kuntoutuksella. Itseluottamus on noussut viime vuodesta. Tällä hetkellä joukkueessa on hyvä henki päällä, mikä johtaa onnistumisiin itselläni ja koko joukkueella.

– Tämän päivän AU-peli hoitui oikeastaan perussuorituksella. Emme olleet parhaimmillamme pallollisessa pelissä, mutta tärkeää, että saatiin kolme pistettä jäämään Kemiin. AU taisteli hyvin, mutta huomasi, että heillä painoi vähän lauantain peli jaloissa.

Syksyyn mahtuu Tuukka Pikkaraisella myös maajoukkueen velvollisuudet; tahti on kovaa maajoukkueen ja seurajoukkueen tuplatessa rasituksen. 

– Tällä hetkellä olen palautunut hyvin rasituksesta maajoukkueleirien jälkeen, tärkeää tietenkin muistaa tarvittava lepo ja hyvä ravinto. Tärkeää on myös kuunnella omaa kroppaa ja tehdä päätöksiä sen suhteen mitä tehdä esim. treenien kanssa. Maajoukkueessa ja seurajoukkueessa seurataan hyvin palautumista fysioiden avulla, Pikkarainen päättää.

FC Kemin uusi maalivahti Cabral on löytänyt paikkansa joukkueesta

FC Kemin uusi maalivahti Cabral on löytänyt paikkansa joukkueestaKuva: Ari Vuorela

SoVo – Vieska Futsal 6 - 9 (3 - 5)

Someron maalirikas peli tarjoili yleisölle viihteellisen pelin, komeita maaleja ja paljon vauhdikkaita tilanteita. Pallo löytyi verkon perältä kaiken kaikkiaan 15 kertaa.

Slobodan “Bob” Tomicin maali ajassa 7:37 jää historian kirjoihin yhtenä komeimmista maalivahdin tekemistä maaleista. Vahvana jalkapelaajana tunnettu Tomic nousee korkealle omalta maalilta, laukoo hurjan vedon omalta kenttäpuoliskolta ja SoVon maalivahti Niko Rikkilä joutuu etsimään pallon selkänsä takaa ja myöntämään sen, että tuli yllätetyksi. Ensimmäisen puolikkaan viimeisellä sekunnilla Tomic avaa pelin todella komealla heitolla, pallo ottaa kevyen hipan SoVon maalivahtiin Niko Rikkilän sormiin, mutta päätyy maaliin - Tomic ei saa maalista tilastomerkintää, mutta kunnia sille kelle kunnia kuuluu. Viimeisen sekunnin tilastomerkintöihin mahtuu maali ja kaksi keltaista korttia, kun tunteet kuumenevat hieman maalin jälkimainingeissa.

Gezim Voca on palannut saatu taas jalkapallokentiltä SoVon futsaljoukkueen riveihin ja tulosta alkaa syntymään. Tänään hattutemppu kauniilla ja varmalla työllä. Molempijalkaisen pelaajan toivottaa kyllä futsalkansan iloksi takaisin sisäkenttien puolelle: tätä taitoa on ilo katsoa.

Vieska Futsalin Henry Gutierrez tehtaili pisteitä joukkueelleen

Vieska Futsalin Henry Gutierrez tehtaili pisteitä joukkueelleenKuva: Ari Vuorela

Vieskan Henry Gutierrez ja Nelson Bello antavat tässä pelissä melkoisen myrskyvaroituksen siitä, mitä tuleman pitää kun kausi etenee. Kahden taitavan eteläamerikkalaisen yhdistelmä toimii ja henkilökohtainen pallotaituruus tekee tulosta kentällä. Bellon tehot tänään 1 + 4 ja Gutierrezin 2 + 1. Tähän kun päävalmentaja Juho Alasuutari tiimeineen lisää yhden parhaista liigan maalivahdeista ja taidokkaat suomalaiset, niin keitoksesta ei ainakaan mausteita puutu. Alasuutarin takataskussa on vielä kovia pelaajia, joita odotetaan takaisin pelaavaan rinkiin: Jarmo Junnon, Elmer Käännän ja Hannes Seikkalan kuntoutuessa pelikuntoon Vieskan tahti kovenee entisestään.

Vieska Futsal teki isot muutokset valmennukseen kauden jo alettua ja nyt tuntuu, että peli on saatu todellakin kulkemaan. Etelän kierrokselta Vieskalle kaksi voittoa ja kuusi pistettä. 

– Henkisellä puolella on tapahtunut iso muutos viimeisen kahden viikon aikana, kertaa Juho Väinälä parin viikon takaisia tapahtumia ja valmennuksen vaihtoa. 

– Alettiin heti rakentaa joukkueelle uutta ja selkeää pelillistä identiteettiä. Oltiin valmennusryhmän kanssa kaikki yhtä mieltä, että Vieska Futsal haluaa puolustaa aktiivisesti eteenpäin: tavoitteena on kontrolloida palloa ja viedä pelin painopiste vastustajan päähän.  

– “Juti” (Juho Alasuutari) on päävalmentajana vastuussa suurimmasta osasta harjoitustapahtumia ja tietenkin peleistä. Hän myös tekee lopulliset päätökset taktiikasta, peluutuksesta yms. Minun tärkein tehtäväni on syöttää Jutille mahdollisimman paljon ideoita siitä, mitä me voisimme kehittää. Hän sitten päättää, mitkä ideat toteutetaan. Jos Jutilla on joskus esteitä, saatan vetää treenit silloin tällöin. Toistaiseksi olen saanut keskittyä mukavasti pelaajan rooliin. Tiimin jäsenenä Bob (Tomic) katsoo paljon videoita ja analysoi vastustajia. Hän toimii myös yhteyshenkilönä junioreiden ja edustuksen välillä, Väinälä avaa. 

Vieska Futsalin Juho Väinälän maalitili kerttyi Sovo pelistä

Vieska Futsalin Juho Väinälän maalitili kerttyi Sovo pelistäKuva: Ari Vuorela

Slobodan Tomic kiitteli eilisen pelin yhteydessä Miikka Isosaloa maalivahtivalmennuksesta ja Juho Väinälä yhtyy kiitoksiin: 

– Toivottavasti Miikka Isosalo liittyy myös pysyvästi maalivahtivalmentajaksemme.

Väinälä palaa vielä tämän päivän pelin tapahtumiin. 

– Tämän päivän peli oli vauhdikas, niin kuin Someron postimerkillä pelit usein ovat. Pelattiin joukkueena vastustajaa kurinalaisemmin, vaikka omiin menikin kuusi maalia. Meillä oli kuitenkin alle vuorokausi aikaa palautua lauantain pelistä, joten tämä tulos otetaan ilomielin vastaan. Harvinaisen hyvistä syötöistä pääsin tänään puttailemaan maaleja, kuittaa Väinälä vaatimattomasti hattutemppunsa tänään. 

– Vielä ISO KIITOS koko joukkueelle viikonlopun rypistyksestä, Väinälä päättää.
Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit