Miesten Futsal-Liiga: KaDy, FC Kemi ja Riemu voitokkaina

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. KaDy nujersi Turussa TPK:n niukasti, FC Kemi kaasutteli Tuukka Pikkaraisen johdolla vierasvoittoon Somerolla. Riemu nappasi avauspisteensä Mad Maxin vieraillessa Jyväskylässä.

TPK:n Samuel Sibakov ja KaDyn Lassi Lintula

TPK:n Samuel Sibakov ja KaDyn Lassi LintulaKuva: Tara Jaakkola

16.10.2022 klo 22:04

Miesten Futsal-Liiga

su 16.10.

TPK – KaDy 1 – 2 (0 – 1)

SoVo – FC Kemi 2 – 8 (2 – 4)

Riemu – Mad Max 5 – 1 (2 – 1)

TPK – KaDy 1–2 (0–1)

KaDy jatkoi Loimaalta Turkuun TPK:n vieraaksi. TPK oli hävinnyt lauantaina suurin numeroin FC Kemille, KaDy oli kairannut 0–3-voiton AU:lta. Sarjakärkenä otteluun lähtenyt KaDy puolusti tiiviisti ja pelasi kapealla miehistöllä; sarjajumbona ollut TPK puski päätään seinään ja maalivahti Niila-Ville Laitiseen. Myös toisessa päässä Aleksi Pennanen pelasi erinomaisen ottelun torpedoiden ja tylsyttäen KaDyn ykköstykkien yritykset.

Alkuminuuteilla kapteeni Mikko Kytölä vei KaDyn johtoon, joka piti loppuun saakka. Ítalo Henrique laukoi erikoistilanteesta vieraat 0–2-johtoon. TPK sai hyvästä taistelusta laihan palkinnon ja kuparisen rikki Atte Ekholmin tarkalla kudilla vasta 9 sekuntia ennen päätössummeria. 

KaDy jatkaa sarjakärjessä, TPK sarjataulukon viimeisenä. Maalivahdit palkittiin joukkueidensa parhaina ansaitusti.

Marcos di Tullio Campos Silva pelasi viikonloppuna ensimmäiset pelit KaDyn paidassa, vastassa Mikael Sibakov

Marcos di Tullio Campos Silva pelasi viikonloppuna ensimmäiset pelit KaDyn paidassa, vastassa Mikael SibakovKuva: Tara Jaakkola

SoVo – FC Kemi 2–8 (2–4)

FC Kemi pelasi KaDyn tavoin kaksi ottelua Varsinais-Suomessa. Kemiläiset jatkoivat Turun vierasvoitosta Somerolle. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, ja SoVo kuroi FC Kemin 0–2-johdon umpeen Gezim Vocan kahdella täysosumalla. FC Kemin kapteeni Tuukka Pikkarainen otti joukkueensa reppuselkään ja laukoi ennen puoliaikataukoa FC Kemin uudelleen kahden maalin johtoon.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen oli hurjassa maalivireessä sunnuntaina

FC Kemin Tuukka Pikkarainen oli hurjassa maalivireessä sunnuntainaKuva: Ari Vuorela

Toisella puoliajalla FC Kemin puolustus piti SoVon tykkejä vastaan, ja SoVolle kirjattiin pöytäkirjaan vain varoituksia. FC Kemi latoi neljä maalia lisää. Tuukka Pikkarainen kahmi illan aikana tehot 5 + 1, myös maalivahti Rennan Vasconcellos Cabral roikotti pallon kertaalleen tyhjiin noin minuutti ennen loppua. FC Kemi nousi sarjan kakkospaikalle KaDyn peesiin.

SoVon pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi ei ollut tyytyväinen sunnuntain suoritukseen:

– Kemi pääsi tosiaan alussa kahden maalin etumatkalle, mutta pääsimme koko ajan peliin paremmin mukaan ja saimme tarvittavat osummat tasoitukseen hyvän prässipelaamisen ja flown ansiosta. Viimeiseen kahteen minuuttiin avauspuoliajalla se sitten kostautui, kun ei osattu  rauhoittaa peliä ja FC Kemi pääsi rokottamaan.

– Toisella puoliskolla nostettiin riskitasoa tarkoituksella, mutta se ei lukuisista paikoista huolimatta tuottanut kavennusta tällä kertaa. Kaveri pääsi kaunistelemaan lukemia sitten. Kaikki kunnia sinne vieraiden suuntaan: he olivat hyvällä pelipäällä ja puolustivat hyvin, Seferi myöntää-

– Muokattiin meidän prässiä tähän peliin vähän erilaiseksi: se toimikin hyvin ja saatiin FC Kemi tekemään huonoja ratkaisuja. Puolestaan meillekin sattui paljon virheitä, joista Kemin tasoinen joukkue ei sitten jätä rankaisematta.

– Puolustamiseen ja pelin rytmittämiseen kiinnitetään huomiota tulevissa tapahtumissa. Vielä on vähän liikaa jalka kaasulla, eikä ehkä ihan ajatus pysy mukana joka tilanteessa, mistä tulee sitten kohtalokkaita virheitä, Seferi päättää.

SoVon Nevzat Mustafa ja Antti Korhonen

SoVon Nevzat Mustafa ja Antti KorhonenKuva: Atso Rikkilä

Riemu – Mad Max 5–1 (2–1)

Liikunnan Riemu sai kahden tappion jälkeen pistesarakkeen auki kotikentällään Jyväskylän Monnarilla. Vierasjoukkue Mad Max oli mukana koko ottelun, mutta Riemun huomattavasti tarkempi viimeistely ratkaisi pistepotin kohtalon. 

Puoliaikatilanne oli vain 2–1 Riemun hyväksi, mutta pelaaja-valmentaja Elias Martikaisen vapariosuma ja Eino-Veikko Ekin 4–1-osuma veivät Riemun jo karkumatkalle, jota Mad Max ei saanut kurottua. Ylivoimapelaaminen oli tänään Mad Maxilla hieman ruosteessa.

Riemun Jussi Pekka Lana ja Eino-Veikko Ek

Riemun Jussi Pekka Lana ja Eino-Veikko EkKuva: Kirsi Nummela

Riemun parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Jussi Pekka Lana, jonka debyytti futsalissa nähtiin jo KaDya vastaan, mutta nyt uusi maalivahti aseteltiin tolppien väliin koko peliksi Eino Muhosen huilattua pelin. 

– Pääsin tänä syksynä opiskelemaan Liikunnalle ja aloitin treenaamaan Riemun liigajoukkueessa. Tässähän alkaa vähitellen jo täysin hurahtaa futsaliin, toteaa jalkapalloa tätä ennen pelannut Lana.

 – Kosketus futsaliin rajoittuu juniorina pelattuun yhteen kauteen. Paljon on toki vielä opettelemista, futsal on selkeästi jalkapalloa taktisempaa, on paljon pieniä nyansseja mitä nyt pitää osua kohdalleen. Maalivahdin näkökulmasta olennaisia eroja on myös aivan erilainen kontakti palloon, lisäksi pelialusta on erilainen pelattava.  

– Viiteen vuoteen ei Liikunnalle ole tullut maalivahteja, huikkaa väliin kapteeni Olli Pöyliö. Nyt on parempi tehdä Lanalle pitkä sopimus ja sitoa tämä taitava futsalmaalivahti tiukasti mustaturkoosiin joukkueeseen ja Jyväskylään.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit