Miesten Futsal-Liiga: GFT nollasi AU:n, Vieska voitti Kiiston Bellon hattutempulla

Opinmäellä pelattiin torstaina viikon ensimmäinen liigaottelu, kun Alastaron Urheilijat suuntasi Espooseen Golden Futsal Teamin vieraaksi. GFT hallinnoi peliä odotetusti isännän ottein ja AU joutui palaamaan kotiin sarjapisteistä tyhjin taskuin. Perjantaina Vieska Futsal lähti testaamaan Vaasan uusittua lattiaa sarjanousijan kotiluolaan. Vieska varmisti Nelson Bellon hattutempulla pelistä 3 pistettä.

Antti Koivumäki piti nollapelin GFT:n maalilla torstaina

Antti Koivumäki piti nollapelin GFT:n maalilla torstainaKuva: Kalevi Hämäläinen

19.11.2022 klo 12:02

Tulospalvelu

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Miesten Futsal-Liiga

to 17.11.2022 

GFT – AU  4–0 (1 - 0)

pe 18.11.2022 

FC Kiisto – Vieska Futsal 2–4 (0 - 1)

GFT oli tyly isäntä vierailleen

Espoon Opinmäessä pelattiin torstaina arki-illan peli. Tavoitteena on tulevina kausina saada pelejä myös arki-iltoihin. Viikonloppuna Ruudussa saa aikaiseksi katsojalle urheiluähkyn kun kaikkien lajien pelit pyörivät, arki-iltaan sijoitettuna futsalpelit keräävät selkeästi viikonloppuja paremmat katsojaluvut. Espoossa tosin Opinmäen varausaste viikonloppuisin myös siirtää pelejä arki-illoiksi, mutta samalla saadaan hyöty irti kasvavista katsojamääristä. GFT onkin ollut ahkerin joukkue pelaamaan pelejään arki-iltaisin.

Ennakkoasetelmat olivat peliin GFT:n puolella ja espoolaiset pitivät paikkansa ja nousivat sarjakärkeen torstain pelin jälkeen. Tosin GFT:llä on pelattuna jo kahdeksan liigapeliä, siinä missä perässä tulevat FC Kemi on pelannut vasta kuusi peliä ja Kampuksen Dynamo viisi.

Eric Syllan maalitili Futsal-Liigassa alkoi jo avausviikonloppunan pohjoisen reissulla. Ja maaliputki sai jatkoa kotikentällä Opinmäessä. 18-vuotias nuorukainen on pelannut GFT:n U19 joukkueessa ja seura allekirjoitti pelaajalle nyt sopimuksen miesten edustusjoukkueeseen. Alunperin Sylla on Toukolan Teräksen kasvatti. 

– Sylla kuuluu kovaan ToTen-04 kasvattien rinkiin ja on jo kolmas kyseisestä pumpusta liigasopimuksen allekirjoittanut pelaaja. Hän on ikäisekseen poikkeuksellisen vahva pivot-pelaaja ja pelannut kyseistä pelipaikkaa 9 vuotiaasta alkaen, todetaan nuorukaisen sopimuksesta GFT:n uutisessa. – Sylla oli AU-pelissä ratkaisevassa asemassa kun ensin alusti GFT:n toisen maalin ja teki kolmannen, toteaa Raimo Kalliokoski viimeisimmästä sopimuspelaajastaan. Sylla palkittiin GFT:n parhaana pelaajana torstain pelissä.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin pelissä vain yksi maali. Maalivahti Antti Koivumäki löysi pitkällä avauksella toiselta kenttäpuoliskolta Eetu Kaikkolan ja pyöritteli AU:n puolustuksen solmuun ja laittoi pallon maaliin. Toiselle maalille tarjoiltiin mahdollisuus, kun AU:n riketili täyttyi ja GFT:lle puhallettiin 10 metrin vapaapotku, jota Miika Hosio lähti ampumaan. AU:n maalivahti Henri Saarinen ennakoi kuitenkin loistavasti Maagin vedon ja pystyy torjumaan pallon.

Kuvassa toisiaan kättelevät Henri Alamikkotervo sekä Eetu Kaikkola taiteilivat pelissä maalin mieheen

Alamikkotervo on päässyt liigakentillä tuulettelemaan maaleja tasaiseen tahtiin.Kuva: Ville Koskiniemi

Toisella puolikkaalla GFT lähti varmistamaan voittoa ja kolmea pistettä pelistä, maalintekijät: Eetu Kauria, Eric Sylla ja Henri Alamikkotervo. AU:n parhaana palkittiin maalivahti Saarinen.

Vieska jatkoi voittoputkeaan Vaasassa

Vieska Futsal lähti peliin kolmen pelin voittoputkessa. Päävalmentaja Juho Alasuutarin tavoitteena on ollut kääntää alkukauden haasteet voitoksi ja Vaasasta lähdettiin perjantai-iltana hakemaan pistepottia kotiin. 

Ensimmäinen puolikas oli hieman uuteen kenttään tutustumista sekä koti- että vierasjoukkueelle, valmistuihan Vamian Hansakampuksen uusi lattia viimeinkin. Hallissa pelaa kaksi vaasalaista joukkuetta, Kiisto miesten liigaa ja FC Sport naisten liigaa, joten on hienoa että olosuhteet parantuivat hieman. Kentän koko ei toki siitä kasva, eikä turva-alueet levene ja halliin ei ilmesty pukukoppeja, mutta hyvä alusta antaa jo kuitenkin hyvän askeleen oikeaan suuntaan vaasalaiselle futsalille ja kahden liigajoukkueen kotipeleille.

Ensimmäisen puoliajan ainokaisesta vastasi Hannes Seikkala Juho Väinälän syötöstä.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin FC Kiistolta taidokas maali, kun Matias Träskbäck syötti pallon Toni Pylkkäselle, joka oli kääntyneenä selin Vieskan maalivahtiin Slobodan Tomiciin. Pylkkäsen näppärä taaksepäin potku osuu pelissä kohdalleen ja pallo pääsee yllättämään Vieskan taitavan maalivahdin. Kiisto tasoitti pelin, mutta vain hetkeksi.

Toni Pylkkänen teki Kiiston maaleista toisen, arkistokuva.

Toni Pylkkänen teki Kiiston maaleista toisen, arkistokuva.Kuva: Kirsi Nummela

Nelson Bello alkaa olla liekeissä kotiuduttuaan Ylivieskaan ja uuteen kotiseuraansa. Toisen puoliajan aikana taidokas venezuelalainen pussitti pallon kolmesti ja hattutemppu kirjattiin tuloshistoriaan.  

Matias Träskbäck pystyi nostamaan joukkueensa kerran maalin päähän lukemiin 2-3, mutta kiri ei riittänyt ja Vieska Futsal kirjaa tililleen neljännen voiton putkeen.

Matias Träskbäck johtaa Kiiston sisäistä maalipörssiä, arkistokuva

Matias Träskbäck johtaa Kiiston sisäistä maalipörssiä, arkistokuvaKuva: Kirsi Nummela

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit