Miesten Futsal-Liiga: GFT Meri-Lappiin, SoVo Jyväskylään

Miesten Futsal-Liiga palaa maajoukkuetauolta lauantaina neljällä ottelulla. TPK ja Akaa Futsal aloittavat liigaviikonlopun Turussa. SoVo matkustaa Jyväskylään, missä se kohtaa sekä Riemun että KaDyn. GFT vierailee Meri-Lapissa FC Kemin ja ToPV:n vieraana. Isänpäivänä ohjlemassa on kolme ottelua.

Kokenut maalintekijä Arber Istrefi nähdään viikonloppuna Jyväskylässä

Kokenut maalintekijä Arber Istrefi nähdään viikonloppuna JyväskylässäKuva: Ville Koskiniemi

11.11.2022 klo 17:41

Miesten Futsal-Liiga

la 12.11.2022  

klo 13.00 TPK – Akaa Futsal, Samppalinnan palloiluhalli, Turku

klo 15.00 Mad Max – FC Kiisto, Liikuntahalli, Valkeakoski

klo 15.30 Riemu–SoVo, Monitoimitalo, Jyväskylä

klo 18.00 FC Kemi – GFT, Tervahalli, Kemi

su 13.11.2022

klo 13.00 ToPV – GFT, Putaan liikuntahalli, Tornio

klo 15.30 KaDy–SoVo, Monitoimitalo, Jyväskylä

klo 17.00 Vieska Futsal – AU, Taanilan koulu, Ylivieska

Tulospalvelu:

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Miesten Futsal-Liiga

la 12.11.2022  

klo 13.00 TPK – Akaa Futsal, Samppalinnan palloiluhalli, Turku

Viikonlopun kierros alkaa Turusta, jonne TPK:n vieraaksi saapuu Akaa Futsal. Turkulaisten voittotili on vielä avaamatta; TPK on sarjan viimeisenä yhdellä pisteellä. Akaa Futsalin alkukausi on ollut vahva. Akaan taituri Iiro Vanha on palannut kentille ja loisti maajoukkueenkin paidassa Aarhusissa tiistaina. Akaan Justus Kunnas laukoi kaksi osumaa Tanskan verkkoon. Viime kaudella Akaa Futsal voitti molemmat keskinäiset ottelut selvästi.

TPK:n Atte Ekholm, Kari-Pekka Koivunen ja Jyri Sundin kohtaavat Akaan lauantaina

TPK:n Atte Ekholm, Kari-Pekka Koivunen ja Jyri Sundin kohtaavat Akaan lauantainaKuva: Tara Jaakkola

klo 15.00 Mad Max – FC Kiisto, Liikuntahalli, Valkeakoski

Valkeakoskella kohtaavat alemman keskikastin väännössä Mad Max ja FC Kiisto. Nousijajoukkue FC Kiisto on aloittanut kauden lupaavasti: kaikki neljä ottelua ovat päättyneet vähämaalisesti maalin marginaalilla, joten puolustuspelaaminen on ollut kuosissa. Pistepussi on karttunut neljällä pisteellä, kahdesti voittomaalikilpailun kautta.  

Mad Maxin ottelutauko on yhden ottelusiirron ja maajoukkuetauon myötä venynyt liki kuukauden mittaiseksi; viimeksi valkeakoskelaiset hävisivät Riemulle vieraissa 5-1. Kokenut Tomi Lahtinen ja ToPV:sta Mad Maxiin siirtynyt Eero Kaisto edustivat lainapelaajina KaDya Mestarien Liigan Main Roundilla. FC Kiisto ja Mad Max kohtasivat helmikuussa 2019 Final Four -turnauksen välierässä, jonka Mad Max voitti viimeisen minuutin maalillaan 5-4.

klo 15.30 Riemu–SoVo, Monitoimitalo, Jyväskylä

Someron Voima matkaa Jyväskylään, jossa isäntänä on lauantaina Riemu, sunnuntaina Kampuksen Dynamo. SoVon alkukausi on alkanut mollivoittoisesti: avauskierroksen kotivoittoa on seurannut neljä tappiota, joissa omiin on mennyt peräti 24 maalia. Puolustuspelaamisen on parannuttava huomattavasti, jotta SoVo taistelisi sarjassa sille tutummista ylemmän keskikastin sijoituksista. Arber Istrefi ja Gezim Voca ovat mättäneet maaleja tuttuun tapaan; tosin viime ottelussa GFT nollasi somerolaiset 3-0. 

Riemun Olli Pöyliö uurasti maajoukkueen kolmosketjussa tiistaina Tanskaa vastaan puhtain paperein. Riemu on onnistunut voittamaan tänä syksynä viidestä vastustajastaan vain Mad Maxin; omissa on soinut 26 maalin verran. Lupaako tämä tilasto suurimaalista ottelua lauantaina? Ainakin viime vuosien keskinäiset kohtaamiset ovat olleet enimmäkseen maalirikkaita kotivoittoja.

Riemun kapteeni Olli Pöyliö

Riemun kapteeni Olli PöyliöKuva: Ville Koskiniemi

klo 18.00 FC Kemi – GFT, Tervahalli, Kemi

Viime kevään välieräkohtaamisen kuvia: Johannes Axerud pysäyttämässä Anass Nasserin etenemistä

Viime kevään välieräkohtaamisen kuvia: Johannes Axerud pysäyttämässä Anass Nasserin etenemistäKuva: Ari Vuorela

SoVoakin raskaampi viikonloppu-urakka on espoolaisella GFT:llä, joka pelaa lauantaina Kemissä ja sunnuntaina Torniossa. Nämä kohtaamiset ovat kierroksen ehdottomia kärkiotteluita, sillä FC Kemi ja ToPV ovat tasapisteissä sarjakärjessä, GFT neljäntenä vain yhden pisteen perässä.

FC Kemi ja GFT kohtasivat viime kevään välieräsarjassa, jonka GFT vei nimiinsä monen yllätykseksi voitoin 2-3. GFT jäi lopulta hopealle, edelliskevään hopeamitalisti FC Kemi pokkasi pronssit. 

Maajoukkuepelaajia joukkueiden nimissä on pitkä rivi. FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja pukivat Suomen paidan ylleen tiistaina Aarhusissa GFT:n Antti Koivumäen, Miika Hosion ja Henri Alamikkotervon lailla. Kemiläislähtöiselle Hosiolle ja Tervolasta kotoisin olevalle Alamikkotervolle viikonloppu on samalla ekskursio entisille kotiseuduille.

su 13.11.2022

klo 13.00 ToPV – GFT, Putaan liikuntahalli, Tornio

GFT:n matka jatkuu sunnuntaina Tornioon, jossa se kohtaa lauantaina levänneen ToPV:n. Useita pelaajia muualle menettänyt ToPV on aloittanut kauden erinomaisesti neljällä suoralla voitolla ja on ennen lauantaita sarjakärjessä FC Kemin ja KaDyn kanssa. ToPV:n parhaita pistemiehiä ovat olleet Mergim Bushi (5 + 2), Sampo Ala (5 + 0) ja Toni Kaikkonen (1 + 3). Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. 

Viime kaudella GFT päihitti ToPV:n kahdella murskavoitolla, mutta toissa kaudella 2020-21 osat olivat toisin päin. Mielenkiintoinen pelaajasiirto tapahtui juuri noiden kausien välissä kesällä 2021, kun ToPV:ta kaksi kautta edustanut Henri Alamikkotervo siirtyi GFT:hen. Vaikkei voimasuhteiden muutosta ihan yhden miehen kontolle voi kokonaan laskea, on Alamikkotervosta juuri näinä vuosina kasvanut yksi suomalaisen futsalin valovoimaisimpia pelaajia.

ToPV:n Mergim Bushi on kovassa vireessä

ToPV:n Mergim Bushi on kovassa vireessäKuva: Ari Vuorela

klo 15.30 KaDy–SoVo, Monitoimitalo, Jyväskylä

SoVo jää viikonlopuksi Jyväskylään ja haastaa sunnuntaina hallitsevan mestarin KaDyn, jonka ottelutauko on venähtänyt kuukauden mittaiseksi. Mestarien Liigan Main Roundilta Kaunasissa KaDy joutui palaamaan kolme tappiota niskassaan. Kotimaan liigassa Dynamo on ollut toistaiseksi voittamaton; punamustat jakavat kärkisijan ToPV:n ja FC Kemin kanssa.

KaDy kiinnitti Main Roundin alla brasilialaisen pohjapelaajan Jailsonin sekä Suomessa useampaa liigaseuraa aiemmin edustaneen Marcos di Tullion. Jyväskyläläisten maalitykki Ítalo Henrique edusti ensimmäisenä Suomen-kautenaan juuri SoVoa. 

Pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi haastaa KaDyn maalivahdin Niila-Ville Laitisen

Pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi haastaa KaDyn maalivahdin Niila-Ville LaitisenKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Viidestä edellisestä kohtaamisesta KaDy on voittanut neljä; viimeksi tammikuussa 2022 Somerolla peräti 2-12. Mikko Kytölä laukoi tuolloin hattutempun Lassi Lintulan säestäessä tehoin 2 + 2.

KaDyn otteluennakko

klo 17.00 Vieska Futsal – AU, Taanilan koulu, Ylivieska

Viikonlopun liigakierros päättyy Ylivieskaan, jossa vieraspisteille yrittää päästä Alastaron Urheilijat. Vieska Futsal aloitti uuden aikakautensa paremmin pelaajana tunnetun Juho Alasuutarin johdolla komeasti kahdella vierasvoitolla (GFT ja SoVo). SoVoa vastaan toimi hyökkäyspeli; erityisesti apuvalmentaja Juho Väinälä ja venezuelalaiset Nelson Bello ja Henry Gutierrez olivat liekeissä. GFT-vierasvoitossa Vieskalla toimi puolestaan puolustus, joka maalivahti Slobodan Tomicin johdolla piti nollan.

Viime kaudella Vieska Futsalin taival tyssäsi puolivälieriin; AU säilyi liigakarsinnan kautta. Keskinäiset kohtaamiset päättyivät Vieska Futsalin kahteen voittoon. AU:n tämäkin kausi on ollut vaikea; kuudesta ottelusta on karttunut vain kolme sarjapistettä, viimeisimpänä tosin maukas jatkoaikavoitto paikallisvastustaja TPK:ta vastaan.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit