Miesten Futsal-Liiga: Akaa Futsal voittoon uudella kotiareenallaan, Nasserin hattutemppu siivitti FC Kemin voittoon

Miesten Futsal-Liigassa oli viiden ottelun lauantai. AU ja FC Kiisto tasasivat Loimaalla pisteet; FC Kiisto oli voittomaalikilpailussa vahvempi. Varsinaisella peliajalla voittajiksi selvisivät GFT, Mad Max, Akaa Futsal ja FC Kemi. Sarja jatkuu 15. lokakuuta maaottelutauon jälkeen.

Mad Maxin Omar Soli iski maalin TPK:n verkkoon

Mad Maxin Omar Soli iski maalin TPK:n verkkoonKuva: Ⓒ Jarno Makinen /Jarno Makinen

1.10.2022 klo 22:27

la 1.10.2022 
klo 12:00 AU - FC Kiisto  1–2 vm., 1–1 ja., 1–1 (0–1) 
klo 14:00 GFT - Riemu  5–1 (4–1)
klo 15:00 Mad Max - TPK 4–1 (1–0)
klo 16:00 Akaa Futsal - SoVo 4–1 (4–0)
klo 17:00 Vieska Futsal - FC Kemi   4–6  (4–2)

Tulospalvelu kertoo pelien tulokset ja tapahtumat

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa 

Sarjanousija FC Kiisto kellisti Alastaron Urheilijat pitkän kaavan kautta

Alastaron Urheilijat sai kotiavaukseensa vastaan liiganousija FC Kiiston; liigatasolla tuoreet joukkueet olivat kohdanneet toisensa aiemmin neljästi Futsal-Ykkösessä. FC Kiisto jatkoi vähämaalista ja tiivistä suorittamistaan vieraskentillä; avausottelussa Jyväskylässä vaasalaiset kärsivät 2–1-tappion, nyt tuloksena oli 1–1-tasuri ja kahden pisteen vierasvoitto AU:n kustannuksella voittomaalikilpailun kautta. AU:lla on nyt plakkarissa yksi sarjapiste kahdesta ottelusta.

Avausosuman rouhi maalinsuulta irtopallosta Kiiston Ilari Antila. Hänen kaimansa Mettälä tasoitti pelin toisella puoliajalla tarkalla laukauksellaan vasempaan takakulmaan. Kaimakset, maalintekijät palkittiin joukkueidensa parhaina pelaajina. Jatkoaika oli maaliton, vaikka AU:n riketili ehti punaiselle. Kiiston Ossi Kivipuro ei kuitenkaan osunut 10 metrin täplältä. 

Kivipuro sai toisen tilaisuuden nousta ottelun ratkaisijaksi vaparipisteeltä, sillä hän ohitti kovalla laukauksellaan AU-maalivahti Viljami Järvisen voittomaalikilpailun viimeisenä laukojana. 3–2 päättyneen voittomaalikisan Kiiston muut onnistujat olivat mainiota potkutekniikkaansa väläytelleet Matias Träskbäck ja Miikka Vedenjuoksu

Matias Träskback FC Kiisto 2022

Matias Träkbäck osui vieraille voittomaalikilpailussa.Kuva: Kirsi Nummela

Kotijoukkue GFT ei antanut Riemulle saumoja

GFT sai vastaan kotiavauksessaan Riemun Jyväskylästä. Ensimmäinen puoliaika oli espoolaisilta vahvaa tekemistä laajalla rintamalla, ja tauolle mentiinkin 4–1-kotijohdossa. 3–0-osuma oli TPK:sta siirtyneen Teemu Arposen debyyttimaali GFT:ssä.

Toisella puoliajalla Riemun takaa-ajo ei tuonut tulosta, vaan GFT piti johtonsa loppuun asti melko tasaisesta pelinkulusta huolimatta. Kotijoukkueen Henri Alamikkotervo, joka on noussut vauhdilla Suomen futsalpelaajien ylimpään eliittiin, osoitti erikoisosaamistaan ja naulasi 10 metrin vaparipisteeltä osuman molemmilla puoliajoilla Riemun riketilin ylityttyä. Alamikkotervon kaksi vapariosumaa jäivät 5–1 (4–1) päättyneen ottelun viimeisiksi maaleiksi. 

Maajoukkuepelaaja Henri Alamikkotervo iski kaksi maalia Riemun verkkoon.

Maajoukkuepelaaja Henri Alamikkotervo iski kaksi maalia Riemun verkkoon.Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

GFT on puhtaalla pelillä sarjakärjessä; Riemu vielä nollakerholaisena kahden tappion jälkeen.

Mad Max kellisti kotonaan turkulaiset

Valkeakoskella kohtasivat perinteiset liigaseurat Mad Max ja TPK; molemmat olivat korkanneet runkosarjan suurinumeroisella kotitappiolla. Avauspuoliajalla TPK sai rangaistuspotkun jo 4 minuutin kohdalla: uusi hankinta Jonne Forsström laukoi 6-metrisen voimalla tolppaan. Avausosuman laukoi puolestaan Mad Maxin Matti Jussila TPK-veskari Peetu Savikon längistä sisään.

Toisella puoliajalla Mad Max sai käännettyä tasaisen ottelun edukseen paremmalla viimeistelyllä. Voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman väänsi toisen puoliajan alussa Omar Soli. Kokeneet Tomi Lahtinen ja Mikko Matinaro iskivät viimeiset sinetit uutterasti taistelleiden turkulaisten toiselle tappiolle.

Tomi Lahtinen pelaa kaudella 2022-23 Mad Maxin paidassa

Futsal-veteraani Tomi Lahtinen osui kertaalleen ottelussa.Kuva: Ⓒ Jarno Makinen /Jarno Makinen

Mad Max nousi helpottavalla voitollaan kolmeen pisteeseen; TPK jatkaa sarjataulukon pihjalla nollakerholaisena.

Akaa Futsal korkkasi kotiareenansa voitokkaasti

Someron Voima matkasi lyhyen vierasreissun Akaaseen. Ottelu oli Akaan Viialassa sijaitsevan uudenkarhean Akaa Areenan ensimmäinen futsal-liigaottelu sekä uuden päävalmentajan Alejandro de San Bernabe Clementen ensiesiintyminen kotiyleisön edessä.

Avauspuoliaika oli täysin isäntäjoukkueen heiniä: Akaa Areenan lehterit saivat hurrata neljän osuman verran ja Kasper Kangas piti nuottansa puhtaana SoVo-pyssyjen laukoessa ahnaasti, mutta tuloksetta.

Toisella puoliajalla SoVo metsästi edelleen aktiivisesti kavennusosumia, mutta vain Pyry-Ville Korhosen ja Valdrin Seferin kavennusosumat näkivät päivänvalon loppuminuuteilla. Akaa Futsal piti sarjapisteet vuorenvarmasti uudenkarhealla Areenallaan. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Dusan Milojevic, Justus Kunnas, Juhana Jyrkiäinen ja Tuomas Pulkkinen.

Kasper Kangas tilkitsee jälleen Akaan maalinsuuta.

Kasper Kangas on ollut Akaan maalinsuulla huippuvedossa.Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

Akaa Futsalin puolustuspelaaminen on tulosten valossa erinomaisessa kuosissa, sillä se on päästänyt vain kaksi maalia kahdessa ensimmäisessä liigaottelussaan. Kasper Kankaan maali pysyi tahraamattomana kauden alusta 74 minuuttia.

FC Kemi kävi nappaamassa täyden pistepotin Vieskasta

Liigan kärkipäähän povatut, mutta avausottelunsa hävinneet Vieska Futsal ja FC Kemi kohtasivat Ylivieskassa. Lisäjännitettä otteluun toi, että FC Kemin laadukkaista ulkomaanvahvistuksista Henry Gutierrez siirtyi Vieskaan keväällä ja maalivahti Slobodan Tomić jo vuosi sitten. 

Ottelu alkoi maalijuhlilla, kun Vieskan Atte Taipaleen avausosuman jälkeen FC Kemin Anass Nasser ja paluumuuttaja Ville Uimaniemi venyttivät verkkoja jo alkuminuuteilla. Vieska ei takaiskuista lannistunut, vaan venyi Aleksi Kylmälän kahdella ja Riemusta Vieskaan siirtyneen Arttu Seikkulan yhdellä osumalla taukojohtoon.

Toisella puoliajalla FC Kemi tuli 9 minuutissa tasoihin ja lopulta ohi. Illan sankarina oli Anass Nasser, joka teki voittomaalin ja komeat tehot 3 + 1. FC Kemi sai pistetilinsä auki, Vieska jatkaa nollilla kahden tiukan hävityn matsin jälkeen.

FC Kemin Anass Nasser

FC Kemin Anass Nasser oli ottelun hahmoKuva: Ari Vuorela

Sarjataulukon kärjessä ovat kahden kierroksen jälkeen Akaa Futsal, GFT, KaDy ja ToPV kuudessa pisteessä. Miesten Futsal-Liiga jatkuu lauantaina 15.10. kahden viikon maajoukkuetauon jälkeen. Maajoukkue matkustaa Espanjaan harjoitusotteluun ja palaa Suomeen EM-karsinta-avaukseen, joka on tiistaina 11.10. Vantaan Energia-Areenalla Romaniaa vastaan.


Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit