Miesten Futsal-Liiga: Akaa Futsal espanjalaisvalmennukseen

Miesten Futsal-Liigassa päättyneellä kaudella neljänneksi sijoittuneen Akaa Futsalin uusi päävalmentaja on espanjalainen Alejandro De San Bernabé Clemente, joka siirtyy Pirkanmaalle Espanjan pääsarjan Real Betiksestä.

Alejandro de San Bernabé Clemente

Alejandro de San Bernabé Clemente

13.5.2022 klo 09:47

ESPANJAN PÄÄSARJASTA AKAASEEN

Akaa Futsalin uuden päävalmentajan Alejandro De San Bernabé Clementen sopimus on mallia 2+1 vuotta ja hän siirtyy Akaaseen Espanjan pääsarjasta Real Betiksen organisaatiosta.

Seuran puheenjohtaja Tero Kivistö kertoo seuran nettisivuilla hakuprosessista, johon seura joutui alkuvuodesta hiukan yllättäen. Sergio Gargellin sopimus olisi jatkunut myös ensi kaudelle, mutta hän aloittaa nyt Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentajan tehtävässä.

- Sergion uusi pesti on erittäin hieno juttu hänen itsensä ja myös Akaa Futsalin kannalta, ja toivotammekin hänelle parasta mahdollista onnea uusiin haasteisiin. Kun asia ratkesi lopullisesti, lähdimme nopeasti kartottamaan uusia ehdokkaita ensi kauden valmentajaksi. Omien kontaktiemme ja laajan eurooppalaisen agenttiverkoston kautta löysimmekin useita erittäin mielenkiintoisia vaihtoehtoja sekä kotimaasta että ulkomailta.

Uusi päävalmentaja löytyi lopulta Espanjasta, Sevillan kaupungista.

- Ale valikoitui ykköskandidaatiksi melko varhaisessa vaiheessa, ja on todella mahtavaa, että saimme hänet innostumaan tästä meidän projektista. Hän edustaa modernia espanjalaista futsalkoulukuntaa. Ale on urallaan siinä vaiheessa, että motivaatiosta tai sitoutumisesta ei homma jää kiinni. Kunhan saadaan elokuun alussa mies Akaaseen, hän tulee tartuttamaan koko organisaatioon uutta liekkiä intohimoisella suhtautumisellaan futsaliin.

Akaa Futsal teki viime vuonna linjanvedon siihen, että pelaajavalmentajien aika on ohi.

- Ehdokkaiden joukossa oli myös pelaajavalmentajia, mutta ne sivuutimme aika suorilta. Jos lajia ja seuraa halutaan viedä aidosti eteenpäin, ei yksinkertaisesti enää pelaaminen tai muiden töiden tekeminen onnistu. Päävalmentajan täytyy olla päätoiminen. Akaa Futsalissa Ale tulee auttamaan vahvasti myös meidän junioriputken valmentamisessa ja akaalaisen valmennusosaamisen kehittämisessä, Kivistö kertoo.

MONIPUOLINEN FUTSALTAUSTA

De San Bernabé, joka täyttää kesällä 33 vuotta, toimi päättyneellä kaudella Espanjan pääsarjassa pelanneen Real Betiksen apuvalmentajana kokeneen Juaniton rinnalla. Valmennuskokemusta mieheltä löytyy myös toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Betiksen kakkosjoukkueen päävalmentajan pestistä, sekä alemmista sarjoista ja myös naisten valmennuksesta. De San Bernabe on myös perustanut itse oman junioriakatemian, ja kirjoittanut kirjan futsalista. Hänellä on lisäksi yliopistotason liikunnallinen koulutus ja UEFA:n B-, A- ja Pro-tason koulutusvalmennukset käytynä. 

Alejandro de San Bernabé Clemente

Alejandro de San Bernabé Clemente

Akaaseen saapuukin aimo annos akateemista tietotaitoa, sekä lajille omistautumista. 

- Futsalin pelaajana omat evääni eivät riittäneet korkeimmalle tasolle asti. Olin kuitenkin onnekas, kun sain toimia useiden huippupelaajien kanssa, ja sieltä syttyi kipinä lajiin ja valmennukseen. Olen toiminut pitkään Real Betiksen organisaatiossa, ja päässyt näkemään läheltä huippuvalmentajia sekä Espanjan pääsarjaseuran arkea. Nyt koin, että on oikea aika erilaiselle kokemukselle. Uskon, että pystyn tuomaan paljon uusia asioita Akaaseen, ja toisaalta uskon myös, että itselläni on paljon opittavaa tällä reissulla.

Mutta minkälaisen valmentajan Akaa Futsal sitten tarkalleen ottaen saa?

- Vaativan, ahkeran ja meritokraattisen. Tykkään olla lähellä pelaajia ja kommunikoida paljon. Haluan rakentaa tiiviin joukkueen, jossa jokainen tietää ja tuntee olevansa tärkeä osa kokonaisuuttaa. Pelillisesti suosin aloitteellista futsalia - hyökkäämisen täytyy olla dynaamista ja liikkuvaa - puolustuksen taas intensiivistä ja sitoutunutta. Emme jää katselemaan, mitä vastustaja tekee, vaan haluamme viedä peliä.

Muutto Sevillan lämmöstä Suomeen ja Akaaseen on edessä elokuun alussa.

- Uskon, että Suomessa pääsen kasvamaan sekä valmentajana, että ihmisenä. Lisäksi saaan olla osa sitä prosessia ja työtä, mitä suomalainen futsal ylipäätään sekä Akaa Futsal seurana ovat käymässä läpi. Tiedän, että Suomi on maana kulttuurillisesti rikas ja koulutustaso on maailman huippua. Kulttuuri on hieno, samoin maisemat. Kylmyyttäkin voi ymmärtääkseni kompensoida saunalla, mies virnistää.

Uusi maa, uudet haasteet. De San Bernabé kokee, että sekä seuran että hänen itsensä kunnianhimo ovat yhtä korkealla.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit