Kilpailutoiminta

Matej Hradecky pitää Huuhkajaovenkin auki – keskittyminen nyt SJK:ssa

Nimi Hradecky tuo Huuhkajien seuraajille heti mieleen maalivahti Lukasin, mutta pienellä miettimisellä muistuu helposti mieleen, että veljessarjassa on kaksi muutakin kovaa pelimiestä.

Matej Hradecky keskittyy SJK:n menestykseen.

Matej Hradecky keskittyy SJK:n menestykseen.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

19.8.2022 klo. 21:21

Hradeckyn veljeksistä myös Matej ja Tomas ovat tehneet komeaa uraa kansallisella huipputasolla ja Matejlla on tilillään myös kaksi A-maaottelua, joista on jäänyt hienot muistot.

- Ensimmäinen tuli tosi yllätyksenä, pelasin silloin vielä Ykköstä TPS:ssa. Olisiko ollut 2015. Ei ollut vielä seuraa seuraavana vuonna ja sen jälkeen lähdin SJK:hon. Muistan kun Kautonen (Tommi) soitti minulle. Taisin olla juuri Tepsin treeneissä. Että nyt olisi tällainen, haluaisitko lähteä Abu Dhabiin. Siellä olisi, oliko sen nyt B- vai A-maajoukkue, ne haluaisivat sinut sinne, Matej Hradecky muistelee Veikkausliigan podcastissa.

- Ei siinä hirveän kauan tarvinnut miettiä, että lähteäkö vai ei. Ensimmäisen pelin istuin penkillä ja sitten toisessa pääsin Islantia vastaan, en nyt muista, mutta olisiko ollut kaksikymmentä minuuttia lopusta. Oli kyllä kokemus se. Sitten toinen oli 2016 SJK-kauden jälkeen Marokkoa vastaan. Se oli ysikymppinen ja se voitettiin. Se oli hieno kokemus.

Noissa kahdessa maaottelussa velipoika ”Luke” ei ollut mukana ja veljekset eivät ole samassa joukkueessa koskaan pelanneet. Matej myöntää, että asian korjaamiseksi helpoin tapa olisi esittää itse otteita, joilla kutsu Huuhkajiin kävisi jälleen.

- Sehän olisi se nopein konsti varmaan. Katsotaan, kuinka paljon aikaa Luke vielä viettää Saksassa tai missä viettääkään. Se olisi varmaan nopein konsti päästä sinne ja pelata siellä maajoukkueessa, mutta voi olla, että itsellä on vähän pitkä matka vielä. Mutta pitää saada hyviä pelejä alle, eiköhän se sitä kautta aukea, jos aukeaa.

Minkälaista olisi sitten topparina olla, jos Luke olisi maalissa?

- Olisi hauska kuulla niitä keskusteluja, että mitä se huutelee. Sanoisin, että olisi helppo pelata. Luke on hyvä jalan kanssa. Pelaa palloa nopeasti oikeaan paikkaan, pystyy purkamaan prässejä itsekin. Ottaa välillä hyviä koppeja. Olisi kiva pelata, eiköhän tässä tulla kokeilemaan jossain kohtaa, toivottavasti onnistuu pelata samassa joukkueessa.

Tällä hetkellä Matej Hradeckyn keskittyminen on kuitenkin täysin Veikkausliigassa ja loppukaudessa SJK:n kanssa. Seinäjokelaiset ovat olleet vahvassa nousuvireessä ja tavoittelevat paikkaa kuuden parhaan joukossa Mestaruussarjassa.

- Tulkaa katsomaan matseja, nyt on sellaisia pelejä tiedossa, että jokaisessa pelissä on panosta. Teidän apunne on joka pelissä tärkeää, Hradecky viestittää faneille.

Veikkausliigan kauden 2022 runkosarjassa on viikonloppuna edessä 19. eli neljänneksi viimeinen kierros ja jokaisessa kuudessa ottelussa panosta on riittämiin.

Lisää Matej Hradeckyn mietteitä veljesten keskinäisistä suhteista ja muustakin tuoreessa Veikkausliigan podcastissa.

Veikkausliiga kohti ratkaisuvaiheita

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

- Nämä ovat juuri nyt niitä ratkaisun hetkiä tällä uudella sarjajärjestelmällä, jolla olemme vasta kertaalleen päässet pelaamaan ennen korona-aikaa. Nämä seuraavat kierrokset ovat valtavan isossa roolissa. Sijoituksilla on merkitystä. Jakautuminen tässä muutaman kierroksen jälkeen asettaa joukkueita loppupelien osalta hyvin mielenkiintoiseen asemaan, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo podcastissa.

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle.

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta.

Veikkausliigakierros viikonloppuna:

Lauantai 20.8.:
17.00 SJK – KuPS, OmaSp Stadion
17.00 VPS – FC Lahti, Elisa Stadion

Sunnuntai 21.8.:
16.00 AC Oulu – FC Inter, Raatin Stadion
16.00 FC Haka – HJK, Tehtaan kenttä
18.30 IFK Mariehamn – Ilves, Wiklöf Holding Arena

Maanantai 22.8.:
18.00 FC Honka – HIFK, Tapiolan Urheilupuisto

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit