Luka Hyryläinen siirtyi uusiin ympyröihin – ”Minulla on Hoffenheimista tosi hyvät fiilikset”

Huhtikuussa sattunut säärivamma pitää LPS:n ja HJK:n kasvatin poissa kentiltä vielä hetken ajan, mutta toisen polven jalkapalloilija pääsee kuntoutumaan hyvissä olosuhteissa.

Hyryläinen pelasi kotimaan kamaralla maaliskuussa, kun Minihuuhkajat isännöi U19-poikien EM-jatkokarsintaturnausta.

Hyryläinen pelasi kotimaan kamaralla maaliskuussa, kun Minihuuhkajat isännöi U19-poikien EM-jatkokarsintaturnausta.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

2.8.2022 klo 21:05

Yksi kesän mielenkiintoisimmista suomalaissiirroista julkaistiin eilen maanantaina, kun Luka Hyryläinen myytiin Eintracht Frankfurtista TSG Hoffenheimiin. Reilun kolmen viikon päästä 18 vuotta täyttävä Hyryläinen siirtyi Hoffenheimiin merkittävällä summalla, vaikka keskikenttämies ei ole toistaiseksi pelannut miesten otteluita.

U19-maajoukkueen vakiokasvo herätti kiinnostusta ympäri Eurooppaa, mutta siirtyi lopulta reilun sadan kilometrin päähän Frankfurtista. Bundesligassa kaudesta 2008–2009 asti pelannut Hoffenheim valikoitui osoitteeksi tarkan harkinnan päätteeksi.

– Kävimme keskusteluita usean seuran kanssa, ja Hoffenheim vaikutti minun, perheeni sekä agenttini mielestä parhaalta vaihtoehdolta. Seura on kehittänyt monia pelaajia eteenpäin, ja uskon, että voin itsekin päästä pelaamaan Bundesligaa täällä, Hyryläinen sanoo.

– Minulla on Hoffenheimista tosi hyvät fiilikset – seura on ensimmäisten viikkojeni perusteella tosi yhteisöllinen, ja pidän siitä, että treenikeskus, stadion ja kaikki tarvittava löytyy läheltä. Lisäksi ihmiset seurassa ovat erittäin ystävällisiä ja osaavia.

Kuten Hyryläinen totesi, Mestarien liigaa kaudella 2018–2019 pelannut Hoffenheim on vuosien varrella nostanut akatemiapelaajia rohkeasti edustukseen. Muun muassa Saksan maajoukkuepuolustaja Niklas Süle on ponnahtanut seuran akatemiasta kirkkaampiin ympyröihin.

Muualta hankituista pelaajista David Raum myytiin vastikään jättikaupalla RB Leipzigiin – tällä hetkellä esimerkiksi Georginio Rutter yhdistetään suurseuroihin, joten Hoffenheim on mainio näyttöpaikka sekä ponnahduslauta nuorille pelaajille.

Peräti 196-senttinen Hyryläinen pelasi Eintrachtissa sekä U17- että U19-sarjoja. Viime kaudella suomalainen pelasi U19-sarjaa, ja minuutteja kertyi 17 ottelussa. Eurooppaliigan mestaruutta juhlineen edustuksen kanssa Hyryläinen harjoitteli kevään aikana viikoittain, mutta virallisia edustuksen otteluita hän ei päässyt pelaamaan.

– Kaksi vuottani Eintrachtissa olivat todella hyviä vuosia. Kehityin paljon ja otin isoja askeleita eteenpäin – kehityin sekä futarina että ihmisenä. Sain seuralta paljon tukea kentälle ja sen ulkopuolella, ja elämääni on jäänyt seurasta tosi tärkeitä ihmisiä.

Hoffenheimissa miesten pelejä on luvassa ainakin neljännellä sarjatasolla Regionalligassa. Hoffenheim II:n kausi alkaa jo sunnuntaina Hessen Kasselin isäntänä, joten Hyryläinen joutuu seuraamaan ensimmäiset kierrokset sivusta.

Viime kaudella Regionalliga Südwestissä 13. sijoittunut joukkue kohtaa sarjakauden aikana FSV Mainzin sekä Stuttgartin kakkosjoukkueet – suomalaisittain tuttuja vastuksia ovat esimerkiksi Mika Ojalan entinen seura VfR Aalen sekä Joni Kaukon taannoin edustama FSV Frankfurt. 

– On hienoa päästä pelaamaan miesten pelejä, kun toivun loukkaantumisesta. Uskon, että ottelut ovat fyysisesti haastavampia kuin junnupeleissä, mutta uskon itseeni. Jos suoriudun hyvin treeneissä ja peleissä, saan varmasti mahdollisuuden edustuksessa – oma tekemiseni määrittää sen, missä pelaan tällä kaudella.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit