Liigakarsinta potkaistaan käyntiin torstaina

TPS isännöi FC Lahtea karsintojen ensimmäisessä osassa kello 18:30 alkaen. Toinen osa pelataan Lahden stadionilla sunnuntaina kello 17:00 – kumpikin ottelu näkyy suorana Ruudun välityksellä.

Simo Roiha teki yhden ja syötti kaksi maalia, kun TPS selvitti tiensä liigakarsintaan.

Simo Roiha teki yhden ja syötti kaksi maalia, kun TPS selvitti tiensä liigakarsintaan.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

19.10.2022 klo 14:58

TPS selvitti tiensä liigakarsintaan näytöstyyliin, kun FF Jaro kaatui selvästi 4–0. Kupittaalla maanantaina pelattu karsintaottelu oli tauolla lukemissa 2–0, kun Olli Jakonen ja Simo Roiha olivat viimeistelleet maalin mieheen – Jakonen osui toisen puolikkaan alussa toistamiseen, ja Daniel Rantanen tyylitteli päätöslukemat kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Voitto sekä nollapeli olivat Tepsille toiset putkeen. Marko Rajamäen valmentama ryhmä haki Ykkösen päätöskierroksella 1–0-voiton mestari KTP:sta, joten joukkueen maali on pysynyt puhtaana noin 200 minuuttia. Rajamäen alaisuudessa turkulaisten saldo on kaksi voittoa ja yksi tasapeli, sillä päävalmentajan ensimmäinen ottelu päättyi 2–2-tasapeliin KPV:n isäntänä.

FC Lahti pääsee liigakarsintaan niin ikään voitto allaan. Mikko Mannilan miehistö katkaisi peräti kahdeksan ottelun voitottoman putkensa sunnuntaina, kun se murskasi HIFK:n 6–1. Matti Klinga, Arttu Heinonen, Pyry Lampinen sekä Chinedu Geoffrey onnistuivat maalinteossa kerran, ja vasta 16-vuotias Samuel Pasanen osui helsinkiläisten verkkoihin kahdesti.

Ketsuppipullo aukesi lahtelaisittain hyvässä paikassa, sillä kahdeksassa edellisessä pelissään Mustat Kuhnurit teki vain yhden osuman. Vaikka FC Lahti onnistui parantelemaan maalieroaan päätöskierroksella, jäi suhde pahasti pakkaselle – joukkue teki 27 ottelussa 26 maalia, ja omissa soi 55 kertaa. Pisteitä kertyi 21, joten kymmenenteen sijaan jäi 13 pisteen matka.

TPS ja FC Lahti ovat toisilleen tuttuja vastustajia liigavuosilta. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kaudella 2020, jolloin Lahdessa päädyttiin 1–1-tasapeliin, ja FC Lahti haki Turusta 3–1-voiton. Tepsin edellinen voitto FC Lahdesta löytyy syksyltä 2018 – mustavalkoiset olivat tuolloin vahvempia maalein 5–2.

Karsintapeleissä ei ole voimassa vierasmaalisääntöä, vaan kaksiosaisen karsinnan jokainen maali on samanarvoinen. Mikäli maalit ovat tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, tai molemmat tekevät yhtä paljon, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit