Liigakarsinnan avausosa päättyi tasapeliin

Liigapaikan kohtalo ratkeaa sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Lahden stadionilla. Kello 17:00 alkava ottelu näkyy suorana Ruudun välityksellä.

Juri Kinnusen TPS tuli FC Lahden rinnalle toisella jaksolla.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

20.10.2022 klo 20:35

Liigakarsinnan ensimmäinen osa pelattiin Turussa tänään torstaina. TPS:n ja FC Lahden välinen kamppailu oli odotetun tasainen – lopulta Kupittaalla päädyttiin 1–1-tasapeliin.

Vieraiden Chinedu Geoffreyllä oli heti ensiminuuteilla hyvä paikka avausosumaan, mutta Jere Koponen koppasi kärkimiehen yrityksen helposti. FC Lahti hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen jakson avauspuolikkaalla ja sai muutaman erikoistilanteen – huippupaikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt.

FC Lahti avasi maalihanat 26. minuutilla. Joukkue sai aikaan painetta Tepsin puolustuskolmanneksella, ja Loorents Hertsi pääsi tykittämään tärkeän osuman Eemeli Virran mainiosta esityöstä. TPS sai avausjakson edetessä hieman paremman otteen pelistä, mutta isännät eivät onnistuneet luomaan ensimmäistäkään todellista maalipaikkaa.

TPS lähti jahtaamaan tasoitusta heti toisen jakson alussa, mutta joukkueella oli yhä haasteita hyökkäyskolmanneksella. Palkinto tuli viimein 72. minuutilla – pallo pomppi vaarallisesti FC Lahden boksissa, ja Roope Pakkanen päätti tilanteen 1–1-maaliin. Antonio Reguero otti muutamaa minuuttia myöhemmin komean torjunnan, kun Jesper Karlsson haki turkulaisten toista osumaa.

Reguero nousi lahtelaisten sankariksi loppuminuuteilla, kun espanjalaiskonkari torjui Albijon Muzacin akrobaattisen yrityksen. Vaikka FC Lahti menetti johtonsa, vierasjoukkue sai olla varsin tyytyväinen 1–1-tasatulokseen.

Karsintapeleissä ei ole voimassa vierasmaalisääntöä, vaan kaksiosaisen karsinnan jokainen maali on samanarvoinen. Mikäli maalit ovat tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, tai molemmat tekevät yhtä paljon, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit