Lauantain täydelle kierrokselle huimat lähtökohdat

Ykkösen ajankohtainen sarjataulukko löytyy täältä.

PK35_MP_2022

PK35_MP_2022Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

17.6.2022 klo 11:22

TPS – KPV
La 18.6. 15:00, Veritas Stadion

Turkulaisseura juhlii lauantain ottelussa satavuotista taivaltaan, ja Kupittaalle voi odottaa Ykkösen kauden ennätysyleisöä. Tepsi lähtee kotipeliinsä sarjakärjestä, vaikka se jäi viime kierroksella 1–1-tasapeliin MP:n vieraana. Viime viikon perjantain pistemenetyksestä huolimatta TPS on sarjan kuntopuntarin kakkonen – tapahtuuko paluu voittokantaan juhlaottelussa?

KPV kärsi vajaa kuukausi sitten 0–3-tappion SJK Akatemialle, mutta tämän jälkeen joukkue on saanut puolustuspelinsä parempaan kuntoon. Kolmessa viime pelissä kokkolalaiset ovat päästäneet vain kaksi maalia, ja saldona on mukavat viisi pistettä – eniten iloa kannattajille toi hieno derbyvoitto FF Jarosta. Nuori Sampo Rintala on osunut kahdessa viime pelissä, ja hyökkääjälle voisi odottaa lisävastuuta lauantaina.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

FF Jaro – KTP
La 18.6. 17:00, Pietarsaaren keskuskenttä

Jaron ahdinko sai jatkoa viime sunnuntaina, kun joukkue kärsi 0–2-tappion Gnistanille. Häviö oli pietarsaarelaisille jo neljäs putkeen, ja matkaa putoajan paikalle on enää piste. Jaro on viimeistellyt neljässä viime ottelussaan vain yhden osuman – maalinteko-ongelmiin saattaa tulla helpotusta KTP-pelissä, kun Guillermo Sotelo sekä Albin Björkskog ovat jälleen valmennuksen käytettävissä.

KTP nousi kolmen pisteen päähän kärkipaikasta keskiviikkona. Gnistan jäi pahasti kotkalaisten jalkoihin, ja lopputulos 4–0 ei jättänyt vieraille selittelemisen sijaa. KTP on viime viikkoina mättänyt mukavasti maaleja kotikentällään – aukeaako ketsuppipullo myös vieraissa?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PEPO – PIF
La 18.6. 17:00, Kimpisen urheilukeskus

PEPO kärsi viime viikonloppuna kirvelevän 2–4-tappion, kun 2–0-johtoasema kääntyi toisella jaksolla. Toisen nousijan, JäPS:n, voittaminen olisi ollut lappeenrantalaisille erittäin tärkeää, mutta häviön myötä pistesarake näyttää edelleen viittä. Piffeniä vastaan joukkueella on uusi mahdollisuus nousta putoamisviivan yläpuolelle.

Piffenin tarina oli viime kierroksella hieman vastaava kuin PEPO:lla. Joukkue johti EIF:ää vielä tauolla, mutta tammisaarelaiset punnersivat ohi. Kuntopuntari näyttää Paraisten jalkapalloylpeyden kannalta karua kieltään, kun joukkue on hävinnyt viisi ottelua putkeen. Moni peli on päättynyt maalin tappioon – onnistuuko PIF kääntämään kurssin tänään?

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MP – Gnistan
La 18.6. 17:00, Mikkelin urheilupuisto 

Väinö Vehkosen loppuhetkien maali pelasti MP:lle pisteen viime kierroksella. Mikkeliläisten saldo kesäkuun kahdesta Ykkösen ottelusta on näin kaksi pistettä – EIF-pelistä jäi MP:n osalta hieman jossiteltavaa, kun 0–2-johto mureni toisella jaksolla. Maanantaina MP haastoi KuPS:n miehekkäästi, mutta kärsi lopulta 0–1-tappion ja putosi Suomen Cupista.

Gnistan ei onnistunut nousemaan sarjakärkeen keskiviikkona KTP:n vieraana. Kaksi edellistä otteluaan maalierolla 7–0 voittanut "Kipinä" joutui antautumaan neljästi ja jäi kaiken lisäksi ilman maaleja. Tappiosta huolimatta helsinkiläisillä on mukavat asetelmat sarjataulukossa – viime kaudella MP vei molemmat sarjakohtaamiset, kuinka käy nyt?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

EIF – SJK Akatemia
La 18.6. 17:00, Tammisaaren keskuskenttä 

EIF on napannut neljästä viime ottelustaan kahdeksan pistettä – jokaisessa niistä se on tehnyt tärkeitä viime hetkien maaleja. Hyvät tulokset ovat nostaneet tammisaarelaiset kolmen pisteen päähän kärjestä, ja heikohko alkukausi on vain muisto. Toukokuun kuukauden pelaajaksi valittu Adam Larsson on jatkanut mainioita otteitaan, ja EIF:n onneksi myös Stanislav Efimov on viimein löytänyt maalijyvän.

Kauden yllättäjiin kuuluva SJK Akatemia ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliä kesäkuun peleistä. Sekä JäPS- että KTP-ottelu päättyi 1–1-tasatulokseen – näitä edelsivät kaksi komeaa voittoa, joten Akatemian tappioton putki on jo neljän ottelun mittainen. Kaudella 2020 EIF voitti molemmat sarjakohtaamiset, joten vieraat lähtevät lauantain otteluun revanssihengessä.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PK-35 – JäPS
La 18.6. 20:00, MagneCit Areena 

PK-35:n tulokset ovat olleet paranemaan päin, mutta joukkue on yhä putoamisviivan alapuolella. Viikolla Pallokerho nappasi cupin puolivälieräpaikan SalPa:n nenän edestä ja jatkoi hyviä otteitaan kotikentällä. JäPS:n isäntänä joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman pelikiellosta kärsivää Esa Terävää.

Myös JäPS jatkaa Suomen Cupissa – joukkue vastasi neljännesvälierien suurimmasta yllätyksestä pudottamalla AC Oulun. Ykkösen kuntopuntarin ykkösjoukkue voitti viime viikolla PEPO:n ja nousi vastoin suuren yleisön odotuksia kärkitaisteluun. JäPS joutuu miettimään puolustukseen uusia ratkaisuja, sillä Alieu Ceesay ja Daniel Kepot ovat pelikiellossa PK-35:tä vastaan.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit