Lassi Lappalainen: "Itseluottamus on korkealla"

Montréalin laitapelaaja on valmis lauantaina klo 19 Olympiastadionilla pelattavaan Nations Leaguen avausotteluun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Lassi Lappalainen Huuhkajien harjoituksissa Pukinmäessä.

Lassi Lappalainen Huuhkajien harjoituksissa Pukinmäessä.Kuva: Ⓒ Jyri Sulander / SPL /Jyri Sulander

3.6.2022 klo 10:02

Lassi Lappalainen on jälleen Huuhkajien matkassa noin vuoden tauon jälkeen. Viimeksi Lappalainen nähtiin maajoukkuepaidassa kesän 2021 EM-lopputurnauksen ottelussa Venäjää vastaan.

- Valmistautuminen on mennyt hyvin. Ei tässä mitään ihmeellistä, maajoukkueleirit ovat yleensä aika samanlaisia. Käymme palavereissa ja treenikentällä asioita läpi, 23-vuotias pelaaja kertoo.

MLS:n Montréalia edustava pelaaja kertoo olevansa hyvässä vireessä. Lappalainen on pelannut seurajoukkueensa jokaisessa ottelussa tällä kaudella.

- Henkilökohtainen pelikuntoni todella hyvä. Olen pelannut monta peliä putkeen avauksessa ja muutaman ysikymppisen. Jaksan juosta hyvin, pelituntuma on tosi hyvä ja itseluottamus on korkealla. Jengilläkin menee suhteellisen hyvin tällä hetkellä.

Laiturina näkemään totutun Lappalaisen pelipaikaksi tällä kaudella Kanadassa on vakiintunut vasen wing-back. Kokemus pelipaikalta auttaa myös maajoukkueessa, jossa on usein käytössä kolmen keskuspuolustajan ja kahden wing-backin muodostelma. 

- Tiedän, että olen enemmän hyökkäävä pelaaja. Puolustaminen on tullut tällä kaudella enemmän mukaan. Nopeuteni riittää, mutta esimerkiksi 1v1 -puolustamisessa on vielä parannettavaa. Tällä kaudella olen saanut siihen pelipaikkaan hyvän tuntuman ja pystyn pelaamaan sitä myös maajoukkueessa.

Huuhkajat isännöi Bosnia-Hertsegovinaa lauantaina Olympiastadionilla. Lappalaisen mukaan avain tutun vastustajan kaatamiseen on Suomen tehokkuudessa.

- He tuntevat meidät yhtä hyvin kuin me heidät. Matsimme ovat olleet tasaisia. Se on hyvä jengi, mutta siellä on paljon heikkouksia joihin pystymme iskemään. Kun tulee paikka, siitä pitää laittaa sisään. Hyvällä viimeistelyllä voitamme matsin.

Suomessa HJK:ta ja RoPS:ia edustanut pelaaja odottaa lauantaita innolla.

- Mielestäni en ole pelannut yhtään peliä Olympiastadionilla. Olen todella innoissani, toivottavasti saadaan lauantaina stadionille hyvä meininki.

Lappalainen ja Huuhkajat kohtaavat Bosnia-Hertsegovinan Nations Leaguen avausottelussa Olympiastadionilla lauantaina 4.6. klo 19.00. Hanki lippusi otteluun täältä! >>

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit