KuPS taisteli itsensä Suomen Cupin finaaliin – Pelasi vajaalla yli 75 minuuttia

Hallitseva Suomen Cupin mestari KuPS vieraili Lahden stadionilla, jossa kotijoukkue FC Lahdella on ollut huomattavia vaikeuksia tällä kaudella. Ottelu sisälsi draamaa, ja ottelun ainoa maali sisälsi kosolti onnea.

KuPS eteni finaaliin Janis Ikaunieksin maalilla.

KuPS eteni finaaliin Janis Ikaunieksin maalilla.

31.8.2022 klo 22:13

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi kuopiolaisten vieraiden pirteällä pelillä. Vieraat saivatkin ensimmäisen laadukkaan maalintekopaikkansa jo ottelun kolmannella peliminuutilla, kun Henry Uzochokwu pääsi puskemaan noin viidestä metristä aivan avopaikasta, mutta hänen puskunsa suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. peliminuutilla. KuPS sai vapaapotkun noin 30 metrin päästä Joona Tiaisen vartioimasta FC Lahden maalista, ja Janis Ikaunieksin lähettämä painava laukaus otti muurista kimmokkeen, joka päätyi verkon perukoille ohi voimattoman Tiaisen. Vieraat siirtyivät 0–1 johtoon.

Johtomaalin jälkeen ottelun draaman kaari kohosi huippuunsa. FC Lahti lähti suoraan aloituksesta hyökkäykseen pitkällä syötöllä, jota katkomaan noussut KuPS-maalivahti Otso Virtanen liukastui ja päätyi katkaisemaan tilanteen käsillään rangaistusalueen ulkopuolella. Ottelun erotuomarilla Antti Munukalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin näyttää Virtaselle punaista korttia ja lähettää mies suihkuun. Pelikellossa pyöri vasta ottelun 15. peliminuutti. Henry Uzochokwu joutui tekemään tilaa KuPS-maalille vaihdetulle Johannes Kreidlille.

FC Lahti otti miesylivoimalla pallonhallinnan itselleen, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti isännille vaikeuksia. Lahtelaiset pystyivät luomaan puolittaisia hyökkäyksiä, joista jokainen törmäsi kuitenkin järjestään KuPS-puolustukseen. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun pitkälti KuPS:n kenttäpuoliskolla, mutta isäntien eväät eivät riittäneet ratkaisuihin hyökkäyskolmanneksella. KuPS pääsi pariin otteeseen vastahyökkäyksiin, mutta niistäkään ei päästy todellisille maalipaikoille.

Toinen puoliaika

FC Lahti hallitsi palloa myös toisella puoliajalla isäntiä enemmän ja ensimmäisellä jaksolla kutakuinkin tasan jakautuneet maalintekoyritykset alkoivat kääntyä voimakkaammin isäntien suuntaan. FC Lahti joutui rakentamaan hitaita hyökkäyksiä tiiviisti puolustanutta KuPSia vastaan ja KuPS iski vastahyökkäyksillä vastaan.

Ensimmäisten 20 minuutin aikana maalipaikat syntyivät lähinnä erikoistilanteista, mutta reilun tunnin pelin jälkeen FC Lahti pystyi luomaan myös laadukkaita maalintekopaikkoja, kun se alkoi hyökätä isommalla riskillä. Se avasi myös KuPSille enemmän tilaa vastahyökkäyksille. 65. peliminuutilla FC Lahden kentälle vaihtama Macoumba Kandji piristi isäntien hyökkäyspeliä ja senegalilainen pystyi heti luomaan itselleen parikin hyvää maalintekopaikkaa hyvältä sektorilta. KuPSin itävaltalaismaalivahti oli kuitenkin tilanteiden tasalla ja nollasi Kandjin yritykset. 

Ja kun FC Lahti ei pystynyt tasoittamaan peliä, saivat vieraatkin mahdollisuutensa ratkaista peli lisäosumalla. 77. peliminuutilla vieraiden Daniel Carrillo tarjoili Gabriel Bispolle avopaikan, mutta kotijoukkueen maalivahti Joona Tiainen piti huipputorjunnallaan isännät vielä mukana pelissä.

Ottelun loppuhetkillä FC Lahti ja etenkin hyökkääjät Macoumba Kandji sekä Shinedu Geoffrey pystyivät luomaan painetta kuopiolaisten maalille – kuitenkin tuloksetta. Kun KuPS pystyi pitämään maalinsa puhtaana loppuun saakka, tarkoitti se vieraille kovasti taisteltua 0–1 voittoa. 

KuPS puolustaa Suomen Cupin mestaruuttaan 17.9. FC Interiä vastaan

Voitto illan ottelusta tarkoittaa KuPSille paikkaa Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 17.9. Finaalissa KuPSilla on mahdollisuus temppuun, jossa on onnistuttu viimeksi 1970-luvulla. Yksikään joukkue ei ole pystynyt uusimaan Suomen Cupin mestaruuttaan peräkkäisinä vuosina lähes 40 vuoteen. 70-luvulla Lahden Reipas voitti Suomen Cupin peräti viidesti peräkkäin. KuPSin finaalivastus Inter on viime vuosien menestyneimpiä joukkueita Suomen Cupissa. Inter on pelannut viimeisen viiden vuoden aikana finaalissa peräti kolmesti.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit