Kolme Helmaria maalien makuun

Sanni Franssi rikkoi kauden päätösottelussa 10 maalin rajan. Ruotsissa maalinteossa onnistuivat Emmi Alanen sekä pitkästä aikaa Olga Ahtinen. Ria Öling sen sijaan solmi FC Rosengårdin kanssa pitkän jatkosopimuksen.

Sanni Franssi laukoo. Kuva: Ⓒ SPL / Jyri Sulander /SPL / Jyri Sulander

17.5.2022 klo 21:34

Tuija Hyyrynen pääsi nostelemaan Serie A:n päätöskierroksen kunniaksi mestaruuspokaalia, kun Juventus päätti kautensa 2-1 (1-0)-voittoon AC Milanista. Hyyrynen pelasi koko ottelun. Juventuksella on mahdollisuus vielä historialliseen triplaan, kun se kohtaa ensi viikonloppuna Italian cupin finaalissa AS Roman.

Anna Auvinen ei ollut Sampdorian kokoonpanossa 3-1 (0-1)-voitossa Hellas Veronasta. Sampdoria sijoittui sarjassa kuudenneksi.

Nora Heroumin kausi Laziossa päättyi 0-3 (0-2)-tappioon paikallispelissä AS Romaa vastaan. Heroum pelasi taas koko pelin. Lazion kausi päättyi putoamiseen.

Sanni Franssi sai kymmenen maalia täyteen, kun Real Sociedad päätti kautensa 6-1 (3-0)-voittoon Alavesista. Koko pelin urakoinut Franssi myös syötti yhden maaleista. Real Sociedad sijoittui sarjassa hienosti toiseksi.

Iina Salmen ja Valencian kausi päättyi 1-5 (1-2)-tappioon Eibarille. Salmi kirjautti koko pelin. Valencia oli 14. eli ensimmäinen säilyjä.

Segundassa Paula Myllyojan Espanyol hävisi kärkiottelussa Osasunalle 0-2. Tappion myötä Espanyol putosi sarjassa kolmanneksi.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka pelasi jälleen koko pelin maalittomassa tasapelissä OL Reigniä vastaan.

Ruotsissa urakoitiin viime viikolla ja viikonvaihteessa kaksi kierrosta.

Viikkokierroksella Julia Tunturin, Jutta Rantalan ja Linda Sällströmin edustaman Vittsjön vahva alkukausi sai jatkoa, kun se voitti Juliette Kempin Kalmarin 1-0 (1-0). Sällström tuli tunnin jälkeen vaihtoon, mutta muille suomalaisille kirjattiin täydet minuutit.

Olga Ahtinen pääsi Linköpingin kanssa juhlimaan 2-0 (1-0)-voittoa Piteåsta Ahtisen pelatessa koko ottelun.

Anna Tamminen piti maalinsa puhtaana Hammarbyn voittaessa Brommapojkarnan 2-0 (2-0). Eva Nyström ja Adelina Engman pelasivat myös koko pelin.

Emma Santamäki teki epäonnisesti oman maalin Umeå IK:n hävitessä Djurgårdenille 0-3 (0-1). Santamäki, Vilma Koivisto, Anni Miettunen ja Henna Honkanen pelasivat koko ottelun. Katriina Kosola tuli 73. minuutilla kentälle.

Vuoteen 2024 saakka ulottuvan jatkosopimuksen FC Rosengårdin kanssa tehnyt Ria Öling sai tililleen koko ottelun FC Rosengårdin pelatessa 1-1 (1-0)-tasapelin Kristianstadia vastaan. Emmi Alanen pelasi täydet minuutit Kristianstadin paidassa.

Örebro pisti tiukasti hanttiin Häckenille, mutta joutui lopulta taipumaan 0-1 (0-0). Örebron suomalaiskolmikko Elli Pikkujämsä, Heidi Kollanen ja Amanda Rantanen saivat tililleen täydet minuutit.

Milla-Maj Majasaaren, Jenny Danielssonin ja Kaisa Collinin AIK:n tappioputki sai jatkoa 0-1 (0-1)-tappiolla Eskilstuna Unitedia vastaan. Collin tuli vaihtoon 73. minuutilla, mutta Majasaari ja Danielsson pelasivat koko ottelun.

Viikonvaihteessa nähtiin kaksi suomalaismaalia

Emmi Alanen teki Kristianstadille maalin 2-0 (1-0)-voitossa Hammarbystä. Alanen pelasi koko ottelun kuten myös Hammarbyn kolmikko Tamminen, Nyström ja Engman.

Ahtinen teki maalin Linköpingin voittaessa Djurgårdenin 2-1 (0-0). Maali oli Ahtiselle harvinaista herkkua, sillä kolmena edelliskautena Damallsvenskanissa hän ei tehnyt maaliakaan. Hän pelasi tuttuun tapaan koko ottelun ja Linköping on sarjassa kolmantena.

Rosengård palasi voittojen tielle voittamalla Örebron 2-0 (2-0) Ölingin saaden jälleen vastuuta koko ottelun. Örebron Pikkujämsän ottelu päättyi viimeisellä minuutilla saatuun punaiseen korttiin ja Rantanen tuli viimeisellä kympillä vaihtoon. Hollanen taisteli koko pelin.

Vittsjö jatkaa kärkitaistelussa noustuaan 2-1 (0-1)-voittoon Piteåsta. Sällström pelasi taas reilun tunnin ja Tunturi sekä Rantala pelasivat koko pelin.

Kalmar meni Häckeniä vastaan johtoon, mutta joutui lopulta taipumaan 1-3 (1-1). Kemppi otettiin vaihtoon vartti ennen loppua.

Umeå koki kotonaan kirvelevän 1-2 (1-1)-tappion Eskilstuna Unitedille. Santamäki, Koivisto ja Honkanen pelasivat jälleen koko pelin Kosolan juostessa kentälle 68. minuutilla.