Ketkä nousevat Ykköseen? Kakkosen kärkisijoista kova kilpailu

Sarjan jälkeen kunkin lohkon neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen Kakkosen nousukarsintasarjan (3 peliä). Nousukarsintasarja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan nousukarsintasarjaan ilman muutoksia – lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2023.

JJK:lla on riittänyt tällä kaudella syitä juhlaan - joukkue ei ole hävinnyt ensimmäistäkään sarjaottelua.

JJK:lla on riittänyt tällä kaudella syitä juhlaan - joukkue ei ole hävinnyt ensimmäistäkään sarjaottelua.Kuva: Jussi Reinila

12.9.2022 klo 14:12

A-lohko

Viikonloppuna varmistui, joko KäPa, JIPPO, Reipas tai FC Kiffen juhlii kauden päätteeksi A-lohkon voittoa. Kukin kärkinelikosta voitti oman ottelunsa, ja kun PKKU sekä Atlantis FC pelasivat tasan, kasvoi neljännen ja viidennen sijan välinen ero tavoittamattomiin.

KäPa johtaa A-lohkoa 44 pisteellään, ja JIPPO on kahden pisteen päässä – joukkueet kohtaavat toisensa Joensuussa Kakkosen päätöskierroksella 1. lokakuuta. Reipas on tällä hetkellä 38 pisteessä ja Kiffen yhden pisteen lahtelaisia perässä. Reipas ja Kiffen iskevät yhteen vielä 24. syyskuuta.

Lohkokärki KäPa on nähty Ykkösessä vain kaudella 2008. JIPPO ja Reipas ovat tutumpia näkyjä toisella sarjatasolla – viime kaudella Ykkösessä piipahtanut JIPPO on pelannut sarjassa kymmenen ja Reipas yhdeksän kautta (viimeksi 1996). Kiffenin edellinen visiitti toisella sarjaportaalta on puolestaan 1970-luvulta, jolloin ”Mustat hurmurit” pelasi I divisioonaa neljän kauden ajan.

B-lohko

B-lohkossa useammalla joukkueella on yhä mahdollisuudet nousukarsintasarjaan. Tällä hetkellä nelossijalla majailee HJS (35 pistettä), mutta FC Jazz ja Tampere United vaanivat parin pisteen päässä. HJK Klubi 04:llä (31 p) ja GrIFK:lla (30 p) on niin ikään mahdollisuudet kivuta karsintoihin.

SalPa porskuttaa tällä hetkellä kahdeksan ottelun voittoputkessa, ja salolaiset ovat 43 pisteellään lohkokärjessä. Ilves-Kissat on kolmen pisteen päässä ”Joutsenlaumasta”, ja FC Honka/Akatemia pitää kolmossijaa 38 pisteellään. Akatemia on pelannut yhden ottelun kärkikaksikkoa enemmän.

B-lohkosta nousee hyvin todennäköisestä seura, jota ei ole nähty Ykkösessä vuosikausiin. SalPa:n seurahistorian ainoa Ykkösen kausi on 2001 – Ilves-Kissat ja FC Honka/Akatemia eivät ole pelanneet I divisioonaa tai Ykköstä sarjan perustamisvuodesta (1973) lähtien. FC Jazz sen sijaan pelasi Ykköstä viimeksi kaudella 2016, mutta porilaisten lohkovoitto vaatisi pientä ihmettä.

C-lohko

”Pohjoislohko” on ainoa lohko, jossa nousija varmistuu kenties jo ennen nousukarsintasarjaa. Lohkokärki JJK on miesten kolmen ylimmän sarjatason ainoa joukkue, joka ei ole kärsinyt kauden aikana ainuttakaan tappiota – tällä hetkellä ”kettupaidat” ovat yhdeksän ottelun voittoputkessa, ja matkaa lähimpään haastajaan VIFK:hon on jo 12 pistettä.

VIFK on kerännyt 19 ottelustaan mukavat 39 pistettä, ja vaasalaiset nähdään varmuudella nousukarsinnoissa. Kolmannella ja neljännellä sijalla ovat oululaiset OLS sekä Hercules, joista kummallakin on 33 pistettä. Närpes Kraftilla (29 p) ja RoPS:lla (28 p) on vielä mahdollisuudet nousta taistelemaan paikoista neljän parhaan joukossa.

JJK on nuorehkosta 30 vuoden iästään huolimatta varsin perinteikäs Ykkösen joukkue, ja jyväskyläläiset löytyvätkin sarjan maratontaulukon 19. sijalta. Yhdeksän kautta Ykköstä pelannut JJK pelasi sarjassa viimeksi kaudella 2018 – tulevat viikot näyttävät, palaako seura Ykköseen ensi kaudeksi.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit