Kausiennakko: KTP:ssa on unohdettu vaikea viime vuosi

Tämän kauden sijoitustavoite: 1.–2.

KTP_2022

KTP:lle tuli viime vuonna lunta tupaanKuva: Mikko Mäkelä

12.4.2022 klo 10:11

Perustettu: 1927
Kotikenttä: Arto Tolsa Areena
Kapasiteetti: 4 230
Päävalmentaja: Jussi Leppälahti
Ykkösessä kaudesta 2022
Sijoitus Ykkösen maratontaulukossa: 7.

Edustusjoukkueen viime kauden budjetti: 1 000 000 euroa
Edustusjoukkueen viime kauden pelaajabudjetti: 400 000 euroa
Viime kauden sijoitus: 12. (Veikkausliiga)
Viime kauden parhaat maalintekijät: Antti Mäkijärvi ja David Ramadingaye, 4 maalia 
Viime kauden yleisökeskiarvo: 1 265

Edustusjoukkueen tämän kauden budjetti: 1 000 000 euroa
Edustusjoukkueen tämän kauden pelaajabudjetti: 280 000 euroa

KTP palasi Veikkausliigaan kaudeksi 2021, mutta paluu sujui kaikkea muuta kuin satumaisesti. Kausi alkoi mukavasti, kun kolmesta ensimmäisestä pelistä ropisi neljä pistettä – sitten alkoi peräti 20 ottelun voitoton putki. Syksyn päätteeksi KTP:lla oli 12 pisteen matka karsijan paikalle, ja tie vei takaisin toiselle sarjatasolle.

Kotkalaisryhmän Ykköseen nostanut Argo Arbeiter vetäytyi päävalmentajan paikalta kesäkuussa, ja päävastuuseen nostettu Gabriel Garcia Xatart yritti kääntää joukkueen kurssia. Vuoden toinen päävalmentajavaihdos nähtiin syyskuussa, kun espanjalainen sai potkut, ja Teemu Kankkunen veti kauden loppuun. Marraskuussa seura tiedotti, että edustus siirtyy Jussi Leppälahden alaisuuteen. 

Kotka on tuttu paikka viime kaudet JIPPO:a luotsanneelle Leppälahdelle, sillä miehen suku on kotoisin satamakaupungista. Päävalmentaja kertoo päässeensä nopeasti sisään seuraan, vaikkakin edelliskauden pettymys näkyi joukkueessa vielä talvella.

– Halusimme kääntää välittömästi uuden sivun, mutta ei sitä voi kieltää – etenkin alkutalvesta joukkue ja pelaajat vaikuttivat lyödyiltä. Nyt aluillaan on uusi prosessi sekä tarina, ja olemme jättäneet viime kauden taaksemme, Leppälahti toteaa.

Moni viime kauden runkopelaaja jatkaa seurassa myös Ykkösessä. Muun muassa kapteeni David RamadingayeAntti MäkijärviThomas Agyiri, Aleksi Tarvonen ja Michael Ogungbaro tekivät talven aikana jatkosopimuksen KTP:n kanssa.

– Meillä on mielestäni sopiva sekoitus uusia ja vanhoja pelaajia. Moni pelaajistamme on ollut seurassa jo useamman vuoden – pysyvyys on hieno juttu, mutta siihen liittyy myös oma haasteensa. Kun uusi prosessi alkaa, vanhat pelaajat joutuvat kääntämään täysin uuden sivun. Alussa on riittänyt yhteen hitsattavaa, mutta olen tosi tyytyväinen joukkueeseemme. 

Nuoremman kaartin pelaajista Kotkaan saapuivat muun muassa Kakkosessa loistanut Santeri Stenius sekä Ykkösessä väläytelleet Juho Lehtiranta sekä Jere Hiltunen. Kokeneempia vahvistuksia ovat Lassi Nurmos sekä paluumuuttajat Joni Mäkelä ja Mika.

– Mäkelä on taitava, ja hän liikkuu hyvin hyökkäyspäässä. Odotamme häneltä tehoja aivan kuten Mikalta. Mika on ollut mukanamme vasta maaliskuun lopusta alkaen, mutta kaikesta näkee, että kyseessä on laatupelaaja.

Saapujista Stenius sekä Mäkelä onnistuivat maalinteossa Ykköscupissa, jossa KTP voitti alkulohkonsa. Puolivälierässä joukkue kärsi tappion PK-35:lle – tämän jälkeen kotkalaiset ovat saaneet muutaman hyvän tuloksen harjoituspeleissä. 

– Talven ja kevään otteluista on jäänyt ihan hyvä fiilis. Pelaamisemme on ollut nousujohteista koko harjoituskauden ajan. Näen, että annoimme Ykköscupissa joukkueestamme ja kyvyistämme suht realistisen kuvan – olemme lähteneet siitä parantamaan sarjaa kohti, Leppälahti sanoo.

– Tekemistä on paljon, vaikka olemme menneet eteenpäin. Hyökkäyspelissä meidän tulee saada enemmän tehoja, puolustussuuntaan meidän täytyy olla niin ikään parempia. Etenkin sivuvapaapotkuissa ja kulmapotkuissa meidän on oltava vaarallisempia.

KTP:ta on povattu yhdeksi nousijasuosikeista, ja perinteikäs seura tavoitteleekin kärkisijoituksia. Leppälahti uskoo, että sarjasta on jälleen luvassa erittäin tasainen.

– Tavoitteemme on ollut tässä viimeisten viikkojen aikana löytää viimeisen silauksen peliimme. Kun sarja alkaa, näemme, missä menemme. Muun muassa EIF, Jaro, TPS ja PK-35 ovat todella kovia joukkueita – se joukkue, joka onnistuu parhaiten viimeisissä viilauksissaan, on todella vahvoilla keväällä.

Saapuneet pelaajat: Santeri Stenius (HJS), Juho Lehtiranta (HJK Klubi 04), Lassi Nurmos (AC Oulu), Jere Hiltunen (JIPPO), Joni Mäkelä (Florö SK), Samuel Mahlamäki (Assyriska IK), Nathael Ishii, Mika (Svay Rieng)

Lähteneet pelaajat: Pierre-Daniel Nguinda (US Créteil-Lusitanos), Mohamadou Sissoko (Omonia Aradippou), Diawandou Diagne (Al-Hilal Omdurman), Asier Arranz (CD Palencia Cristo Atlético), Ingo van Weert (VV SteDoCo), Anton Eerola (FC International Leipzig), Fran Alvarez, Pyry Piirainen (JIPPO), Erikson Carlos (HIFK, paluu lainalta), Matias Tamminen (FC Inter, paluu lainalta), Alain Richard Ebwelle, Paavo Voutilainen

SEURAA HEITÄ

Uusi vahvistus: Jere Hiltunen, 22
KuPS:n organisaatiossa aina liigajoukkueeseen asti noussut Hiltunen siirtyi kaudeksi 2020 JIPPO:on. Hiltunen oli nostamassa joensuulaisia Ykköseen, ja nuorukainen oli yksi JIPPO:n viime kauden suurimmista onnistujista. Keskikenttämiehen KTP-ura alkoi loukkaantumisella, ja kuntoutus jatkuu yhä – on kuitenkin varmaa, että pelikuntoon päästessään Hiltusesta on paljon iloa kotkalaisyleisölle.

Tähtipelaaja: Mika, 29
Espanjalaiskärki saapui Kotkaan elokuussa 2020, ja hänestä muodostui yksi nousukauden tärkeimmistä pelaajista. Mika tahkosi ensimmäiset viisi otteluaan maaleitta, mutta sitten ketsuppipullo aukesi – loppukauden 13 pelissä syntyi 11 osumaa. Edelliskauden Mika vietti Kambodžassa, jossa hän viimeisteli Svay Riengille 15 maalia yhtä monessa ottelussa.

Nuori lupaus: Eelis Silvo, 17
KTP kiinnitti oman kasvattinsa 2+1-vuotisella sopimuksella aivan kauden alla. U17-maajoukkueessa maaliskuussa debytoinut laitapakki pelannee tulevalla kaudella pääasiassa yhteistyöseura PeKa:ssa, mutta Silvo voi saada mahdollisuutensa myös KTP:n edustuksessa. Pakki nähtiin edustusmiehistössä jo kevään harjoituspeleissä sekä parissa Ykköscupin ottelussa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit