Kannattajan suusta: Suomen Cupin finaaliottelu on jalkapallokauden huipennus

Åland United ja HJK kohtaavat toisensa sunnuntaina Olympiastadionilla klo 13:00. Finaalia voi seurata suorana myös Ruudusta ja Jimiltä. Ottelu on ahvenanmaalaisille neljäs Suomen Cupin finaali peräkkäisinä vuosina ja saarelta on tänäkin vuonna järjestetty kannattajabussi otteluun lähteville tukijoukoille.

Åland United kohtaa HJK:n Suomen Cupin finaalissa

Åland United kohtaa HJK:n Suomen Cupin finaalissa

30.9.2022 klo 19:45

Jalkapallo asettaa Ahvenanmaan maailmankartalle. Näin kertoo Sören Manselin, joka on pitkäaikainen Åland Unitedin tukija ja kannattaja. 

– Ahvenanmaan kaltaiselle pienelle paikalle on erityistä, että sekä naisten että miesten edustusjoukkueet pelaavat jalkapalloa Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Se tuo saarelle näkyvyyttä ja tunnettavuutta, Manselin pohtii. 

Manselinilla on pitkä jalkapallotausta pelaajana, valmentajana ja seuratyöntekijänä. Rooli jalkapallon parissa on vuosien myötä muuttunut, mutta Åland Unitedin kannatus on säilynyt vahvana. 

– Katson kaikki ottelut. Vieraspelit seuraan yleensä TV:stä, kotipeleissä olen paikan päällä. Voin kyllä sanoa olevani todellinen Åland Unitedin kannattaja. Olen ylpeä siitä, että Åland United pelaa sunnuntaina Suomen Cupin finaalissa. 

– Matkustan viikonloppuna Helsinkiin kannattajabussin mukana. On mukavaa matkustaa peleihin, sillä tunnelma pelireissuilla ja otteluissa on aina ollut todella hyvä. Vaimo ja lapset tulevat Helsinkiin koko viikonlopuksi ja katsomme ottelun sunnuntaina yhdessä. Reissuista on tullut perheen yhteinen juttu.

Pelaajat ovat saaren julkkiksia

Manselin kuvailee Ahvenanmaata pieneksi ja tiiviiksi yhteisöksi, mihin osaltaan vaikuttavat saaren lyhyet välimatkat. Pelaajat asuvat lähellä toisiaan, ja Manselin on pistänyt merkille, että he viettävät paljon aikaa yhdessä myös vapaa-ajallaan. Åland Unitedin pelaajat ovat Ahvenanmaan asukkaiden keskuudessa tunnettuja ja urheilijat saavat osakseen positiivista huomiota ja arvostusta. 

– Saaren asukkaat muodostavat hyvin tiiviin yhteisön, joten pelaajat ovat täällä tunnettuja. On aivan tavanomaista, että ihmiset pysäyttävät pelaajia esimerkiksi kaupassa jutellakseen jalkapallosta tai toivottaakseen onnea tulevaan peliin, Manselin kertoo. 

Erityiskohtelu tulee usein yllätyksenä muualta saarelle saapuville pelaajille. 

– Muualta Åland Unitediin tulleet pelaajat ovat olleet tästä hämmästyneitä: Pelaajia voisi oikeastaan kutsua saaren julkkiksiksi.

Odotuksissa on tasaväkinen ottelu ja jalkapallojuhla

Ennakkoon Manselin odottaa tasaista peliä ja hyvää ottelutunnelmaa. Lisäjännitteen otteluun tuo se, että seurat ovat kohdanneet toisensa Suomen Cupin finaalissa ennenkin, vuonna 2019, jolloin kirkkain pysti meni Klubille. Vuodet 2020 ja 2021 ovat kuitenkin olleet Åland Unitedin kannalta menestyksekkäitä. Joukkue tavoittelee sunnuntaina kolmatta peräkkäistä Cup-voittoa. 

– Pelit HJK:ta vastaan ovat aina olleet hyviä. Sunnuntaina vastakkain asettuu kaksi todella tasaväkistä ja taitavaa joukkuetta. Sekä Åland United että HJK edustavat mielestäni erittäin positiivista jalkapalloa – kovaa tempoa ja laadukasta peliä, Manselin arvioi. 

Åland Unitedin hyökkäyksissä kannattaa seurata ainakin huippunopean maalitykin Katherine Loferskin liikkeitä. Cup-finaalissa kentällä saatetaan nähdä myös Ahvenanmaalta U23 maajoukkueen mukana esiintyneet Sanni Ojanen ja Monica Hagström. Manselin toteaa, että molemmilla joukkueilla on todella taitavia yksilöitä.

– Åland Unitedin kannattajat ainakin pitävät katsomossa ääntä kannustaen pelaajia. Odotan, että tapahtumassa tulee olemaan juhlan tuntua. Tulee jännittävä ottelu.

Suomen Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla sunnuntaina 2. lokakuuta. klo 13:00

Ottelua voi seurata suorana myös Ruudusta sekä Jimiltä. 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit