Kanerva: "Tällä joukkueella on mahdollisuus voittaa molemmat pelit"

Päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona joukkueensa syyskuun Romania- ja Montenegro-otteluihin.

Markku Kanerva vastaili median kysymyksiin keskiviikkona 14.9.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

14.9.2022 klo 17:59

Kanerva nimesi Huuhkaja-ryhmään yhteensä 26 pelaajaa, mutta loukkaantumiset loivat viime hetken haasteita pelaajavalintoihin.

– Lähdemme näihin otteluihin hyvällä ja iskukykyisellä ryhmällä. Valitettavasti juuri ennen joukkueenjulkistusta tuli tieto, että Sauli Väisänen ei pysty liittymään joukkueeseen. Hän mursi viikonlopun pelissä varpaansa. Myös Jesse Joronen loukkaantui viikonloppuna, päävalmentaja kertoi.

Joukkueeseen nimettiin kaksi ensikertalaista. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen entinen kapteeni Viljami Sinisalo (Burton Albion) ottaa loukkaantuneen Jorosen paikan maalivahtikolmikossa ja toppari Arttu Hoskonen (HJK) nousee ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukaan. Lisäksi viimeksi viime vuonna maajoukkuetta edustaneet Pyry Soiri (HJK), Kaan Kairinen (Lilleström SK) ja Fredrik Jensen (FC Augsburg) palaavat Huuhkajiin.

– Iso paino valinnoissa oli tietenkin pelaajien kohdalla siinä, miten he esiintyivät kesäkuun peleissä. Totta kai tässä on ollut kesä välissä ja nyt sarjat ovat lähteneet pyörimään Euroopassa. Olemme katsoneet tarkkaan, kuinka paljon vastuuta pelaajat ovat saaneet ja miten he ovat suoriutuneet. Näiden pohjalta valinnat on tehty, ja mielestäni meillä on hyvä ryhmä kasassa, Kanerva totesi.

Suomi lähtee Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon kahteen viimeiseen otteluun lohkon kolmannelta sijalta. Bosnia-Hertsegovina on lohkon piikkipaikalla kahdeksalla pisteellä, Montenegro on toisena seitsemällä pisteellä, Suomi on kolmantena neljällä pisteellä ja Romania on lohkon viimeisenä kolmella pisteellä.

– Tällä joukkueella on mahdollisuus voittaa molemmat pelit. Olimme budjetoineet vähän enemmän pisteitä neljän ensimmäisen pelin jälkeen. Pelasimme ihan kelpo pelit kesäkuun neljässä matsissa, mutta emme saaneet riittävästi pisteitä. Meillä on vielä saumat jopa voittaa tämä lohko, vaikka se ei ole enää omissa käsissä. Mutta lohkon kakkospaikka on realistinen tavoite. Se vaatii meiltä venymistä ja huippumatseja Romaniaa sekä Montenegroa vastaan, Kanerva sanoi.

Perjantaina 23.9. kello 21.45 Helsingin Olympiastadionilla kohdattava Romania voitti Suomen joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Bukarestissa lukemin 1-0, vaikka Huuhkajilla oli useita huippupaikkoja maalintekoon. Maanantaina 26.9. Suomen aikaa kello 21.45 Podgoricassa vastaan asettuvan Montenegron Suomi sen sijaan voitti Olympiastadionilla Joel Pohjanpalon kahdella maalilla.

– Hyvä, että olemme kohdanneet nämä vastustajat jo kerran. Tiedämme niiden pelitavat, ja on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon joukkueisiin tulee muutoksia, "Rive" pohti.

Huuhkajat kokoontuu Helsingissä ensi maanantaina.

– Meillä on nyt aikaa valmistautua ensi maanantaista lähtien. Edellisestä tapahtumasta on ollut pitkä tauko. Tulemme antamaan vähän palautetta kesäkuun matseista, selvitämme pelaajille pelisuunnitelmat ja lähdemme hakemaan voitot näistä matseista, Kanerva päätti.

Huuhkajat isännöi Romaniaa Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 23.9. kello 21.45. Montenegro kohdataan Gradski Stadionilla Podgoricassa maanantaina 26.9. Suomen aikaa kello 21.45. Hanki lippusi Romania-otteluun tästä >>

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit