Maajoukkueet

Kanerva: "Sitä kautta se tulos tulee"

Huuhkajien pelit UEFA Nations Leaguessa jatkuvat lauantaina Bukarestissa, kun Romania isännöi Suomea Stadionul Rapid-Giulestilla klo 21.45.

Markku Kanerva lehdistötilaisuudessa Romaniassa.

Markku Kanerva lehdistötilaisuudessa Romaniassa.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen / SPL /Juha Tamminen

10.6.2022 klo. 20:50

Joukkue matkusti Helsingistä Romaniaan torstaina. Kolme välipäivää tulivat tarpeeseen kahden pelatun ottelun jälkeen.

- Palautuminen ja valmistautuminen ovat sujuneet suunnitelman mukaisesti. Jouduimme matkustamaan, mutta meillä on onneksi tässä kolme välipäivää, päävalmentaja Markku Kanerva sanoo.

Huuhkajat keräsi kahdesta Helsingin Olympiastadionilla pelatusta ottelusta neljä pistettä. Bosnia-Hertsegovina nousi lauantaina tasapeliin lisäajalla, mutta Montenegro kaatui vakuuttavasti tiistaina. Ensimmäiset ottelut on analysoitu joukkueessa huolella.

- Vaikka jäimme Bosnia-Hertsegovinaa vastaan tasapeliin, joka tuntui katkeralta, siinä oli puolustuspelin osalta hyviä asioita. Yksittäiset tilanteet ratkaisevat jalkapallossa paljon - valitettavasti se koitui kohtaloksemme Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Yhtenäinen, tiivis ja aggressiivinen puolustaminen näkyi Montenegro-ottelussa. Pystyimme prässäämään heidät ikäviin paikkoihin, joista he pelasivat pitkää palloa. Kaikkia ykköspalloja emme voittaneet, mutta korjasimme kakkospallot, "Rive" kertoo.

Päävalmentajan mukaan varsinkin Montenegro-ottelussa hyökkäyspeli oli monin tavoin onnistunutta.

- Kolme maalia kahteen peliin. Aina pitää miettiä kokonaisuutta, kuinka paljon olemme luoneet maalintekopaikkoja hyviltä paikoilta. Ainahan niitä kukin toivoisi enemmänkin. Ennen kaikkea Montenegro-ottelussa pääsimme pelaamaan linjojen väliin ja syvyyteen. Kärsivällisyys oli yksi avainasia peliin ja onnistuimme siinä. Nämä jutut on otettu mukaan tuleviin peleihin. Onnistunut hyökkäyspelaaminen vaatii aktiivista liikettä, laatusyöttöjä, oikein synkattuja aloitteita ja niin edelleen. Näitä on käyty paljon harjoituskentällä läpi.

Lauantain vastaan asettuva Romania on avannut Nations League yllättäen kahdella tappiolla. Montenegro voitti Romanian kotikentällään lukemin 2-0 ja Bosnia-Hertsegovina vei Zenicassa pelatun ottelun maalein 1-0. Romania on kuitenkin ollut Suomelle aina äärimmäisen vaikea vastus - historian 12 kohtaamisesta Romania on voittanut kahdeksan ja neljä on päättynyt tasan.

- Lopputulokset ei kerro täyttä totuutta Romanian pelistä. Heiltä löytyy yksilötaitoa ja nopeutta, mutta puolustuspelaaminen on ehkä ollut heidän heikkoutensa. Se ei ole ollut niin organisoitua kuin olisin uskonut. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan he siirtyivät kolmen topparin systeemiin. Se, että jatkavatko he sillä, jää nähtäväksi. Olemme valmistautuneet molempiin skenaarioihin, pelaavat he sitten kahdella tai kolmella topparilla, Kanerva kommentoi vastustajasta.

Romania tarvitsee lauantaina pisteitä pysyäkseen mukana lohkon kärkikamppailussa. Vaativa kotiyleisö voi olla Kanervan mukaan Huuhkajien etu.

- Heillä on aikamoiset paineet kotikentällä. Aika moni ajatteli, että Romania on ennakkosuosikki voittamaan tämän lohkon, mutta alku on ollut tahmea. Vastassa on varmasti nälkäinen joukkue. Yleisö antaa heille paljon intoa, mutta kääntäen myös paineita. Kun teemme alkuun yhden maalin, niin eiköhän se paine lisäänny. Emme kuitenkaan saa missään nimessä aliarvioida Romaniaa, vaikka he ovat hävinneet kaksi peliä. Kyllä sieltä laatua löytyy.

Avain voittoon piilee Huuhkajien pelin perusasioissa.

- Joukkueen kovan työmoraalin täytyy säilyä. Kaksinkamppailupelaaminen, aggressiivisuus ja pelirohkeus niin hyökätessä kuin puolustaessa ovat lähtökohtia. Sitten on yksittäiset tilanteet, jotka tulee hoitaa optimaalisesti, sitä kautta se tulos tulee. Erikoistilannepelaaminen tulee myös olemaan olellisessa osassa. Uskon, että meillä on oikeat ja hyvät eväät tämän ottelun voittamiseen, Kanerva päättää.

UEFA Nations Leaguen B-liigan lohkon 3 ottelu Romania - Suomi käynnistyy lauantaina Bukarestissa klo 21.45. Yle TV2 näyttää ottelun suorana.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit